Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ HONOR the Space… again

HONOR the Space… again

απο Kostas Gliatiotis

Η HONOR, το κορυφαίο νεανικό brand για smartphones, που στηρίζει τις προσπάθειες Ελλήνων μαθητών να στείλουν στο διάστημα προϊόντα όπου θα γίνουν πειράματα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, έχει κάθε λόγο να είναι παραπάνω από υπερήφανη για αυτή την πρωτοβουλία.

Η συνεργασία με την Blue Origin, την αεροδιαστημική εταιρία που ανήκει στον Jeff Bezos και η οποία πρωτοπορεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών για να διευκολύνει την πρόσβαση των ανθρώπων στο διάστημα, έφερε σπουδαία αποτελέσματα. Η ελληνική αποστολή, υπό το γενικό συντονισμό του Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου πέταξε στις 2 Μαΐου, με τα σχολεία της Καλαμάτας και την ιστορική παραγωγή ελαιόλαδου να συμμετέχουν ενεργά. Τα πρωτοποριακά αποτελέσματα που έφερε, είχαν σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον και λειτούργησαν προς όφελος όλων των μαθητών και των σχολείων της χώρας.

Μέσω της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών διεξήχθη πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με 5 ομάδες να ξεχωρίζουν και να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις κατασκευές τους για να ενσωματωθούν στις επόμενες διαστημικές αποστολές.

Η HONOR αισθάνεται μεγάλη τιμή που ήταν εκεί, σε όλη την πορεία του εγχειρήματος και θέλει να επισημάνει πως αυτή η εμπειρία των μαθητικών αποστολών είναι συναρπαστική από επιστημονικής άποψης, αλλά και πραγματικά μοναδική σαν ιστορικό συμβάν για τους ίδιους τους μαθητές, τα σχολεία τους και την μαθητική κοινότητα ευρύτερα.

Και όπως είχαμε δηλώσει και στην αρχή αυτού του ταξιδιού: «Πέρα από τις συνεργασίες όμως και τα ονόματα, η αξία του να βοηθάς και να στηρίζεις νέα μυαλά σε τέτοιες προσπάθειες δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights