Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor Watch GS Pro Review: Extreme χρήση και μπαταρία

Honor Watch GS Pro Review: Extreme χρήση και μπαταρία

απο Kostas Gliatiotis

Για όλες τις δυνατότητες καταγραφής άθλησης και παρακολούθησης στατιστικών για την υγεία του ιδιοκτήτη τους, τα περισσότερα Smartwatch απλά δεν είναι σχεδιασμένα για έντονη και σκληρή καθημερινή χρήση. Η Honor φαίνεται να το αναγνωρίζει αυτό, και το νεότερο Watch GS Pro, είναι ένα Smartwatch σχεδιασμένο για όσους εκτιμούν την αντοχή σε ακραίες συνθήκες, και φυσικά μια εντυπωσιακά καλή μπαταρία.

Με αυτά λοιπόν τα πλεονεκτήματα, και όλες τις μοναδικές δυνατότητες στις οποίες μας έχει… συνηθίσει πλέον η εταιρεία, το Watch GS Pro έρχεται σύντομα και στην Ελληνική αγορά, σαν η νεότερη και η καλύτερη πρόταση της εταιρείας στον κόσμο των Smartwatch.

Ο Σχεδιασμός.

Αυτό που είναι άμεσα εμφανές στο Watch GS Pro είναι ότι δεν μοιάζει με κανένα από τα υπόλοιπα Smartwatch της εταιρείας. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα από αυτά, μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία με τα αντίστοιχα προϊόντα της Huawei. Αυτό δεν ισχύει για το Watch GS Pro που είναι ένα μοναδικό Smartwatch και φυσικά σχεδιασμένο να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις.

Η επιλογή του πλαστικού για την κατασκευή του, ακόμα και αν αρχικά δείχνει «ασυνήθιστη» είναι σίγουρο ότι δεν έχει γίνει τυχαία. Το Smartwatch είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε πραγματικά σκληρή χρήση, αλλά και συνθήκες στις οποίες το μέταλλο δεν έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Από ακραίες θερμοκασίες, μέχρι υψηλό υψόμετρο, το Watch GS Pro είναι περισσότερο … κοντά σε ένα κανονικό ρολόι σχεδιασμένο για αυτή τη χρήση.

Ο «όγκος» του συμβάλλει με την σειρά του στην καλύτερη αντοχή, με την πλαστική του κάσα να είναι σαφώς πιο ανθεκτική, ενώ χάρη σε αυτό το μεγαλύτερο πάχος από το συνηθισμένο, στο εσωτερικό του βρίσκεται και μια μεγάλη μπαταρία που του χαρίζει τους εντυπωσιακούς χρόνους λειτουργίας που θα δούμε στην συνέχεια.

Η πρακτικότητα.

Παρά τον διαφορετικό σχεδιασμό του, το Watch GS Pro δεν κάνει κανενός είδους… παραχώρηση σε ότι αφορά την πρακτικότητα. Έχει την ίδια εντυπωσιακή οθόνη  με την διαγώνιο των 1.39 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED, η οποία διατηρεί και την υψηλή ανάλυση των 454×454 pixels. Έχει λοιπόν και αντίστοιχα υψηλή λεπτομέρεια απεικόνισης στα 326 pixel ανά ίντσα, που την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με κορυφαία Smartphones.

Η λεπτομέρεια απεικόνισης αυτή, είναι χρήσιμη και στην πράξη, αφού από το Watch face που έχει επιλέξει κάποιος, μέχρι και οι ειδοποιήσεις αλλά και η καταγραφή της άθλησης… αποτυπώνονται στην οθόνη με εντυπωσιακή ευκρίνεια.

Το Watch GS Pro διατηρεί τα δύο πλήκτρα χειρισμού του στην δεξιά πλευρά, τα οποία πλέον έχουν και μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος. Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία, αφού έτσι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος ακόμα και με… γάντια σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.

Φυσικά, το Smartwatch διατηρεί και το ηχείο αλλά και το μικρόφωνο στην δεξιά και αριστερή πλευρά του αντίστοιχα. Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να απαντήσει σε μια κλήση απευθείας από αυτό, αλλά και να ακούει την ηχητική περιγραφή για την καταγραφή της άθλησης του.

Μάλιστα, θεωρητικά μπορεί να ακούσει και μουσική, που έχει αποθηκευμένη στο ίδιο το Watch GS Pro. Αν και εδώ, η δυνατότητα σύνδεσης ασύρματων ακουστικών στο ίδιο το Smartwatch είνα πιο πρακτική, για όσους δεν θέλουν να έχουν μαζί τους το Smartphone τους σε πεζοπορεία, και κάθε είδους άσκηση.

Για τους αθλητές.

Προφανώς και το Watch GS Pro είναι σχεδιασμένο να μπορεί να καταγράψει έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό από διαφορετικά είδη άσκησης. Κάποια από αυτά είναι πρακτικά διαφορετικές παραλλαγές, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Για την άθληση σε εξωτερικούς χώρους τώρα, η Honor έχει «χαρίσει» στο Watch GS Pro μια ακόμα έξυπνη λειτουργία για να εκμεταλλεύεται το ενσωματωμένο GPS που διαθέτει. Εκτός από την καταγραφή της διαδρομής και της ταχύτητας με αυξημένη ακρίβεια, το Smartwatch μπορεί να μας… βοηθήσει να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε. Σε μια πεζοπορεία σε βουνό για παράδειγμα, αφού καταγράψει την διαδρομή μας, μπορεί να μας την παρουσιάσει «αντίστροφα» ώστε να γυρίσουμε εύκολα στο σημείο από όπου έχει καταγράψει ότι ξεκινήσαμε.

Μάλιστα, η καταγραφή της άθλησης έχει πλέον αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως η διαχείρηση της μουσικής μας, αλλά και η ταυτόχρονη προβολή πολλών στατιστικών. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο ρυθμός των καρδιακών παλμών, η ταχύτητα μας, οι θερμίδες που έχουμε «κάψει» και όχι μόνο.

Για όλους, ακόμα και τους πιο… ήρεμους.

Αν υπάρχει κάτι ακόμα που κάνει τα Smartwatch της εταιρείας να ξεχωρίζουν, είναι η δυνατότητα συνεχόμενης παρακολούθησης και καταγραφής χρήσιμων στοιχείων όπως των καρδιακών παλμών μας, αλλά και της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου μας.

Μάλιστα, οι δυνατότητες αυτές δεν «θυσιάζουν» ενέργεια από την μπαταρία του Watch GS Pro, και ο χρόνος των περίπου 18 με 19 ημερών που μπορεί να πετύχει το Smartwatch είναι με αυτές ενεργές.

Το ίδιο το Watch GS Pro καταγράφει συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς μας, και τους εμφανίζει σε ένα διάγραμμα στην οθόνη του, για τις τελευταίες 24 ώρες. Σε αυτό περιλαμβάνεται η μέγιστη αλλά και η ελάχιστη τιμή που έχει καταγράψει για να έχουμε μια καλύτερη συνολική εικόνα.

Αντίστοιχα και για την παρακολούθηση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου μας, το Watch GS Pro μπορεί να «καταλάβει» με καλή ακρίβεια πότε μας πήρε ο ύπνος, πόση ώρα κοιμηθήκαμε αλλά φυσικά και το πότε ακριβώς ξυπνήσαμε. Μάλιστα παρουσιάζει μια πιο αναλυτική εικόνα για την ποιότητα του ύπνου μας, και την χωρίζει σε ξεχωριστές … κατηγορίες σε βαθύ και πιο ελαφρύ ύπνο.

Όλα αυτά τα στατιστικά, όπως και αυτά για την καταγραφή της άθλησης μας, το Watch GS Pro μπορεί να τα μεταφέρει στην εφαρμογή Huawei Health, για την δημιουργία μιας γενικότερης εικόνας. Σε αυτή μπορούμε να δούμε αναλυτικά σε βάθος εβδομάδας ή και μήνα, τα στατιστικά της άσκησης μας, το πόσο καλά έχουμε κοιμηθεί και όχι μόνο.

Για την υπόλοιπη ημέρα.

Εκτός από όλες αυτές τις δυνατότητες, το Watch GS Pro μπορεί να μας εμφανίζει φυσικά και κάθε είδους ειδοποίηση που δεχόμαστε στο Smartphone μας. Εδώ και πάλί μέσω της εφαρμογής Huawei Health, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες εφαρμογές θέλουμε να μεταφέρουν τις ειδοποιήσεις τους στο Smartwatch μας, ώστε να μην μας αποσπούν την προσοχή αυτές που δεν μας ενδιαφέρουν.

Για όλη την υπόλοιπη ημέρα, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη «ποικιλία» από διαφορετικά Watchfaces. Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα σχεδόν όσα είναι διαθέσιμα και για τα υπόλοιπα Smartwatch της εταιρείας, αλλά και μερικά που είναι σχεδιασμένα ειδικά για το Watch GS Pro.

Φτάσαμε στην μπαταρία.

Όπως ήδη αναφέραμε στην αρχή του συγκεκριμένου Review, ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Watch GS Pro είναι η εντυπωσιακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Σύμφωνα με την Honor, αυτή μπορεί να φτάσει έως και τις 24 ημέρες σε ιδανικές συνθήκες. Σε καθημερινή χρήση, με καταγραφή της άθλησης, μέτρηση καρδιακών παλμών και φυσικά την λήψη ειδοποιήσεων, ο χρόνος αυτός μειώνεται όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς.

Καταφέραμε να βγάλουμε 18 ολόκληρες ημέρες με μια φόρτιση της μπαταρίας του Watch GS Pro, χρόνος που είναι σε κάθε περίπτωση άκρως εντυπωσιακός. Παραμένει σημαντικά μεγαλύτερος από αυτό που υπόσχονται άλλα Smartwatch σαν μέγιστη θεωρητική διάρκεια της δικής τους μπαταρίας.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι είτε με 18 είτε με 24 ημέρες λειτουργίας, η μπαταρία του Watch GS Pro είναι ιδανική. Από αυτούς που ασχολούνται με Extreme sports και μπορούν να βρεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, μέχρι και αυτούς που απλά δεν θέλουν να έχουν το άγχος να φορτίσουν μια ακόμα συσκευή.

Είναι μάλιστα… «αστείο» ότι από την στιγμή που η μπαταρία του Watch GS Pro θα φτάσει στο 10% και θα μας ενημερώσει ότι πλησιάζει να αδειάσει, έχουμε περισσότερο από μια ημέρα ακόμα μέχρι τελικά να χρειαστεί να το φορτίσουμε. Αυτή είναι μια ευκολία και μια … ξέγνοιαστη χρήση του Watch GS Pro που δεν μπορεί να βρει κανείς σε άλλο Smartwatch.

Τελικά.

Το Watch GS Pro είναι ένα πραγματικά μοναδικό Smartwatch και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους. Από την μοναδική μπαταρία του, τον σπορ και εντυπωσιακό σχεδιασμό του, την μεγάλη και ποιοτική του οθόνη μέχρι και τις δυνατότητες καταγραφής που δεν θυσιάζουν την μπαταρία του.

Η επιλογή της Honor να το διαχωρίσει από τα υπόλοιπα δικά της Smartwatch αλλά και αυτά της Huawei, είναι σε κάθε περίπτωση σωστή και ο δρόμος που πρέπει πιθανότατα να ακολουθήσει η εταιρεία και με άλλα προϊόντα της.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι όποιος το επιλέξει για αυτά που προσφέρει ή ακόμα και στη θέση ενός πιο «φυσιολογικού» Smartwatch, θα πάρει ένα σύνολο που σε αυτό το κόστος δεν μπορεί να βρει αλλού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.