Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Xiaomi με αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από LCD οθόνη

Xiaomi με αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από LCD οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Ένας από τους περιορισμούς που υπήρχαν μέχρι σήμερα στην χρήση αισθητήρων αποτυπωμάτων μέσα στην ίδια την οθόνη, ήταν ότι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο σε οθόνες τεχνολογίας OLED. Κατά κανόνα οι οθόνες αυτές έχουν σημαντικά υψηλότερο κόστος κατασκευής σε σύγκριση με ένα LCD Panel, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να προσφέρεται και ο αισθητήρας συνήθως σε ακριβότερες συσκευές. Εξαίρεση αποτελούσε μέχρι τώρα το Mi A3 της Xiaomi με την OLED οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης, και τα Galaxy A50 και Galaxy A70 της Samsung που πλέον είναι σημαντικά οικονομικότερα σε κόστος.

Πλέον όμως η Xiaomi φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα κάτω από LCD Panel. Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική της Redmi, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει ένα πρωτότυπο Redmi note 8 Pro να έχει αισθητήρα ενσωματωμένο στην οθόνη του, που συνεχίζει να είναι ένα καλής απόδοσης LCD Panel.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει πλέον τρόπος να περιορίσεις τον φωτισμό της οθόνης στο σημείο που βρίσκεται ο αισθητήρας, και να τοποθετήσεις επιπλέον “φίλτρα” που να του δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσει οπτικά το αποτύπωμα. Η τεχνολογία φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα αρκετά… ώριμο στάδιο, όμως είναι ακόμα νωρίς για να περιμένει κανείς ότι θα ενσωματωθεί σε κάποιο από τα επόμενα Redmi 9 της εταιρείας.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι αν η τεχνολογία αποδειχθεί αξιόπιστη και στην καθημερινή χρήση, θα επιτρέψει την τοποθέτηση του αισθητήρα κάτω από την οθόνη σε ακόμα πιο οικονομικές συσκευές. Βέβαια παραμένει ένα θέμα το κόστος των συγκεκριμένων αισθητήρων που και αυτό είναι υψηλότερο από έναν “κανονικό” που βρίσκεται τοποθετημένος σε κάποιο άλλο σημείο της συσκευής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights