Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Στο πίσω μέρος του Note 9 υπάρχουν τέσσερις συνολικά κάμερες, με αλλαγές στις τρεις από αυτές, αλλαγές όμως που διατηρούν την απόδοση τους στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Η βασική από αυτές συνεχίζει να έχει ανάλυση 48ΜΡ όπως και στο Note 9S, με μια μικρή διαφορά στην απόδοση που οφείλεται στο διαφορετικό Hardware στο εσωτερικό τους.

redmi note 9

Η κάμερα αυτή έχει και ένα διάφραγμα f/1.8 που την κάνει ιδιαίτερα «φωτεινή» ακόμα και σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Note 9 συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας στο να βγάζει φωτογραφίες με πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, αλλά το βασικότερο με ρεαλιστικά χρώματα.

Σε πλήρη αντίθεση με έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της Xiaomi, το Note 9 δεν προςπαθεί να βγάλει απλά εντυπωσιακές φωτογραφίες με χρώματα που είναι λιγότερο ρεαλιστικά. Το δυναμικό εύρος έιναι ελάχιστα μειωμένο σε σύγκριση με το Note 9S, διαφορά που όπως ήδη αναφέραμε οφείλεται στο διαφορετικό Hardware στο εσωτερικό του, που επεξεργάζεται αντίστοιχα με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα από αυτή.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έρχεται με υπερ ευρυγώνιο φακό, που πλέον αποτελεί κάτι το συνηθισμένο και «απαραίτητο» ακόμα και στην μεσαία κατηγορία. Η ανάλυση της είναι και εδώ στα 8ΜΡ και αναμενόμενα η απόδοση της δεν διαφέρει σημαντικά από αυτή του Note 9S αλλά ακόμα και αυτή του Note 9 pro. Αυτό μόνο θετικό είναι για το μικρότερο Smartphone της σειράς, με την λεπτομέρεια να είναι κοντά στο μέγιστο που επιτρέπει η ανάλυση του αισθητήρα της.

Χρωματικά, διαφέρουν ελάχιστα από τις φωτογραφίες της βασικής κάμερας, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικό.

Η Τρίτη κάμερα του Note 9 είναι και εδώ αυτή με τον Macro φακό που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της έχει μειωθεί στα 2ΜΡ όμως διατηρεί το Auto focus που είναι πιθανότατα πιο χρήσιμο. Με αυτό, η κάμερα μπορεί να αλλάξει την απόσταση από την  οποία θα βγάλουμε μια φωτογραφία, και δεν περιορίζεται σε περίπου 4 εκατοστά που αποτελεί το συνηθισμένο για Macro κάμερες χωρίς αυτόματη εςτίαση.

Δυστυχώς, η Xiaomi επιμένει όμως να προσφέρει το Night mode μόνο για την βασική κάμερα του Note 9,κάτι που κάνει την απόδοση των άλλων δύο πρακτικά μη χρήσιμη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την βασική κάμερα όμως, προσφέρει αυτό που περιμένει κανείς, προκειμένου να μπορεί να βγάλει μια αρκετά καλή φωτογραφία.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι σίγουρα ικανοποιητική, αν και το Note 9 απαιτεί αρκετά σταθερό χέρι ώστε οι φωτογραφίες να μην είναι «κουνημένες». Όμως είναι ιδιαίτερα καλό το δυναμικό τους εύρος, και η Xiaomi σωστά έχει επιλέξει τα επίπεδα φωτισμού να είναι κοντά στην πραγματικότητα. Το Note 9 δεν προσπαθεί να βγάλει μια όσο το δυνατόν πιο φωτεινή φωτογραφία που να μην είναι ρεαλιστική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ragas 07/09/2020 - 21:44

Έχω το Redmi note 9 64GB/ 3GB ram.
Μετά από ένα μήνα χρήσης έχω να πω ότι το κινητό είναι τραγικά πολύ αργό. Κολλάει συνέχεια και πρέπει να καθαρίζεις την cache συνέχεια. Μπορεί να παίζεις παιχνίδι, να χτυπήσει τηλέφωνο και να κολλήσει και να μη μπορείς να απαντήσεις στη κλήση.

Από τα 3GB χρησιμοποιεί πάντα τα 1,8 και ίσα που μένουν 1 – 1,2 και μόλις ανοίξεις ένα app πέφτει στα 500ΜΒ και τέρμα, κόλλησε.

Στις φωτο είναι καλό, αλλά στο Portrait οριακά βγάζεις μία. Μετά θέλει restart…

Αν διαβάζετε reviews στο WEB απο sites διαβάστε τα σχόλια του κόσμου. Εγώ το έκανα το λάθος δυστυχώς και εμπιστεύτηκα τον reviwer που απλ το εβγαλε απο ένα κουτι…..

Reply
Nicolas 19/09/2020 - 16:14

Τραγικα αργο …κολλαει διαρκως. Οθονη σπεριγραπτη…

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights