Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Φαίνεται να πήρε άδεια συνεργασίας με την Huawei

Qualcomm: Φαίνεται να πήρε άδεια συνεργασίας με την Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να περιορίσει την επέκταση της Huawei σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς των Smartphones και όχι μόνο, οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες προφανως και δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Η απαγόρευση όμως της κατασκευής ολοκληρωμένων κάθε είδους σε εταιρείες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό που με τη σειρά του βασίζεται σε τεχνολογία που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν πιθανότατα και η μοναδική που είχε κάποιο… αποτέλεσμα. Λόγω αυτής, η TSMC που αποτελούσε τον κατασκευαστή των επεξεργαστών της σειράς Kirin από την Huawei, έπαψε πριν λίγο καιρό να μπορεί να προμηθεύει την εταιρεία με νέους επεξεργαστές.

Παρότι ο νεότερος Kirin 9000 “πρόλαβε” να παραχθεί σε ποσότητες ικανές να καλύψουν έστω μέρος της ζήτησης του νέου και εντυπωσιακού Mate 40 Pro στις τρεις διαφορετικές εκδόσεις του, η Huawei αναζήτησε και συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει την ζήτηση σε Smartphones που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια από αυτές τις λύσεις είναι η προσπάθεια συνεργασίας με την Qualcomm, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής κατασκευαστή επεξεργαστών για Smartphones και Tablets. Η Αμερικάνικη εταιρεία, είχε καταθέσει από τον Σεπτέμβριο αίτηση για να μπορεί να συνεργαστεί με την Huawei, και πληροφορίες από την Κίνα δείχνουν ότι η αίτηση αυτή έχει πλέον  εγκριθεί. Υπάρχει όμως ένα … εμπόδιο στην προμήθεια επεξεργαστών από την Qualcomm, εμπόδιο που οφείλεται αποκλειστικά στο “μέγεθος” και στις πωλήσεις της Huawei σε συνδυασμό με την θυγατρική της Honor.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι δυνατότητες παραγωγής της Qualcomm σε εγκαταστάσεις της TSMC αλλά και της Samsung LSI, δεν είναι αρκετά μεγάλες για να μπορούν να καλύψουν το σύνολο των Smartphones που κατασκευάζει και διαθέτει η Huawei στην παγκόσμια αγορά. Αυτό δείχνει μέχρι ένα σημείο, το μέγεθος της αγοράς που συνεχίζει να κατέχει η Huawei παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και την αδυναμία της Qualcomm να εξασφαλίσει την παραγωγή που θέλει για έναν ακόμα κατασκευαστή.

Μένει να επιβεβαιωθεί φυσικά η αδειοδότηση της Qualcomm για τη συνεργασία της με την Huawei, αλλά και να δούμε πόσο σύντομα θα μπορεί η εταιρεία από την πλευρά της να “ενσωματώσει” τους Snapdragon επεξεργαστές σε μελλοντικά της Smartphones. Όλα αυτά την στιγμή που ο Kirin 9000 δείχνει την ανωτερότητα του σε επιδόσεις σε σύγκριση με κάθε άλλο μέχρι στιγμής διαθέσιμο επεξεργαστή σε Android Smartphone, μια ανωτερότητα που φαίνεται ότι διατηρεί στην GPU που υπάρχει στο εσωτερικό του ακόμα και σε σύγκριση με τους επόμενους και νεότερους Snapdragon 875 και Exynos επεξεργαστές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights