Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 40 Pro: To έχουμε στα χέρια μας

Huawei Mate 40 Pro: To έχουμε στα χέρια μας

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei ταρακουνά την αγορά των Smartphones με την παρουσίαση κάθε νέας κορυφαίας της πρότασης. Η σειρά P, δείχνει κάθε φορά τον «δρόμο» στον ανταγωνισμό στον τομέα της φωτογραφίας και όχι μόνο, και η σειρά Mate έρχεται να επιβεβαιώσει την τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας.

Το νέο Mate 40 Pro, που παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα επίσημα από την εταιρεία, αποτελεί μια ακόμα μοναδική πρόταση, που εστιάζει φυσικά στον τομέα της φωτογραφίας και όχι μόνο. Με το νέο της Smartphone η εταιρεία προχωρά ένα ακόμα βήμα την κορυφαία φωτογραφία, αφού έρχεται με ανανεωμένο Hardware και όχι μόνο.

Η βασική του κάμερα, ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του P40 Pro, που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η υψηλή ονομαστική ανάλυση από μόνη της δεν εξασφαλίζει πραγματικά καλές φωτογραφίες. Με την ανάλυση της στα 50ΜΡ, και με τον ίδιο «αφύσικα» μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα στο 1/1.28”, με OIS αλλά και τεχνολογία Dual Pixel που είναι μοναδική σε κάμερα αυτού του είδους, εγγυάται για μια ακόμα φορά ότι το Mate 40 Pro θα εντυπωσιάσει.

Η δεύτερη κάμερα του Smartphone, αυτη με τον υπερευρυγώνιο φακό, αποτελεί μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με τα P40 και Mate 30. H ανάλυση της είναι πλέον στα 20ΜΡ, έχει όμως και αυτή έναν RYYΒ αισθητήρα με καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και όχι μόνο. Μάλιστα έχει και αυτή την διαφορετική αναλογία πλευρών 3:2 που την κάνει ιδανική για την εγγραφη βίντεο.

Η Τρίτη κάμερα έχει και εδώ ένα 5Χ οπτικό zoom με έναν περισκοπικό φακό, και ανάλυση 12MΡ, με OIS και φυσικά και εδώ έναν RYYB αισθητήρα.

Όμως στο εσωτερικό του Mate 40 Pro κρύβεται και ο νέος Kirin 9000 επεξεργαστής της εταιρείας. Οι αλλαγές που αυτός φέρνει είναι ταυτόχρονα σημαντικές αλλά και εντυπωσιακές. Χρησιμοποιεί τέσσερις Α77 πυρήνες επεξεργασίας της ARM, με μέγιστη συχνότητα τα 3.14 GHz για τον έναν από αυτούς και τα 2.54 GHz για τους άλλους τρεις. Μαζί τους υπάρχουν τέσσερις ακομα Α55 πυρήνες επεξεργασίας, με μικρότερη καταναλωση ενέργειας για πιο απλές διεργασίες, και συχνότητα στα 2.0 GHz.

 

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έρχεται στον τομέα της παραγωγής γραφικών, με τον Kirin 9000 να διαθέτει μια Mali G78 GPU από  την ARM. Η διάταξη της είναι ασυνήθιστη με 24 συνολικά μονάδες παραγωγής γραφικών, και απόδοση που ξεπερνά κατά πολύ το συνηθισμένο σε ένα Smartphone.

Ο Kirin 9000 είναι κατασκευασμένος σε λιθογραφία 5nm, με ακόμα καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Συνεχίζει και την τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας με την ενσωμάτωση του 5G modem στο ίδιο «πακέτο», κάτι που μέχρι  και σήμερα δεν είναι δυνατον από άλλες εταιρείες στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Όλες οι τεχνολογίες καινοτομίες του Mate 40 Pro συνδυάζονται ιδανικά με την ακόμα μεγαλύτερη οθόνη των 6.76 ιντσών, με ανάλυση 2772×1344 pixels. Η εταιρεία επέλεξε να διατηρήσει τον ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz προκειμένου να προσφέρει την ομαλότητα και την αμεσότητα στην καθημερινή χρήση, χωρις υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.

Στο εσωτερικό του Smartphone βρίσκεται μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.400 mAh που για πρώτη φορά φορτίζει με το νέο πρότυπο της εταιρείας. Η νεότερη έκδοση του Super Charge προσφέρει έως και 66W ταχείας φόρτισης, με το Mate 40 Pro να «γεμίζει» ένα 30% της μπαταρίας του κάθε 10 λεπτά.

Η επαφή μας με το κορυφαίο Smartphone της εταιρείας δυστυχώς ήταν … σύντομη, παρόλα αυτά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο μέλλον, αν και ακόμα είναι άγνωστη η διαθεσιμότητα του, θα επανέλθουμε με το αναλυτικό Review του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights