Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

Xiaomi Redmi Note 9 Review: Η λογική και οικονομική επιλογή στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Note 9 διαφέρει από τις δύο ακριβότερες συσκευές, στον τομέα των επιδόσεων όπως είναι αναμενόμενο αλλά και στην εταιρεία που κατασκευάζει τον επεξεργαστή του. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Helio G85 της Mediatek, και η Xiaomi είναι η εταιρεία που πριν περίπου ένα χρόνο απέδειξε με το Note 8 pro ότι οι νεότεροι επεξεργαστές της Mediatek δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την απόδοση τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Helio G85 έχει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του. Οι έξι από αυτούς είναι οι γνωστοί πλέον Α-55 της ARM, σχεδιασμένοι για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και αντίστοιχα χαμηλότερη απόδοση σε απλές καθημερινές εργασίες. Η συχνότητα τους φτάνει το 1.8 GHz και επειδή είναι συνολικά… έξι, προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση και στην πράξη.

Αυτό που  διαχωρίζει τον Helio G85 από τον Snapdragon 720G, είναι οι δύο ισχυρότεροι πυρήνες επεξεργασίας που έχει στο εσωτερικό του. Αυτοί είναι οι Α-75 της ARM, που αποτελούν την αμέσως προηγούμενη «γενιά» από τους Α-76 που χρησιμοποιεί ο Snapdragon 720G των Note 9S και Note 9 Pro.

Η συχνότητα λειτουργίας τους είναι στα 2.0 GHz και η απόδοση τους είναι πολύ κοντά σε αυτή των δύο ακριβότερων συσκευών. Θα πρέπει κανείς να «μετρήσει» την απόδοση αυτή μέσω Benchmarks προκειμένου να δει την διαφορά, η οποία όμως δεν είναι ορατή σε απλή καθημερινή χρήση.

Το μοναδικό ουσιαστικό «μειονέκτημα» του Note 9 είναι ότι η βασική έκδοση έρχεται με 3GB μνήμης RAM. Αυτά είναι λιγότερα από το ιδανικό για τα μέσα του 2020, και σε μερικές περιπτώσεις περιορίζουν την συνολική του απόδοση. Παρότι σε καθημερινή χρήση το Smartphone δεν έχει κάποια αισθητή καθυστέρηση, υπάρχει πάντα ένα θέμα με το πόσες εφαρμογές μπορεί να έχει ταυτόχρονα ενεργές.

Με δεδομένο το ότι πολλές από αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν γίνει πλέον ιδιαίτερα απαιτητικές ακόμα και αν αυτό δεν είναι άμεσα ορατό, το Note 9 έχει έναν μικρό περιορισμό στον συγκεκριμένο τομέα.

Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Helio G85 όμως, είναι η κάρτα γραφικών που έχει στο εσωτερικό του. Η Mali G52 MC2 (δύο μονάδες παραγωγής γραφικών) έχει απόδοση που βρίσκεται στα ίδια πρακτικά επίπεδα με την Adreno 610 στο εσωτερικό του Snapdragon 665 που χρησιμοποιούσε το αμέσως προηγούμενο Note 8T.

Αυτό σημαίνει ότι νεότερα και απαιτητικά παιχνίδια, παίζουν στις ελάχιστες διαθέσιμες ρυθμίσεις ποιότητας και γραφικών, ένας περιορισμός που κάνει το Note 9 να διαφέρει από τις ακριβότερες συσκευές της ίδιας σειράς. Με την διαφορά στο κόστος όμως να είναι μικρότερη από 50 ευρώ με το Note 9S, οι φίλοι του Mobile Gaming είναι προτιμότερο να επιλέξουν την ακριβότερη από τις δύο συσκευές.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, το Note 9 ερχεται με 64GB στην βασική του έκδοση, όμως έχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD. Αυτή μάλιστα είναι ξεχωριστή από τις δύο υποδοχές για τις κάρτες SIM, μια δυνατότητα που είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ragas 07/09/2020 - 21:44

Έχω το Redmi note 9 64GB/ 3GB ram.
Μετά από ένα μήνα χρήσης έχω να πω ότι το κινητό είναι τραγικά πολύ αργό. Κολλάει συνέχεια και πρέπει να καθαρίζεις την cache συνέχεια. Μπορεί να παίζεις παιχνίδι, να χτυπήσει τηλέφωνο και να κολλήσει και να μη μπορείς να απαντήσεις στη κλήση.

Από τα 3GB χρησιμοποιεί πάντα τα 1,8 και ίσα που μένουν 1 – 1,2 και μόλις ανοίξεις ένα app πέφτει στα 500ΜΒ και τέρμα, κόλλησε.

Στις φωτο είναι καλό, αλλά στο Portrait οριακά βγάζεις μία. Μετά θέλει restart…

Αν διαβάζετε reviews στο WEB απο sites διαβάστε τα σχόλια του κόσμου. Εγώ το έκανα το λάθος δυστυχώς και εμπιστεύτηκα τον reviwer που απλ το εβγαλε απο ένα κουτι…..

Reply
Nicolas 19/09/2020 - 16:14

Τραγικα αργο …κολλαει διαρκως. Οθονη σπεριγραπτη…

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights