Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ eBay: Πρώτη «στάση» στην Αθήνα για το πρόγραμμα «Export Revival»

eBay: Πρώτη «στάση» στην Αθήνα για το πρόγραμμα «Export Revival»

απο John Leondaris

Οι μεγάλες προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων για αύξηση των πωλήσεών τους με τη χρήση της πλατφόρμας της eBay, αναλύθηκαν σήμερα κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «Export Revival».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση, κυρίως προς το εξωτερικό, και μέσα από το πρόγραμμα μπορούν να μάθουν βήμα-βήμα πώς μπορούν να διευρύνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να διαχειρίζονται μόνοι τους το e-shop τους, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια νέους πελάτες παγκοσμίως.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να «κλειστούν» σε πολύ σύντομο διάστημα οι 70 θέσεις – με ισάριθμες επιχειρήσεις, που τελικά θα εξυπηρετήσει το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου, και περιλαμβάνει:

– Πλήρες μηνιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης, την διδασκαλία του οποίου έχει επιμεληθεί το eBay και θα γίνει από έμπειρη ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτών, προκειμένου όλα τα σεμινάρια να γίνονται στα ελληνικά. Το πρόγραμμα θα καλύπτει όλες τις πτυχές που συναντώνται κατά την εξαγωγική δραστηριότητα: λειτουργίες και διαδικασίες, μάρκετινγκ, logistics και εξυπηρέτηση πελατών

– Προσωποποιημένη υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα
– Προβολή σε περισσότερους από 183 εκατομμύρια δυνητικούς αγοραστές, σε 190 παγκόσμιες αγορές
– Αφιερωμένη σελίδα στο eBay.com, που θα αναδεικνύει τα προϊόντα των συμμετεχόντων
– Προωθητική καμπάνια στο eBay και για τις 50 συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη σε 10 πόλεις, σε χώρες όπως: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση ο γενικός διευθυντής της eBay για τη Ρωσία και τις «αναδυόμενες χώρες» της Ευρώπης (σε αυτές κατατάσσει την Ελλάδα η eBay), Ilya Krretov, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της καινοτομίας, δηλώνοντας σχετικά: «Σήμερα, είμαστε χαρούμενοι που η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη – πρωτεύουσα που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Export Revival.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση των ελληνικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της διαδικτυακής τους πρόσβασης για ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις.

Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay. Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα.».

Ακολούθως, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανέφερε ότι η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας η κυβέρνηση επενδύει σε ψηφιακές δεξιότητες (όπου σημείωσε ότι σύντομα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο), στην προώθηση των τεχνολογιών 5G, καθώς και για ένα λιγότερο γραφειοκρατικό κράτος όπου ο πολίτης θα είναι στο επίκεντρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σημείωσε ότι το Επιμελητήριο πάντα θα «αγκαλιάζει» τέτοιες πρωτοβουλίες, και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για το «ψηφιακό πρόσωπο» των μελών του, όπως η δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας e-shop και η πρωτοβουλία δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τις εμπορικές επιχειρήσεις στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.

Τέλος, Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα καινοτομίας και ψηφιακών τεχνολογιών, Μάγκυ Αθανασιάδη δήλωσε σχετικά: «Στη σημερινή εποχή, η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον.

Στο πρόγραμμα που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΕΒ για την ταχεία προσαρμογή των επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση, περιλαμβάνεται λεπτομερής δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, δράσεις σαν κι αυτή που διοργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το eBay, είναι πιο απαραίτητες από ποτέ».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights