Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Huawei δεν θέλει να πιέσει την Google

Η Huawei δεν θέλει να πιέσει την Google

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η έκθεση mwc στην Βαρκελώνη δεν πραγματοποιήθηκε για τους γνωστούς πλέον λόγους, η huawei είχε προετοιμάσει μια εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της, μετα την οποία, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έδωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε όσους δημοσιογράφους ήταν παρόντες στην Ισπανική πόλη.

Ο κύριος Richard Yu, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία του, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη σχέση της με την ίδια τη google. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αληθεύουν οι «φήμες» για συνεργασία και με άλλους κατασκευαστές από την Κίνα, για την δημιουργία της εναλλακτικής στο play Store της google, η απάντηση του κ. Yu ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Με δεδομένο ότι η huawei μαζί με την xiaomi και τις εταιρείες του ομίλου της BBK ελέγχουν περισσότερο από το 50% της αγοράς του android, μια τέτοια συμμαχία θα ασκούσε στην google αρκετή πίεση ώστε να θέλει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων πολιτειών.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Huawei ξεκαθάρισε όμως ότι αρχικά δεν υπάρχει επίσημα κάποια τέτοια συνεργασία, όμως δεν θα την ήθελε σε κάθε περίπτωση. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, θεωρεί την google πολύτιμο συνεργάτη της huawei, και δεν θα ήθελε να της ασκήσει τέτοιου είδους πίεση. Η συγκεκριμένη δήλωση δείχνει ότι η Huawei από την πλευρά της δεν θέλει να είναι…επιθετική, περισσότερο από όσο χρειάζεται προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της, ενώ εκτός των άλλων δείχνει ότι σε κάποιο επίπεδο υπάρχει ακόμα συνεργασία με την Google.

Αυτό που προφανώς απέφυγε να ξεκαθαρίσει ο κ. Yu είναι αν δεν θέλει να πιέσει τη σχέση του με την Αμερικάνικη εταιρεία, επειδή θεωρεί ότι σε βάθος χρόνου θα βρεθεί μια λύση που θα επιτρέπει και πάλι στην Huawei να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights