Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 8 Pro Vs Galaxy A51 Video: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα

Xiaomi Note 8 Pro Vs Galaxy A51 Video: Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi είναι πλέον δεδομένο ότι έχει στην μεσαία κατηγορία τιμής και όχι μόνο, συσκευές που προσφέρουν συνολικα περισσότερα από τον ανταγωνισμό τους. Η Samsung από την πλευρά της, στηρίζεται προφανώς στο πολύ καλό όνομα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, στο σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον των συσκευών της, αλλά και στις εντυπωσιακές οθόνες που συνήθως διαθέτουν.

Στην μεσαία κατηγορία αυτή, το Note 8 Pro της Xiaomi, αποτελεί με διαφορά την καλύτερη πρόταση της εταιρείας, αλλά και ένα από τα καλύτερα Smartphones γενικότερα. Με κόστος πλέον 299 ευρώ για την έκδοση των 128GB, είναι έστω και λίγο οικονομικότερο από την αρχική τιμή πώλησης που είχε επίσημα στη χώρα μας όταν ξεκίνησε η κυκλοφορία του. Το Galaxy A51 από την πλευρά του, είναι σημαντικά πιο ακριβό στην αντίστοιχη έκδοση με 128GB και κοστίζει 399 ευρώ επίσημα από την Samsung Hellas.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, βλέπουμε τα πλεονεκτήματα κάθε συσκευής, ώστε να διαπιστώσουμε αν το Galaxy A51 προσφέρει κάτι επιπλέον που να δικαιολογεί τα περισσότερα χρήματα που κοστίζει. Η προφανής απάντηση είναι η πάντα εντυπωσιακή AMOLED οθόνη του, που υπερτερεί σε χρωματική απόδοση και ζωντάνια από την πολύ καλή παρόλα αυτά, LCD οθόνη του Note 8 Pro. Το “πρόβλημα” όμως είναι ότι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, το τηλέφωνο της Xiaomi είναι από λίγο έως σημαντικά καλύτερο.

Η βασική κάμερα στο πίσω μέρος του Note 8 Pro έχει υψηλότερη ανάλυση στα 64ΜΡ αντί των 48ΜΡ αυτής του Galaxy A51, ενώ και η κάμερα με τον macro φακό, παρότι έχει μικρότερη ανάλυση στα 2 αντί για 5ΜΡ προσφέρει Auto focus για μεγαλύτερη ευκολία στην λήψη φωτογραφιών. Εκεί όμως που το Galaxy A51 υστερεί σημαντικά, είναι στον τομέα των επιδόσεων. Ο Helio G90T του Note 8 Pro είναι περιπου 60% ισχυρότερος σε επεξεργαστική ισχύ, ενώ και η κάρτα γραφικών του έχει περίπου 70% καλύτερη απόδοση από τον Exynos 9611 που βρίσκεται στο εσωτερικό του Smartphone της Samsung.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει και η κατασκευή των δύο συσκευών, με το Galaxy A51 να είναι στο σύνολο του κατασκευασμένο από πλαστικό. Στα 399 ευρώ, εκτός από το Note 8 Pro είναι πολλές οι προτάσεις του ανταγωνισμού που προσφέρουν συνολικά καλύτερη κατασκευή από σαφώς ακριβότερα υλικά. Το τηλέφωνο της Xiaomi χρησιμοποιεί Gorilla Glass στο πίσω μέρος του, που έχει σαφή πλεονεκτήματα και σε πολυτέλεια αλλά και πραγματική ποιότητα σαν υλικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights