Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ TeamViewer: Επίσημα εγκαίνια για το νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα

TeamViewer: Επίσημα εγκαίνια για το νέο Research & Development Hub στην Ελλάδα

απο John Leondaris

Το νέο Hub για έρευνα και τεχνολογία που δημιούργησε στα Ιωάννινα εγκαινίασε σήμερα η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας TeamViewer.

Το νέο κέντρο είναι ένα από τα 4 που έχει δημιουργήσει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο, και έχει στόχο να ενισχύσει τον στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και έχει σκοπό να ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής. Οι ομάδες αυτές αναμένεται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του οργανισμού.

Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία, καθώς τα Ιωάννινα είναι μία πόλη που φιλοξενεί υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής. Η εταιρεία θέλησε να το αξιοποιήσει αυτό, και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν σε αυτή. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 15 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να φτάσει τους 200 μηχανικούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ήδη το 2020 περισσότεροι από 50 software developers θα εργάζονται για την εταιρία.

Όπως ανέφερε σχετικά ο director IT & software development και υπεύθυνος για το Hub στα Ιωάννινα, Philipp Deutscher, «η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς.».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά: «Ένα τέτοιο γεγονός είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την πατρίδα μας γιατί η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Κάθε τέτοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει θέσεις στην περιοχή αλλά θα φέρει νέους και νέες πίσω στην πατρίδα μας. Σας καλωσορίζουμε στα Ιωάννινα και στην Ελλάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε το success story της πατρίδας μας μαζί σας και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!».

O γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας, Βασίλης Κυριαζής, εκπροσωπώντας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε τη σημαντικότητα που δίνει η κυβέρνηση για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, ενώ σημείωσε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των Πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για τέτοιου είδους ενέργειες. Όπως είπε, «η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες».

Η εταιρεία

Ως κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης, η TeamViewer δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να χειριστούν από απόσταση οποιοδήποτε σύστημα, οπουδήποτε και όποια στιγμή επιθυμούν.

Η εταιρία προσφέρει δυνατότητες ασφαλούς απομακρυσμένης πρόσβασης, υποστήριξη, έλεγχο και δυνατότητες συνεργασίας σε online σημεία οποιουδήποτε είδους.

Επίσης παρέχει καινοτόμες, αλλά εύκολες σε χρήση εφαρμογές που αφορούν σε Augmented Reality (AR) και Internet of Things (IoT), που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν πλήρως το ψηφιακό τους αποτύπωμα.

Το πρόγραμμα TeamViewer είναι ενεργό σε πάνω από 2 δισ. συσκευές, με 45 εκ συσκευές να είναι online την ίδια στιγμή. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 στο Goppingen, στη Γερμανία και απασχολεί πάνω από 800 άτομα σε γραφεία στην Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights