Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A51 Vs Huawei P40 Lite (Video)

Samsung Galaxy A51 Vs Huawei P40 Lite (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Η μεσαία κατηγορία τιμής, με συσκευές που κοστίζουν μέχρι και 400 ευρώ, αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής αγοράς των Smartphones. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σχεδόν κάθε εταιρεία που “σέβεται” τον εαυτό της, θέλει να έχει ανταγωνιστική παρουσία στην κατηγορία αυτή. Το Galaxy A51 αποτελεί την νεότερη πρόταση της Samsung, με κόστος κοντά στο όριο των 400 ευρώ, αφού πωλείται επίσημα στα… 399 ευρώ. Το νέο P40 Lite της Huawei, πρόκειται να ξεκινήσει να πωλείται σύντομα και επίσημα στην Ελληνική αγορά, με τιμή που θα είναι λίγο χαμηλότερη και κοντά στα 350 ευρώ.

Όσο όμως και αν η διαφορά στην τιμή πώλησης των δύο συσκευών είναι θεωρητικά μικρή, οι πραγματικές διαφορές μεταξύ τους είναι και πολλές και σημαντικές. Στο συγκεκριμένο βίντεο αναλύουμε τις βασικότερες από αυτές, προκειμένου να “ανακαλύψουμε” τι ακριβώς προσφέρει κάθε ένα από τα δύο Smartphones.

Η “υπεροχή” του Galaxy A51 στον τομέα της οθόνης, είναι εμφανής με την εταιρεία να χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά ένα πολύ καλό SUPER AMOLED Panel. Για να το πετύχει αυτό όμως, και να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα (χωρίς να το πετυχαίνει όμως…), όλα τα υπολοιπα χαρακτηριστικά του Galaxy A51 είναι σαφώς κατώτερα από την πρόταση της Huawei. Τα δύο Smartphones έχουν μια βασική κάμερα των 48ΜΡ στο πίσω μέρος τους, που όμως διαφέρει σημαντικά στην πραγματική της απόδοση. Η διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών είναι μικρή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά σημαντικά μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις φωτογραφίες ειδικά από το Galaxy A51 να είναι ενοχλητικά χειρότερες σε λεπτομέρεια και όχι μόνο.

Εκεί όμως που η διαφορά είναι ακόμα πιο σημαντική, είναι στον τομέα των επιδόσεων. Το P40 Lite έρχεται με τον νέο Kirin 810 επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η Huawei. Ο επεξεργαστής αυτός είναι το ίδιο γρήγορος, ή και ελάχιστα καλύτερος από τον κορυφαίο Snapdragon 730 που αποτελεί το “καλύτερο” στην μεσαία κατηγορία τιμής. Το Galaxy A51 λοιπόν, με τον Exynos 9611 επεξεργαστή στο εσωτερικό του, είναι αναμενόμενα σημαντικά πιο αργό συνολικά. Η διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ είναι ανάμεσα σε 40 και 60% υπέρ του P40 Lite, με την διαφορά στον τομέα της παραγωγης γραφικών να πλησιάζει ακόμα και το 80% σε κάποιες περιπτώσεις.

Το Galaxy A51 δεν είναι ανταγωνιστικό στον τομέα των επιδόσεων, ακόμα και σε σύγκριση με συσκευές όπως το Note 8T της Xiaomi που κοστίζει επίσημα πλέον τα μισά ακριβώς χρήματα, και καταφέρνει και αυτό να είναι καλύτερο και σε άλλους τομείς όπως αυτός της κάμερας.

Πριν ένα χρόνο, η σειρά Galaxy A της Samsung για το 2019 μας έδωσε συσκευές όπως το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Galaxy A50 και ακόμα περισσότερο το αμέσως μεγαλύτερο Galaxy A70. Πλέον η επόμενη σειρά της εταιρείας, όχι μόνο δεν είναι αντίστοιχα ανταγωνιστική, αλλά προσπαθεί πίσω από μια αντικειμενικά πολύ καλή οθόνη, να κρύψει ατέλειες που δεν δικαιολογούνται και σε σημαντικά οικονομικότερες συσκευές άλλων εταιρειών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights