Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook X Review: Ελαφρύ, λεπτό και εντυπωσιακό

Huawei Matebook X Review: Ελαφρύ, λεπτό και εντυπωσιακό

απο Kostas Gliatiotis

Η πρακτικότητα.

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι σε σχεδιασμό ένα Ultrabook, πρέπει να είναι και αντίστοιχα σχεδιασμένο για άνετη καθημερινή χρήση. Η Huawei το γνωρίζει πολύ καλά αυτό,και με το Matebook X δείχνει ότι η εμφάνιση δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Εργονομικά, η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία και στο μέγεθος και στην ευχρηστία του πληκτρολογίου αλλά και του touchpad.

matebook x

Για το πληκτρολόγιο, έχει ιδιαίτερη σημασία το μέγεθος, με τα άκρα του να φτάνου στην άκρη αντίστοιχα του ίδιου του Matebook X. Με αυτόν τον τρόπο έχει το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος για άνετη χρήση με κενό ανάμεσα στα πλήκτρα. Η αίσθηση που δίνει κάθε ένα από αυτά στο πάτημα, είναι «σταθερή» και με feedback που δίνει την σιγουριά ότι έχουμε πατήσει αυτό που θέλουμε.

matebook x

Το Touchpad με τη σειρά του, είναι επίσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερο για την άνετη χρήση του. Η διαδρομή στο δεξί και αριστερό κλικ είναι λίγο μικρότερη από το ιδανικό, αλλά η αίσθηση είναι και εδώ ακριβώς αυτή που πρέπει. Μάλιστα υποστηρίζει έναν μεγαλο αριθμό από χειρονομίες, με δύο ή και τρία δάχτυλα για εκτέλεση διαφορετικών λειτουργιών.

Συνδεσιμότητα.

Προκειμένου να διατηρήσει το μικρό του πάχος, το Matebook X κάνει έναν συγκεκριμένο «συμβιβασμό» σε ότι αφορά τις διαθέσιμες θύρες σύνδεσης. Υπάρχει μόνο μια USB Type-C στην αριστερή πλευρά του, από την οποία φορτίζει το ίδιο το Ultrabook, και μια ακόμα Type-C θύρα στην δεξιά πλευρά του.

matebook x

Όμως η Huawei δεν ακολουθεί την πολιτική άλλων κατασκευαστών, και στην συσκευασία του Matebook X, περιλαμβάνει και ένα USB Dongle με επιπλέον επιλογές σύνδεσης.

Αυτό περιλαμβάνει μια κανονικού μεγέθους USΒ Type-A, μια VGA θύρα για σύνδεση σε παλαιότερα Monitor και μια HDMI θύρα. Υπάρχει και μια USB type-C ώστε να μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα το Matebook X.

Για την ασύρματη συνδεσιμότητα του, το Ultrabook προσφέρει φυσικά Wifi 6 αλλά και Bluetooth.

Η απόδοση

Παρά το μικρό του πάχος και βάρος, το Matebook X «κρύβει» στο εσωτερικό του ιδιαίτερα ένα συνολικά δυνατό Hardware. Η εταιρεία έχει επιλέξει τον i5-10210U επεξεργαστή της Intel, για την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του, που επιτρέπει στο Matebook X να λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρα στο εσωτερικό του.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής της Intel έρχεται με μια βασική συχνότητα στα 2.11 GHz και μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να «ανέβει» λίγο πάνω από τα 4 GHz. Περισσότερο σημασία έχει η συνεχόμενη απόδοση του, που ακόμα και χωρίς την ύπαρξη ανεμιστήρα μπορεί να παραμένει πάνω από τα 2.6 GHz για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με TDP στα 15W, η κατανάλωση ενέργειας περιορίζεται σε λογικά επίπεδα, αν και το Matebook X μπορεί να υπερβεί το συγκεκριμένο όριο όταν είναι χαμηλή η θερμοκρασία λειτουργίας του.

Η βασική έκδοση του θα έρθει στη χώρα μας με 16GB μνήμης RAM, που σε κάθε περίπτωση είναι περισσότερο από αρκετά για κάθε είδους χρήση που μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα κάνει με ένα Ultrabook.

Για την παραγωγή γραφικών, το Matebook X περιορίζεται στην UHD κάρτα γραφικών της Intel που είναι ενσωματωμένη πλέον στον επεξεργαστή του. Η απόδοση της είναι περισσότερο από ικανοποιητική για χρήση γραφείου, όχι όμως και για ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Άλλωστε ένα Ultrabook σχεδιασμένο να λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρα με τόσο μικρό πάχος, δεν είναι και το είδος υπολογιστή που θα επιλέξει κανείς για Gaming χρήση.

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών της Intel όμως, έχει με άνεση τη δυνατότητα να καλύψει τις Multimedia απαιτήσεις του Matebook X. Η αναπαραγωγή βίντεο σε 4Κ είτε τοπικά στο ίδιο το Ultrabook είτε μέσω Streaming υπηρεσίας όπως το Youtube και το Netflix γίνεται με χαρακτηριστική άνεση.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει και η ύπαρξη ενός NVMe SSD δίσκου με χωρητικότητα 512GB. Μάλιστα η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης ξεπερνά τα 2.5GB/s δείχνοντας ότι είναι και ιδιαίτερα γρήγορος. Εδώ, το Chipset της Intel έρχεται με υποστήριξη του PCI Gen.3 προτύπου, που παρόλα αυτά είναι ικανοποιητικό σε κάθε περίπτωση για τη συγκεκριμένη χρήση.

Τελικά.

Όπως είπαμε και στην αρχή του συγκεκριμένου Review, τo Matebook X έρχεται να συμπληρώσει την «γκάμα» της εταιρείας στον χώρο των φορητών υπολογιστών. Καλύπτει την θέση ανάμεσα στο κορυφαίο Matebook X Pro και το Matebook 13, για όσους αναζητούν ένα εντυπωσιακά ελαφρύ και λεπτό Ultrabook χωρίς να χρειάζονται τις επιπλέον επιδόσεις του κορυφαίου μοντέλου της εταιρείας.

Όμως η προσοχή που δίνει στην εργονομία, τον σχεδιασμό και την λεπτομέρεια η Huawei δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία γνωρίζει πραγματικά πως πρέπει να είναι ένας υπερ-φορητός υπολογιστής.

Με επιδόσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη, μια εντυπωσιακή οθόνη και εργονομία που δεν θυσιάζεται στον … βωμό της εμφάνισης και του μεγέθους, το σύνολο σε κάθε περίπτωση αξίζει τα χρήματα του.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights