Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT 2 Pro review: Η πολυτέλεια συναντά την απόδοση

Huawei Watch GT 2 Pro review: Η πολυτέλεια συναντά την απόδοση

απο Kostas Gliatiotis

Ο ορισμός που δίνει κάθε εταιρεία στην «έννοια» του Smartwatch, διαφέρει στα σημεία. Στην περίπτωση της Huawei, ένα Smartwatch πρέπει να συνδυάζει κορυφαία λειτουργικότητα, με αντίστοιχα κορυφαίο σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής. Μετά τα ιδιαίτερα δημοφιλή Watch GT και GT 2 της εταιρείας, όπως και το πιο «αθλητικό» GT 2e, ήρθε η ώρα για την μέχρι σήμερα πιο Premium και πολυτελή πρόταση της εταιρείας που … ακούει στην ονομασία GT 2 Pro.

Το Pro στην ονομασία δεν είναι τυχαίο, αφού εκτός από επιπλέον βελτιώσεις στις διαθέσιμες μετρήσεις και είδη άθλησης, έρχεται και με κατασκευή από υλικά που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα στην αγορά των Smartwatch γενικότερα.

Ο σχεδιασμός.

Αυτό που θα διαπιστώσει κανείς αμέσως μόλις δει από κοντά για πρώτη φορά το GT 2 Pro και το πιάσει στα χέρια του, είναι οι σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία στην κατασκευή του.

Το τιτάνιο είναι ένα υλικό που μέχρι σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο σε καμία περίπτωση, ακόμα και σε Smartwatches που κοστίζουν τα διπλάσια χρήματα από το νεότερο της Huawei. Εκτός όμως από την σημαντικά πιο πολυτελή αίσθηση του, έχει δύο ακόμα πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.

Αρχικά, κάνει το GT 2 Pro αισθητά πιο «ελαφρυ» από ότι αν ήταν κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, διατηρώντας όμως την … βαριά αίσθηση που πρέπει να έχει ένα ρολόι. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι προφανώς η ανθεκτικότητα του.

Η ανθεκτικότητα αυτή δεν περιορίζεται στην «κάσα» του Gt 2 Pro όμως, αφού το κρύσταλλο της οθόνης του είναι από ζαφύρι. Το συγκεκριμένο υλικό έχει σαφώς μεγαλύτερη αντοχή σε χτυπήματα αλλά κυρίως γρατζουνιές. Αυτό δίνει μια επιπλέον… ασφάλεια στον ιδιοκτήτη του οτι δεν πρόκειται να του προκαλέσει κάποια ζημιά με μια μικρή απροσεξία.

Ακόμα όμως και η επιφάνεια στο κάτω μέρος του GT 2 Pro εντυπωσιάζει με την κατασκευή της από κεραμικό υλικό. Εδώ ίσως είναι και τεχνική επιλογή, αφου το Smartwatch είναι και το πρώτο της εταιρείας που φορτίζει ασύρματα χωρίς συγκεκριμένες «επαφές» φόρτισης.

Αυτό έχει και ένα πρακτικό πλεονέκτημα, αφού ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εκμεταλλευτεί και την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση που προσφέρουν εδώ και χρόνια πλέον τα κορυφαία Smartphones της εταιρείας.

Η απόδοση στην πράξη.

Η Huawei είναι γνωστό πλέον ότι έχει επιλέξει ένα ιδιαίτερα ‘ελαφρύ» και απλό λειτουργικό σύστημα για τα έξυπνα ρολόγια της. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να προβάλλουν κανονικά όλες τις ειδοποιήσεις από το Smartphone του ιδιοκτητη τους, με ξεχωριστό εικονίδιο μάλιστα ώστε να γνωρίζει από ποια εφαρμογή είναι η κάθε μια.

Το GT 2 pro όμως έχει και ενσωματωμένο ηχείο που του δίνει την δυνατότητα να απαντά το ίδιο σε κλήσεις, και ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να μιλήσει από αυτό. Η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ένταση και την ποιότητα του, προκειμένου ο ήχος να αναπαράγεται δυνατά χωρίς ενοχλητικές αλλοιώσεις.

Μάλιστα το GT 2 Pro έχει και ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο μικρόφωνο προκειμένου να μπορεί να «ακούσει» και να μεταφέρει την φωνή του ιδιοκτήτη του χωρίς προβλήματα ακόμα και από σχετική απόσταση. Η ακύρωση των εξωτερικών θορύβων λειτουργεί αντίστοιχα πολύ καλά.

Το GT 2 Pro έχει όμως και 4 GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, στα οποία μπορεί να μεταφέρει καποιος την αγαπημένη του μουσική. Στην συνέχεια μπορεί να συνδέσει τα ακουστικά του απευθείας στο ρολόι και να ακούσει το τραγούδι που θέλει «αυτόνομα» χωρίς να έχει καν το Smartphone του μαζί του.

Οι μετρήσεις.

Το GT 2 Pro συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει η εταιρεία στην συνεχόμενη μέτρηση συγκεκριμένων στοιχείων που δείχνουν την συνολική φυσική κατάσταση του ιδιοκτήτη του και όχι μόνο.

Έτσι η συνεχόμενη μέτρηση των καρδιακών παλμών υπάρχει κανονικά και στο νεότερο Smartwatch της εταιρείας, και μάλιστα πλέον χρησιμοποιείται νεότερος αισθητήρας με βελτιωμένη ακρίβεια αλλά και μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας. Αυτό επιτρέπει στο GT 2 Pro να προσφέρει τις έως και 14 ημέρες λειτουργίας που υπόσχεται η Huawei, με την συγκεκριμένη δυνατότητα μονίμως ενεργή.

Αντίστοιχα, και η παρακολούθηση του ύπνου υπάρχει και εδώ κανονικά, και είναι και αυτή βελτιωμένη στο πόσο «έξυπνα» αναγνωρίζει το ρολόι τα διαφορετικά είδη ύπνου.

Σε αυτά έχει προστεθεί και η μέτρηση της περιεκτικότητας του οξυγόνου σε αίμα, η οποία ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του Smartwatch «συλλέγει» πλέον ολα αυτά τα δεδομένα για να παρουσιάσει μια συνολική εικόνα της καθημερινής άσκησης, και κατάστασης του ιδιοκτήτη του.

Η πρακτικότητα όλων αυτών.

Η Huawei δηλώνει και στο GT 2 Pro ότι η μπαταρία του μπορεί να το κρατήσει ενεργό για έως και 14 ημέρες. Ο χρόνος αυτός είναι βέβαια η μέγιστη τιμή, αν και δεν καθορίζεται από το πόσο χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του τις συνεχόμενες μετρήσεις που αναφέραμε.

Η παρακολούθηση της άσκησης, είναι ένας παράγοντας που μειώνει την διάρκεια της, όπως και η χρήση του ενσωματωμένου GPS για την καλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις αυτές.

Ακόμα όμως και με όλα αυτά, και με συνεχόμενη ενεργοποίηση της οθόνης για ειδοποιήσεις, το GT 2 Pro μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να μείνει ανοιχτό για 10 ημέρες, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να «συνηθίσει» ιδιοκτήτης του, ειδικά αν είχε και κάποιο άλλο Smartwatch της εταιρείας στο παρελθόν, είναι η φόρτιση του. Αυτή γίνεται ασύρματα πλέον όπως ήδη αναφέραμε, κάτι που σημαίνει ότι το GT 2 Pro έχει μια δική του ξεχωριστή βάση φόρτισης. Ο χρόνος που χρειάζεται επίσης για μια πλήρη φόρτιση, είναι λίγο μεγαλύτερος, όμως πλέον το ρολόι μπορεί να φορτίσει κανονικά και με οποιαδήποτε άλλη βάση φόρτισης που χρησιμοποιείται για Smartphones και όχι μόνο.

Τελικά

Το GT 2 Pro δίνει έμφαση στην πολυτέλεια και την εξωτερική του εμφάνιση, και ξεφεύγει πλέον πλήρως από την συνηθισμένη πιο «ηλεκτρονική» αίσθηση που δίνει ένα Smartwatch. Με κατασκευή που θα ζήλευαν πολλά High End κανονικά ρολόγια, και πόσο μάλλον τα Smartwatch του ανταγωνισμού του, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Huawei κατασκευάζει κορυφαία ποιοτικά προϊόντα και σε αυτή την κατηγορία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη γκάμα έξυπνων ρολογιών της εταιρείας, και όχι να αντικαταστήσει κάποιο από αυτά. Είναι σίγουρο όμως ότι για μια ακόμα φορά η εταιρεία έχει βρει τον ιδανικό συνδυασμό χαρακτηριστικών και λειτουργικότητας, που πλέον «κρύβεται» μέσα σε ένα πολυτελές εξωτερικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights