Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei AX3 WiFi 6 Router Review

Huawei AX3 WiFi 6 Router Review

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei είναι γνωστή στη χωρα μας και όχι μόνο, για τα εντυπωσιακά της Smartphones αλλά και κάθε είδους «έξυπνο» Wearable. Όμως η εταιρεία έχει ακόμα περισσότερη εμπειρία στην κατασκευή εξοπλισμού δικτύων, σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι μόνο.  Σε αυτό περιλαμβάνεται και μια σειρά από λύσεις για τελικού χρήστες, όπως είναι τα Modem/router που για χρόνια επέλεγαν και επιλέγουν ακόμα συγκεκριμένοι πάροχοι στη χώρα μας.

Όμως υπάρχει και μια κατηγορία ακόμα, με εξοπλισμό για πιο απαιτητικούς χρήστες, σχεδιασμένη να καλύψει τις ανάγκες που δεν μπορεί ένα συνηθισμένο… Modem που όλοι μας έχουμε πάρει συνήθως δωρεάν με την σταθερή πρόσβαση στο Internet. Το νέο WiFi Router της εταιρείας απευθύνεται σε αυτό ακριβώς το κοινό, που θέλει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του, για να βελτιώσει την κάλυψη αλλά και την απόδοση των συσκευών που έχει μέσα στο σπίτι ή/και το γραφείο του.

Η χρησιμότητα.

Το WiFi Router της Huawei δεν είναι σχεδιασμένο να αντικαταστήσει το Modem του παρόχου μας, αλλά να αυξήσει την δική του λειτουργικότητα. Συνήθως τα modem αυτά έχουν και ένα ενσωματωμένο router, που είναι ουσιαστικά αυτό που … διαχειρίζεται την κίνηση δεδομένων στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες, στον καλύτερο βαθμό που μπορεί. Ο βαθμός αυτός όμως έχει συγκεκριμένους περιορισμούς, στην ταχύτητα σύνδεσης είτε ασύρματα είτε με καλώδιο, στην εμβέλεια του ασύρματου δικτύου, και πολλές φορές ακόμα και στον αριθμό των συσκευών που μπορεί να εξυπηρετήσει αποδοτικά.

Το Huawei WiFi Router λοιπόν, συνδεέται σε αυτό το Modem του παρόχου μας, μέσω ενος Ethernet καλωδίου (που προφανώς περιλαμβάνεται στην συσκευασία του…) και μπορεί να αντικαταστήσει αυτή την λειτουργικότητα. Πρακτικά το Modem/router που έχουμε από τον πάροχο μας, εξυπηρετεί μόνο την ανάγκη να μας… συνδέει στο τηλεφωνικό δίκτυο.

Τι προσφέρει.

Αυτά που μπορεί να κάνει το Huawei WiFi Router για να βελτιώσει την συνδεσιμότητα των συσκευών μας είναι πολλά και διαφορετικά. Αρχικά, αυτό που έχει περισσότερο σημασία ίσως για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, είναι η σημαντικά καλύτερη κάλυψη για το ασύρματο δίκτυο μέσα στο χώρο. Οι τέσσερις διαφορετικές κεραίες του χρησιμοποιούνται «δυναμικά» προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη εμβέλεια και το βασικότερο, η ταχύτητα σύνδεσης να παραμένει σε καλά επίπεδα ακόμα και σε δύσκολα σημεία.

Εδώ, το WiFi Router μπορεί να δημιουργήσει δύο ασύρματα δίκτυα στα 2.4 και στα 5GHz, μια δυνατότητα που παρόλα αυτά θεωρείται δεδομένη πλέον ακόμα και σε Modem/router πολλών παρόχων. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι η δυνατότητα «συνύπαρξης» τους κάτω από το ίδιο όνομα, με το Wifi router να αποφασίζει δυναμικά ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για κάθε συσκευή. Μάλιστα, αν υποστηρίζεται από την συσκευή, υπάρχει και η δυνατότητα μετάβασης από τη μια συχνότητα στην άλλη αυτόματα ανάλογα με τις απαιτήσεις σε ταχύτητα και την διαθέσιμη κάλυψη.

Όμως αυτό επίσης δεν είναι κάτι σπάνιο, όχι όσο η υποστηρίξη για το νεότερο WiFi 6 πρότυπο που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Μάλιστα, η Huawei ονομάζει WiFi 6+ την έκδοση που υποστηρίζει το WiFi Router, αφού μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη διαχείριση του διαθέσιμου φάσματος.

Εδώ, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του έυρους συχνοτήτων που θα υποστηρίζει το Router, μια επιλογή που είναι χρήσιμη ανάλογα με το είδος των συσκευών που υπάρχουν στον χώρο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες αυτές.

Εντύπωση κάνει τέλος, και η δυνατότητα υποστήριξης όλων των διαθέσιμων εκδόσεων του 802.11 προτύπου του WiFi, ώστε η κάθε συσκευή να επιλέγει αυτή που υποστηρίζει. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και παλαιότερα προϊόντα τεχνολογίας, μπορούν να είναι συνδεδεμένα στο WiFi Router της εταιρείας, ταυτόχρονα με νεότερες συσκευές που προσφέρουν ταχύτητερη μεταφορά δεδομένων.

Ακόμα και με καλώδιο.

Στο πίσω μέρος του WiFi Router υπάρχουν συνολικά τέσσερις Ethernet θύρες, εκ των οποίων η μια χρησιμοποιείται για την σύνδεση του με το Modem/router του παρόχου. Οι άλλες τρεις είναι Gigabit, και υποστηρίζουν ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που είναι σημαντικά υψηλότερη.

Με αυτόν τον τρόπο, και με τη χρήση του WiFi Router για την διαχείριση της κίνησης του δικτύου, μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί την υποστήριξη για gigabit ethernet που έχουν οι συσκευές του, ανεξάρτητα με το αν αυτή υποστηρίζεται και από το Router του παρόχου του.

Η ευκολία χρήσης.

Το Huawei WiFi Router είναι σχεδιασμένο να μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει και φυσικά να το «ρυθμίσει» για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα έξυπνο γραφικό περιβάλλον, που καθοδηγεί τον ιδιοκτήτη του στα απαραίτητα βήματα για να το κάνει πλήρως λειτουργικό.

Φυσικά, υπάρχει και ξεχωριστό μενού με πιο αναλυτικές ρυθμίσεις, για όσους ξέρουν και έχουν την διάθεση να το φέρουν ακριβώς «στα μέτρα τους». Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους θέλουν να διαχειριστούν πολλά διαφορετικά είδη συσκευών και να ρυθμίσουν αντίστοιχα το τι θα εκμεταλλεύεται κάθε μια από αυτές.

Το αποτέλεσμα.

Υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικου κοινού που περιορίζεται από την απόδοση του Modem/router που έχει πάρει από τον πάροχο του, ειδικά αν στο σπίτι ή και το γραφείο του έχει ένα μεγάλο αριθμό συσκευών.

Υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς όμως, που έχει πλέον ανάγκη για σημαντικά καλύτερη κάλυψη σε ασυρματο δίκτυο από αυτή που έχει.

Υπάρχει φυσικά και ένα κοινό που έχει ανάγκη και τα δύο αυτά, και θέλει να εκμεταλλευτεί και τις δυνατότητες που έχουν οι συσκευές που έχει στο σπίτι του και πόσο μάλλον στο χώρο εργασίας του.

Για όλους αυτούς, το Huawei WiFi Router είναι μια λογική σε κόστος επιλογή, ειδικά σε σύγκριση με λύσεις άλλων εταιρειών που καλύπτει όλες αυτες τις ανάγκες. Routers με υποστήριξη για Wifi 6 πρότυπο, Gigabit ethernet και τόσο ευκολή διαδικασία «στησίματος» είναι κάτι που η αγορά χρειάζεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights