Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds Pro Review: Ανώτερη ηχητική εμπειρία και εργονομία

Huawei Freebuds Pro Review: Ανώτερη ηχητική εμπειρία και εργονομία

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei είναι σίγουρα ευρέως γνωστή για τα εντυπωσιακά της Smartphones,  που ακόμα και με τους «περιορισμούς» που προσπαθεί να θέσει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της κάμερας και όχι μόνο. Όμως η εταιρεία έχει και ένα πλήθος ακόμα από έξυπνα προϊόντα,  που είτε συνεργάζονται άμεσα με το Smartphone, είτε αποτελούν ένα ανεξάρτητο προϊόν τεχνολογίας. Στην αγορά των ασύρματων ακουστικών, πριν περίπου ένα χρόνο η εταιρεία έκανε την… έκπληξη με τα Freebuds 3, ένα ζευγάρι true wireless ακουστικών που έφεραν αρκετές καινοτομίες. Η ανεξάρτητη λειτουργία καθενός από αυτά, είναι κάτι που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε προτάσεις άλλων εταιρειών, όπως και το αποδοτικό Noise cancellation και φυσικά η κορυφαία ηχητική τους απόδοση.

Το να ξεπεράσει κανείς την απόδοση των Freebuds 3 δεν είναι εύκολο, αφού πρέπει να σχεδιάσει ακουστικά με ακόμα περισσότερες δυνατότητες και «ευκολίες» στην καθημερινή τους χρήση. Ο εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο, και τα νέα Freebuds Pro της Huawei είναι ακριβώς αυτό. Ένα νέο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών που βελτιώνουν κάθε τομέα που έχει σημασία, και φέρνουν και μερικές ακόμα έξυπνες δυνατότητες.

Ο σχεδιασμός.

Κάθε ένα από τα Freebuds pro έχει έναν ελάχιστα διαφορετικό σχεδιασμό σε σύγκριση με τις προηγούμενες προτάσεις της Huawei αλλά και του ανταγωνισμού. Το Μικρότερο μέγεθος τους, τα κάνει εκτός των άλλων να «προεξέχουν» λιγότερο από το αυτί του ιδιοκτήτη τους, όμως σε αυτόν τον μικρότερο χώρο κρύβουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Freebuds Pro

Αρχικά, κάθε ακουστικό έχει τρία διαφορετικά μικρόφωνα, που χρησιμοποιούνται για την ακύρωση του θορύβου από το περιβάλλον, αλλά και για ακόμα καλύτερη καταγραφή της φωνής κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Freebuds Pro

Φυσικά, έχουν και τον αισθητήρα υπερύθρων που αναγνωρίζει πότε ο ιδιοκτήτης τους τα αφαιρεί από το αυτί του, ώστε να απνεργοποιούνται και να σταματά και η αναπαραγωγή μουσικής. Αυτή είναι μια δυνατότητα που μπορεί να απενεργοποιηθεί από τος ρυθμίσεις για όσους … ενοχλούνται.

Οι έξυπνες λειτουργίες.

Τα Freebuds pro είναι το πρώτο ζευγάρι πραγματικά ασύρματων ακουστικών που φτάνει στην αγορά, με «έξυπνη» ακύρωση του θορύβου από το περιβάλλον.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει εναν αλγόριθμο που μπορεί να αναγνωρίζει την ένταση της… φασαρίας και να προσαρμόζει την επέμβαση του Noise cancellation αναλόγως. Με αυτόν τον τρόπο, τα Freebuds Pro καταλαβαίνουν πότε ο ιδιοκτήτης τους βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο, προκειμένου να αφήνουν τη φωνή ενός συνομιλήτη να «περάσει» από την ακύρωση θορύβου.

Αντίστοιχα, όταν ανιχνεύσουν ένα περιβάλλον με περισσότερο θόρυβο, η ακύρωση θορύβου γίνεται πιο «έντονη» προκειμένου να μην ενοχλεί τον ιδιοκτήτη τους.

Freebuds Pro

Όμως εκτός από αυτό, έχουν και ένα ξεχωριστό Awareness mode, σχεδιασμένο να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη τους να αντιλαμβάνεται συγκεκριμένους ήχους γύρω του. Έτσι, αν ανοίξει κάποια πόρτα, αν μιλήσει κάποιος ή αν ένα αυτοκίνητο περάσει πολύ… κοντά, τα ακουστικά επιτρέπουν στον ήχο να περάσει στο αυτί προκειμένου ο ιδιοκτήτης τους να έχει μια καλύτερη αντίληψη του χώρου γύρω του.

Η εργονομία.

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχει κάνει στα Freebuds Pro η Huawei, αφορά τον τρόπο χειρισμού τους. Αναγνωρίζοντας ότι η χρήση της αφής για συγκεκριμένες λειτουργίες δεν είναι τόσο «αξιόπιστη», έχει κάνει τα ακουστικά να είναι ευαίσθητα στο… τσίμπημα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης τους πιέζει το πλαϊνό μέρος κάθε ακουστικού, για να αλλάξει τραγούδι, να σταματήσει την αναπαραγωγή ή και να απαντήσει σε μια κλήση. Ουσιαστικά … αντιδρούν στο τσίμπημα.

Freebuds Pro

Κάθε ακουστικό μπορεί να αντιδράσει σε τέσσερες διαφορετικές «κινήσεις». Με μόνο, διπλό ή και τριπλό τσίμπημα και με παρατεταμένη πίεση. Ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να επιλέξει τι ακριβώς θέλει να κάνει με κάθε κίνηση από αυτές, και μπορεί να ορίσει διαφορετικές επιλογές για κάθε ένα από τα δύο ακουστικά.

Freebuds Pro

Όμως η μια πλευρά του κάθε ακουστικού παραμένει ευαίσθητη στην αφή, και με αυτή ο ιδιοκτήτης των Freebuds pro μπορεί να αυξομειώσει την ένταση τους.

Με μια κύλιση του δαχτύλου πάνω σε αυτή, μπορεί να δυναμώνει ή να χαμηλώνει την ένταση τους. Η δυνατότητα αυτή, σπανίζει δυστυχώς σε ακουστικά αυτού του είδους.

Η απόδοση στην πράξη.

Σύμφωνα με την Huawei, τα Freebuds Pro μπορούν να λειτουργήσουν για έως 7 ώρες με το Active Noise cancellation ανενεργό. Ο χρόνος αυτός μειώνεται περίπου στις 5 ώρες με ενεργή την ακύρωση ήχου, χρόνος που σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτα ικανοποιητικός.

Η θήκη των ακουστικών μπορεί να φορτίσει πλήρως έως και 2 φορές κάθε ένα από τα δύο, επεκτείνοντας τον χρόνο σε περίπου 20 ώρες σε λογικές συνθήκες.

Freebuds Pro

Ακόμα και με την ένταση του ήχου πάνω από το 70% και με την ακύρωση θορύβου ενεργή, τα Freebuds pro μπορούν να λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες για 4 ώρες μέχρι να μείνουν από μπαταρία. Η απόδοση αυτή είναι εντυπωσιακή για ένα ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους, και ειδικά για το μικρό τους μέγεθος.

Η θήκη.

Κάθε ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, πρέπει να έχει και μια θήκη που να … υποστηρίζει τις δυνατότητες τους. Αυτή των freebuds pro έχει μια μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό της που να μπορεί να φορτίσει κάθε ένα έως και δύο φορές πλήρως.

Freebuds Pro Freebuds Pro

Η φόρτιση της γίνεται μέσω USB Type-C θύρας, και χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να γεμίσει πλήρως την δική της μπαταρία. Το μέγεθος της είναι λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, καταφέρνει όμως να δίνει μια αίσθηση «όγκου» που βελτιώνει την ποιότητα της.

Το αποτέλεσμα.

Η κορυφαία ηχητική απόδοση θεωρείται δεδομένη στα ακουστικά της Huawei που χρησιμοποιούν τον A1 επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για έξυπνα προϊόντα σαν και αυτά. Η Huawei θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει μια ελάχιστα βελτιωμένη έκδοση των Freebuds 3 και να περιοριστεί σε αυτή, όμως επέλεξε να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στα νέα της ακουστικά.

Η προσαρμογή της ακύρωσης θορύβου ανάλογα με τις συνθήκες είναι από μόνη της κάτι το ξεχωριστό, και το Awareness mode είναι μια ακόμα απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ο Α1 στην επεξεργασία του ήχου.

Freebuds Pro

Η αύξηση του χρόνου λειτουργίας παρά το μικρότερο μέγεθος τους είναι επίσης μια σημαντική βελτίωση, ενώ ο νέος τρόπος χειρισμού επιτρέπει ακόμα περισσότερες επιλογές.

Αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι ότι τα Freebuds pro προσφέρουν πραγματικά κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, που εκτός των άλλων τους χαρίζει δικαίως τον χαρακτηρισμό “Pro” στην ονομασία τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights