Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ SXFI Trio Review: Ποιότητα ήχου και πρακτικότητα

SXFI Trio Review: Ποιότητα ήχου και πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η αγορά των προϊόντων ήχου και ειδικά των ακουστικών, έχει πλέον αποκτήσει πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με το άμεσο παρελθόν, και πλέον οι ίδιοι οι κατασκευαστές Smartphones συμμετέχουν σε αυτή με τα δικά τους προϊόντα, υπάρχουν εταιρείες όπως η Creative που συνεχίζουν να έχουν μια εμπειρία και τεχνογνωσία που τους επιτρέπει να παρουσιάζουν τα δικά τους ξεχωριστά προϊόντα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και καιρό πλέον την τεχνολογία SxFi, που της επιτρέπει να προσαρμόζει την ηχητική απόδοση των ακουστικών που σχεδιάζει, στις απαιτήσεις αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη.

Πλέον, η Creative αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία σε περισσότερα είδη ακουστικών της, και τα SxFi Trio που αποτελούν και το αντικείμενο στο συγκεκριμένο μας Review, ανήκουν στην High end κατηγορία των ενσύρματων ακουστικών σε μορφή «ψείρας».

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά, είναι να σχεδιάζει τα ακουστικά της με τέτοιο τρόπο που εκτός από κορυφαία ποιοτικά να έχουν και μια αντίστοιχη εμφάνιση.

sxfi trio

Από το «πλεκτό» καλώδιο τους, μέχρι και την ποιότητα και τον σχεδιασμό του κάθε ενός από τα δύο ακουστικά, τα SxFi Trio δείχνουν premium ακουστικά πριν κανείς τα βάλει στο αυτί του για να ακούσει και την απόδοση τους.

sxfi trio

Όμως εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία και το τεχνικό «επίτευγμα» του να καταφέρει να … χωρέσει το DAC επεξεργασίας ήχου των SxFi Trio, μέσα στο μικρό πλαστικό κομμάτι που υπάρχουν και τα πλήκτρα χειρισμού τους.

Συνδεσιμότητα

Ακριβώς επειδή έχουν το δικό τους DAC για την επεξεργασία και αναπαραγωγή ήχου, τα SxFi Trio πρέπει να «τροφοδοντούνται» με ρεύμα από την συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένα. Για αυτόν τον λόγο και όχι μόνο, καταλήγουν σε μια USB Type-C θύρα, και όχι σε μια πιο συνηθισμένη θύρα ακουστικών.

sxfi trio

Η επιλογή της Creative, έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, αφού με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένα, όπως το Smartphone του ιδιοκτήτη τους, μεταφέρει σε αυτά τον ήχο σε ψηφιακή μορφή.

Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση και η επεξεργασία του γίνεται από τα ίδια τα ακουστικά, χωρίς κάποια επέμβαση από το Smartphone, όταν ο ιδιοκτήτης τους θέλει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της SxFi τεχνολογίας.

Η πρώτη χρήση.

Όπως και κάθε αλλο προϊόν της εταιρείας που υποστηρίζει την τεχνολογία SxFi, για να εκμεταλλευτεί κανείς τις δυνατότητες τους, πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή που έχει σχεδιάσει η Creative για την αρχική ρύθμιση τους.

Η εφαρμογή αυτή, κάνει κάτι… ασυνήθιστο, αφού ζητάει από τον ιδιοκτήτη να φωτογραφίσει το κάθε του αυτί ξεχωριστά και στην συνέχεια το κεφάλι του συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο, στην συνέχεια δημιουργείται ένα τρισδιάστατο μοντέλο, προκειμένου το DAC στο εσωτερικό των SxFi Trio να μπορεί να δημιουργήσει ένα ηχητικό «προφίλ» που να ταιριάζει ακριβώς στον ιδιοκτήτη τους.

Λειτουργικότητα.

Αφού ολοκλήρωθεί η δημιουργία του μοντέλου, αυτό μεταφέρεται στο DAC των SxFi Trio, και ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να το εκμεταλλευτεί, ενεργοποιώντας το από το πλήκτρο που υπάρχει στο χειριστήριο τους.

Αν θέλει στην συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής που υπάρχει στην εφαρμογή της Creative, ή να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου από την συσκευή του.

Εδώ, διαπιστώσαμε ότι ανάλογα με το Smartphone και το πως αυτό επιλέγει να επεξεργαστεί ή όχι τον ήχο πριν τον «παραδώσει» στην USB Type-C θύρα, η ηχητική απόδοση των SxFi Trio διαφέρει σημαντικά.

Στην περίπτωση που η εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής, επεμβαίνει στην ποιότητα του ήχου, και στην συνέχεια και τα ίδια τα ακουστικά κάνουν το ίδιο, υπάρχουν περιπτώσεις που το αποτέλεσμα διαφέρει από το ιδανικό.

sxfi trio

Αυτό όμως, είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται η Creative, αφού έχει σχεδιάσει τα SxFi Trio ακριβώς με την USB Type-C θύρα ώστε να παίρνουν τον ήχο σε ψηφιακή μορφή και όχι επεξεργασμένο.

Η πιο απλή λύση σε αυτό το «πρόβλήμα» είναι η χρήση της εφαρμογής που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για την αναπαραγωγή μουσικής, η οποία παρόλα αυτά δεν έχει τόσο μεγάλο εύρος από δυνατότητες όπως αυτή που μπορεί να βρει κανείς στα περισσότερα Smartphones.

Η Ηχητική απόδοση συνολικά.

Τα SxFi Trio έχουν εντυπωσιακά δυνατό ήχο, κάτι που προφανώς το οφείλουν στο ξεχωριστό τους DAC. Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι ότι και η ποιότητα του ήχου αυτού, είναι αντίστοιχα κορυφαία.

Ακόμα και στην μέγιστη αυτή ένταση, ο ήχος δεν έχει κανενός είδους ενοχλητικές αλλοιώσεις, ακόμα και σε πολύ χαμηλές συχνότητες (μπάσο).

sxfi trio

Εδώ παίζει φυσικά ρόλο και ο σχεδιασμός των ίδιων των ακουστικών. Κάθε ένα από αυτά έχει ένα «υβριδικό» σετ από τρεις διαφορετικούς drivers. Σύμφωνα με την εταιρεία, και όπως διαπιστώσαμε και στην πράξη, με αυτό το σετ οδηγών, οι συχνότητες «μοιράζονται» αντίστοιχα προκειμένου να αναπαράγεται σωστά ένα μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων.

sxfi trio

Σε σύγκριση με τα περισσότερα ακουστικά αυτού του είδους, η τεχνολογία της Creative έχει πραγματικά αποτελέσματα, αφού δύσκολα θα βρει κανείς αυτού του είδους ακουστικά που να έχουν αντίστοιχη απόδοση.

Συμπέρασμα.

Τα SxFi Trio απευθύνται σε αυτούς που αρχικά γνωρίζουν πως να εκμεταλλευτούν τις διαφορές που έχουν σε σύγκριση με ένα πιο «απλό», ακόμα και το ίδιο ακριβό, ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους.

Η εταιρεία σωστά επιλέγει να βασιστεί στην τεχνολογία που έχει δημιουργήσει η ίδια προκειμένου να τα κάνει να ξεχωρίζουν. Τα SxFi Trio προσαρμόζουν την ηχητική απόδοση τους στο είδους του ήχου που αναπαράγουν, χωρίς να «βασίζονται» στην εφαρμογή και τις δυνατότητες που έχει η συσκευή στην οποία είναι συνδεδεμένα.

sxfi trio

Αυτό τους επιτρέπει να προσφέρουν μια σαφώς ανώτερη ηχητική εμπειρία ακόμα και σε Smartphones της μεσαίας κατηγορίας, που για παράδειγμα δεν υποστηρίζουν τα ίδια κάποιο πρότυπο όπως το Dolby Surround για την αναπαραγωγή μιας ταινίας.

Προφανώς και η τιμή πώλησης τους, τα τοποθετεί σε διαφορετική κατηγορία από ένα απλά καλό ζευγάρι ενσύρματων ακουστικών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν τα χρήματα που κοστίζουν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights