Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του Note 9 διαφέρει από αυτή των Note 9S και Note 9 Pro. Το μέγεθος της είναι μικρότερο στις 6.53 ίντσες και η ανάλυση της είναι 2340×1080 pixels. Η μικρή διαφορά σε σύγκρίση με την οθόνη των άλλων δύο συςκευών, οφείλεται στην διαφορετική αναλογία πλευρών που εδώ έιναι στο 19:9. Η οθόνη του Note 9 είναι λίγο πιο «φαρδιά» και λιγότερο ψηλή, με την διαφορά να είναι πάντως αισθητή μόνο αν το συγκρίνει κάποιος άμεσα με ένα από τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς.

redmi note 9

Αυτό που κάνει όμως άμεση και θετική εντύπωση είναι η χρωματική απόδοση αυτής της οθόνης. Έχει πιο «ζεστά» και ευχάριστα χρώματα, που είναι ταυτόχρονα και ελάχιστα πιο έντονα. Η εταιρεία έχει επιλέξει ένα διαφορετικό χρωματικό προφίλ, που σε καθημερινή χρήση την κάνει καλύτερη κατά τη γνώμη μας.

Οι γωνίες θεάσης, είναι κοντά στο μέγιστο που μπορεί να πετύχει μια LCD Οθόνη, κάτι που δεν θεωρείται πάντα δεδομένο στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Μάλιστα, ακόμα και η μέγιστη ένταση του φωτισμού της, είναι λίγο υψηλότερη με αποτέλεσμα ειδικά στην αυτόματη ρύθμιση να προσφέρει άνετη ανάγνωση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο ιδιοκτήτης του Note 9 μπορεί να επιλέξει να αλλάξει την χρωματική της απόδοση, προκειμένου να την κάνει ακόμα πιο ζωντανή και έντονη ή να επιλέξει ένα χρωματικό προφίλ που  είναι ίσως πιο ρεαλιστικό αλλά και πιο «μουντό». Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα επιλογής είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μας αρέσει η ύπαρξη ενός Screen protector στην οθόνη του Note 9, ειδικά από την στιγμή που σε αυτή την κατηγορία συσκυεών δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κανείς για να το τοποθετησει αυτός.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη του Note 9 είναι σαφώς ανώτερη του μέσου όρου για την κατηγορία που ανήκει το Smartphone και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Xiaomi δεν έχει κάνει κάποια παραχώρηση στον συγκεκριμένο τομέα που να κάνει τη συσκευή κατώτερη των ακριβότερων μοντέλων της ίδιας σειράς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ragas 07/09/2020 - 21:44

Έχω το Redmi note 9 64GB/ 3GB ram.
Μετά από ένα μήνα χρήσης έχω να πω ότι το κινητό είναι τραγικά πολύ αργό. Κολλάει συνέχεια και πρέπει να καθαρίζεις την cache συνέχεια. Μπορεί να παίζεις παιχνίδι, να χτυπήσει τηλέφωνο και να κολλήσει και να μη μπορείς να απαντήσεις στη κλήση.

Από τα 3GB χρησιμοποιεί πάντα τα 1,8 και ίσα που μένουν 1 – 1,2 και μόλις ανοίξεις ένα app πέφτει στα 500ΜΒ και τέρμα, κόλλησε.

Στις φωτο είναι καλό, αλλά στο Portrait οριακά βγάζεις μία. Μετά θέλει restart…

Αν διαβάζετε reviews στο WEB απο sites διαβάστε τα σχόλια του κόσμου. Εγώ το έκανα το λάθος δυστυχώς και εμπιστεύτηκα τον reviwer που απλ το εβγαλε απο ένα κουτι…..

Reply
Nicolas 19/09/2020 - 16:14

Τραγικα αργο …κολλαει διαρκως. Οθονη σπεριγραπτη…

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights