Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MatePad Pro: Πληκτρολόγιο M-pencil και επαγγελματική χρήση

Huawei MatePad Pro: Πληκτρολόγιο M-pencil και επαγγελματική χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε επαγγελματίας που θέλει να κάνει τη δουλειά του με κάτι διαφορετικό από ένα Smartphone, έχει βρεθεί αρκετές φορές στην θέση να πρέπει να κουβαλήσει μαζί του ακόμα και έναν αρκετά “φορητό” υπολογιστή, σε μέρη και συνθήκες που δεν είναι πάντα ιδανικές. Η αγορά των Tablets προσφέρει μια καλή εναλλακτική, με τον περιορισμό όμως της σύνταξης κειμένου και όχι μόνο, περιορισμός που προέρχεται από την απουσία φυσικού πληκτρολογίου σε αυτά. Η Huawei όμως με το Matepad Pro και ειδικά σε συδνυασμό με δύο αξεσουάρ που θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμα, έρχεται να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα “εναλλακτική” για να λύσει ακριβώς αυτό το … πρόβλημα

Το Matepad Pro θα κυκλοφορήσει επίσημα στην χώρα μας σε μερικές ημέρες από σήμερα, σε ένα “πακέτο” μαζι με το πληκτρολόγιο που είναι ταυτόχρονα και θήκη, και φυσικά την γραφίδα που η εταιρεία ονομάζει M-pencil. Ο συνδυασμός και των τριών μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να υποκαταστήσει ένα φορητό υπολογιστή για πολλές από τις καθημερινές μας εργασίες. Για να το πετύχει αυτό, έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο ίδιο το Matepad Pro φυσικά, αλλά και στον τρόπο που… συνεργάζεται με τα δύο συγκεκριμένα αξεσουάρ.

Για την θήκη/πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι μας έχει αφήσει εντυπωσιασμένους στο διάστημα που την χρησιμοποιούμε. Η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε αυτή να “ασφαλίζει” σωστά πάνω στο ίδιο το Matepad Pro, με έναν μαγνήτη στο πίσω μέρος, και δύο ακόμα που επιτρέπουν την χρήση του σε αντίστοιχα δύο διαφορετικές γωνίες. Μάλιστα ο συγκεκριμένος μαγνήτης είναι τόσο ισχυρός, που πραγματικά… απορεί κανείς αν θα καταφέρει να ξεκολλήσει εύκολα το Tablet για να το κλείσει στην θήκη του. Όμως η εταιρεία έχει κάνει και κάτι ακόμα που δεν θεωρείται δεδομένο σε αντίστοιχες θήκες με πληκτρολόγιο σε άλλες εταιρείες. Το Matepad Pro υποστηρίζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση ώστε να μπορεί να φορτίσει άλλες συσκευές που θα ακουμπήσει κανείς στο πίσω μέρος του. Το πληκτρολόγιο εκμεταλλεύεται ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, προκειμένου να έχει μονίμως μπαταρία ώστε να συνδεθεί μέσω Bluetooth με το ίδιο το Tablet.

Αυτό όμως που κάνει το πληκτρολόγιο να ξεχωρίζει, και να είναι πραγματικά χρήσιμο σε σύνταξη κειμένου και όχι μόνο, είναι ο σωστός σχεδιασμός του. τα πλήκτρα έχουν την ιδανική απόσταση μεταξύ τους ώστε να μπορεί κανείς να γράψει γρήγορα και αξιόπιστα, ενώ και η διαδρομή τους είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο σε πληκτρολόγια αυτού του είδους. Περισσότερο όμως από όλα, κάνει εντύπωση η… ακαμψία του, που δεν θεωρείται δεδομένη σε ένα τόσο λεπτό πληκτρολόγιο. Μπορεί κανείς να γράφει με το Matepad Pro ακόμα και όταν δεν το έχει σε μια σταθερή επιφάνεια, χωρίς να νιώθει την ενοχλητική αίσθηση που αφήνει όταν “υποχωρεί” με την πίεση κάθε πλήκτρου.

Το M-Pencil τώρα από την πλευρά του, είναι μια γραφίδα σχεδιασμένη και αυτή να αυξάνει την λειτουργικότητα του MatePad Pro. Υποστηρίζει 4096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης, προκειμένου να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς τι θέλει να γράψει ή ακόμα και να σχεδιάσει κανείς με αυτό στην οθόνη του Tablet. Είναι έξυπνα σχεδιασμένο επίσης ώστε να “κολλάει” και αυτό με έναν μαγνήτη στο πάνω μέρος του Matepad Pro, και να φορτίζει και αυτό ασύρματα από το ίδιο το Tablet. Η εταιρεία έχει προ-εγκαταστήσει δύο διαφορετικές εφαρμογές στο Tablet για την χρήση με τη γραφίδα, υποστηρίζεται όμως και για την γενικότερη πλοήγηση στο γραφικού του περιβάλλον.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και σε κείμενο το αναλυτικό μας Review για το νέο κορυφαίο Tablet της Huawei, που σε συνδυασμό με αυτά τα δύο ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένα αξεσουάρ, αποτελεί μια ιδανική πρόταση για όποιον θέλει να αντικαταστήσει τον υπολογιστή του σε καθημερινή μεταφορά για απλές εργασίες γραφείου και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights