Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy S10 Lite VS Galaxy S10 (Video)

Galaxy S10 Lite VS Galaxy S10 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πολύ εύκολο με την πρώτη ματιά, να θεωρήσει κανείς ότι το νέο Galaxy S10 Lite της Samsung είναι μια συνολικά καλύτερη συσκευή από τα τρια ακριβότερα μοντέλα της ίδιας σειράς. Άλλωστε έχει μεγαλύτερη οθόνη 6.7 ιντσών, μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή του Galaxy S10+, αλλά και μια κάμερα με υψηλότερη ονομαστική ανάλυση στα 48mp.

Η πράξη όμως απέχει σημαντικά από την θεωρία, αφού σχεδόν σε όλους τους τομείς, η εταιρεία έχει κάνει σημαντικές παραχωρήσεις προκειμένου να πετύχει αυτή την σχετικά χαμηλότερη τιμή πώλησης. Αν και στα 699 ευρώ, το Galaxy S10 Lite κάθε άλλο παρά φθηνό είναι, αποτελεί μια πρόταση που κοστίζει λιγότερο τουλάχιστον από τα Galaxy S10 και S10+. Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ του νέου μοντέλου, και του “μεσαίου” Galaxy S10, αφού η τιμή του κορυφαίου Galaxy S10+ είναι ακόμα υψηλότερη.

Παρότι λοιπόν η οθόνη του Galaxy  S10 Lite είναι μεγαλύτερη από αυτή των τριών άλλων μοντέλων, έχει χαμηλότερη ανάλυση σε σύγκριση με αυτή των δύο S10 και S10+, ενώ το ότι δεν είναι κυρτή για πολύ κόσμο αποτελεί παρόλα αυτα πλεονέκτημα. Ακόμα και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο εσωτερικό της, είναι διαφορετικός, αφού είναι οπτικής τεχνολογίας. Αποτελεί ουσιαστικά τον ίδιο αισθητήρα με τα φθηνότερα Galaxy A51 και Α71 της εταιρείας.

Η κάμερα των 48mp με την πρώτη ματιά φαίνεται καλύτερη από αυτή των ακριβότερων μοντέλων, χωρίς όμως να είναι συνολικά. Αρχικά ο φακός της δεν έχει το μεταβλητό διάφραγμα f/1.5-f/2.4, και είναι σημαντικά περιορισμένος στο f/2.0. Όμως η απουσία της τεχνολογίας Dual Pixel για γρήγορη εστίαση, αλλά και του OIS είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κάμερα είναι συνολικά μια οικονομικότερη και κατώτερη λύση.

Το ίδιο ισχύει και για την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, των 12mp που αποτελεί και εδώ ουσιαστικά και πρακτικά την ίδια ακριβώς κάμερα με τα δύο Galaxy A51 και Galaxy A71. Εκεί όμως που η Samsung έχει κάνει μια αξιοπερίεργη αλλαγή είναι στον επεξεργαστή στο εσωτερικό του Galaxy S10 Lite. Ο Snapdragon 855 πάντα ήταν λίγο ισχυρότερος από τον Exynos 9820 που σχεδιάζει η ίδια η Samsung και εξοπλίζει τα τρία Galaxy S10 με αυτόν. Μάλιστα προσφέρει την απόδοση του με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Συνολικά, το Galaxy S10 Lite αφαιρεί όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν κορυφαία τα ακριβότερα μοντέλα, και βασίζεται απλά στην καλή εικόνα που έχει αφήσει η σειρά Galaxy S στην αγορά. Πρακτικά πρόκειται για ένα ακριβό μοντέλο της σειράς Galaxy A για το 2020, που λίγο καιρό πριν την παρουσίαση του “άλλαξε” ονομασία προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights