Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Matebook X Review: Ελαφρύ, λεπτό και εντυπωσιακό

Huawei Matebook X Review: Ελαφρύ, λεπτό και εντυπωσιακό

απο Kostas Gliatiotis

Η πορεία της Huawei στην αγορά των φορητών υπολογιστών στη χώρα μας, ξεκίνησε με τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά για την τιμή τους, και ανταγωνιστικά με τα χαρακτηριστικά τους, MateBook D14 και D15. Στην συνέχεια η εταιρεία έφερε επίσημα και στη χώρα μας το κορυφαίο Matebook X Pro, αλλά και το φορητό και ιδιαίτερα ικανό Matebook 13. Είναι προφανές όμως ότι η Huawei δεν… περιορίζεται, όσο και αν το θέλει κάποιος, και πρόκειται να αποκτήσει ηγετική θέση και στην αγορά των φορητών υπολογιστών. Η νέα «γενιά» αυτών, έγινε γνωστή και επίσημα πριν λίγο καιρό, όχι για να αντικαταστήσει τα μοντέλα που ήδη υπάρχουν, αλλά για να… εμπλουτήσει ακόμα περισσότερο την γκάμα τους.

Το Matebook X που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου Review, είναι ένα κορυφαίο Ultrabook από την εταιρεία, με σχεδιασμό και επιδόσεις, που έρχονται να «καλύψουν» το κομμάτι της αγοράς ανάμεσα στο Matebook X Pro και το Matebook 13.

Ο σχεδιασμός.

Ένα κορυφαίο Ultrabook πρέπει να δείχνει και φυσικά να είναι, σχεδιασμένο να ξεχωρίζει. Το Matebook X το πετυχαίνει άριστα αυτό, και μάλιστα με περισσότερους από έναν τρόπους.

matebook x

Η κατασκευή από αλουμίνιο στο σύνολο του, έχει την πολυτέλεια που αρμόζει σε έναν φορητό υπολογιστή αυτής της κατηγορίας, και φυσικά την ποιότητα κατασκευής αλλά και την στιβαρότητα που περιμένει κανείς.

matebook x

Το εντυπωσιακά μικρό του πάχος, κάνει το Matebook X ιδανικό για μεταφορά, ακόμα και σε μια μικρή τσάντα. Ακόμα και κλειστό, το Ultrabook έχει συνολικό πάχος μικρότερο από αυτό που έχουν άλλοι υπολογιστές στο κάτω μόνο μέρος τους.

matebook x

Η επιλογή του αλουμινίου σαν υλικό κατασκευής, έχει σαν πλεονέκτημα και το αντίστοιχα εντυπωσιακό χαμηλό βάρος. Μάλιστα ειδικά το πάνω τμήμα του Matebook X που βρίσκεται η οθόνη του, έχει μια μοναδική αίσθηση … ελαφρότητας όταν το ανοίγει κανείς. Mε συνολικό βάρος μόλις… 1 κιλό, είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν τόσο φορητό υπολογιστή, ακόμα και στην Premium κατηγορία που ανήκει το Matebook X.

Η εντυπωσιακή οθόνη.

Το Matebook X έρχεται με μια οθόνη 13 ιντσών, που είναι ο ιδανικός συνδυασμός μεγέθους και άνετης χρήσης εν κινήσει και όχι μόνο. Όμως τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει.

matebook x

Η ανάλυση της στα 3000×2000 pixels είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, και χαρίζει λεπτομέρεια απεικόνισης που καλύπτει με άνεση ακόμα και επαγγελματικές ανάγκες. Η αναλογία πλευρών 3:2 την κάνει ιδανική και για χρήση γραφείου, αφού είναι η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε πιο Wide οθόνες 16:9 και αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση στο 4:3.

matebook x

Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η υποστήριξη προβολής HDR περιεχομένου, ακόμα και αν τα Windows 10 δεν είναι ακόμα σωστά «σχεδιασμένα» να την παρέχουν με ευκολία. Μάλιστα, η μέγιστη φωτεινότητα στα 400 nits και η Anti-glare επιφάνεια της, κάνουν εύκολη τη χρήση της ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλειοφάνεια.

Ο αισθητήρας φωτισμού, αναλαμβάνει να ρυθμίσει αυτόματα την ένταση αν το θέλει κάποιος, ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου γύρω από το Matebook X. Η ύπαρξη του δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένη σε φορητούς υπολογιστές, και είναι πάντα καλοδεχούμενη και πρακτικά χρήσιμη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η οθόνη καλύπτει το 90% της επιφάνειας του Matebook X, ένα ποσοστό που εντυπωσιάζει σαν νούμερο, είναι όμως ακόμα πιο εντυπωσιακό στην πράξη. Το πολύ μικρό πλαίσιο γύρω της, εκτός του ότι διατηρεί τις διαστάσεις του ίδιου του Ultrabook σε πολύ καλά επίπεδα, είναι και οπτικά πραγματικά εντυπωσιακό.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, οι γωνίες θέασης είναι ικανοποιητικές, με δεδομένο ότι ένα Ultrabook είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται κυρίως σε «ευθεία» με την οθόνη του.

Φυσικά, η οθόνη έχει και μια επιφάνεια ευαίσθητη στην αφή, κάτι που θεωρείται δεδομένο πλέον σε ένα Premium Laptop.

Η εφαρμογή Display manager που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, αναλαμβάνει να ρυθμίσει την χρωματική απόδοση αλλά και την θερμοκρασία του χρώματος της οθόνης ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του Matebook X. Μάλιστα έχει και ξεχωριστό «Reading mode» με μειωμένη την ψυχρή απόχρωση του φωτισμού της προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη σε συνεχόμενη χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights