Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

Samsung Galaxy A50 Review : Δυνατή επιστοφή

απο Kostas Gliatiotis

Είναι «κοινό μυστικό» ότι τον τελευταίο χρόνο ειδικά, η Samsung έχασε σημαντικό μερίδιο αγοράς στην μεσαία κατηγορία τιμής, από σχεδόν όλους τους βασικούς ανταγωνιστές της. Ο βασικότερος λόγος για αυτό δεν ήταν ότι οι προτάσεις της εταιρείας δεν ήταν ανταγωνιστικές (που κάποιες όπως το Galaxy A9 όντως δεν ήταν…) αλλά απλά το ότι η Samsung δεν… είχε αρκετές προτάσεις για όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού στην μεσαία κατηγορία. Η Κορεάτικη εταιρεία όμως φημίζεται για το πόσο γρήγορα μπορεί να αντιδρασει και να προσφέρει κάτι νέο και διαφορετικό όταν πρέπει να το κάνει, και η νέα σειρά Galaxy A για το 2019 είναι το καλύτερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα σε αυτό.

Το Galaxy A50 που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σχεδιάσει αυτή τη στιγμή η Samsung στη μεσαία κατηγορία, έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού του, και το βασικότερο από όλα, ερχεται στην αγορά σε μια εντυπωσιακά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα της εταιρείας.

Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το νέο Galaxy A50, και θα δοκιμάσουμε να περιγράψουμε τι είναι αυτό που το κάνει ταυτόχρονα «φρέσκο» αλλά και πραγματικά ενδιαφέρον.

Σχεδιασμός.

Η Samsung ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους να κάνει τις συσκευές της ταυτόχρονα αναγνωρίσιμες σαν δικές της κατασκευές, αλλά και όσο το δυνατόν πιο διαφορετικές από τις αμέσως προηγούμενες.

Στο Galaxy A50 η εταιρεία χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που «ξεκίνησε» με το Galaxy A7 και το Α9 του 2018 πριν από μερικούς μήνες. Η νέα αυτή φιλοσοφία θέλει το Galaxy A50 να προσφέρει αυτά που θέλει το αγοραστικό κοινό στην κατασκευή και την εμφάνιση του, και να αφαιρεί αυτά που δεν δικαιολογούν το κόστος τους, και αυξάνουν περισσότερο την τιμή πώλησης χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.

Στην μπροστινή επιφάνεια, ξεχωρίζει προφανώς η πολύ μεγάλη οθόνη των 6.4 ιντσών, που εκτός των άλλων αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του τηλεφώνου σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Προφανώς και πρόκειται για ένα SUPER AMOLED panel, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Samsung, αφού κατασκευάζει η ίδια αυτές τις οθόνες, σε κόστος που της επιτρέπει να τις χρησιμοποεί σε αυτή την κατηγορία.

Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη αυτή είναι όσο το δυνατόν μικρότερο στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του, και μικρότερο ίσως ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές από άλλες εταιρείες. Για να το πετύχει αυτό, στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα μικρό Notch που φιλοξενεί μόνο την μπροστινή κάμερα, με το ακουστικό να βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτη.

Εδώ θα θέλαμε όμως το ακουστικό αυτό να έχει μια λίγο μεγαλύτερη «γρίλια» μπροστά του, αφού είναι δύσκολο σε κάποιες περιπτώσεις για τον χρήστη να πετύχει ακριβώς την τοποθέτηση στο αυτί του. Η δεύτερη σημαντική παραχώρηση που έχει γίνει είναι η απουσία του LED ειδοποίησεων, κάτι που δυστυχώς έτσι και αλλιώς δεν ήταν ποτέ «δεδομένο» στην σειρά Galaxy A.

Το πλαίσιο κάτω από την οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερο, και ίσως περισσότερο από ότι θα μπορούσε, αφού ακόμα και στο οικονομικότερο Galaxy A40 είναι σημαντικά μικρότερο. Ακόμα όμως και έτσι, δεν αλλάζει τις συνολικά πολύ καλές διαστάσεις του Galaxy A50.

Πριν περάσουμε στο πίσω μέρος που έχει ίσως και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πλαϊνό του Galaxy A50 δεν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο αλλά από πλαστικό. Αυτή είναι και η μοναδική ουσιαστική παραχώρηση που έχει κάνει η εταιρεία προκειμενου να μειώσει το κόστος, τουλάχιστον για την κατασκευή του Smartphone, μαζί με την απουσία της αντοχής στο νερό και τη σκόνη που έτσι και αλλιώς έχει αφαιρεθεί από τη σειρά Galaxy A γενικότερα.

Η πίσω επιφάνεια τώρα, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, τη διάθεση που έχει η Samsung να προσφέρει κάτι διαφορετικό , όταν βλέπει ότι το αγοραστικό κοινό το επιλέγει σε συσκευές του ανταγωνισμού της. Έτσι η μαύρη επιφάνεια της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας για τις ανάγκες της παρουσίασης μας, έχει κάτω από αυτό το μαύρο τζάμι (Gorilla glass 3 σύμφωνα με την εταιρεία) μια ειδική επίστρωση που αντανακλά το φως, και δημιουργεί όμορφες αποχρώσεις που μοιάζουν με… ουράνιο τόξο.

Σχεδιαστικά, αυτή η πίσω επιφάνεια είναι κυρτή, μια σωστή επιλογή κατά τη γνώμη μας, που κάνει το Galaxy A50 να κάθεται «ευχάριστα» στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Ουσιαστικά φιλοξενεί μόνο τις τρεις διαφορετικές κάμερες του τηλεφώνου, αφού ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη του Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ 15/04/2020 - 18:08

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Α50 ΚΑΙ ΤΟΥ Α30S POIO NA EΠΙΛΕΞΩ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights