Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Schneider Electric Mureva Light: LED Προβολέας με πρακτικότητα, απόδοση και ενεργειακή “συνείδηση”

Schneider Electric Mureva Light: LED Προβολέας με πρακτικότητα, απόδοση και ενεργειακή “συνείδηση”

απο Kostas Gliatiotis

Ο σωστός φωτισμός εξωτερικών χώρων, είναι μια ανάγκη που υπάρχει είτε πρόκειται για ένα υπαίθριο πάρκινγκ είτε για την αυλή του σπιτιού μας. Η σωστή επιλογή ενός προβολέα (ή και περισσότερων ανάλογα με την περίπτωση) είναι κάτι που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την πρακτική χρησιμότητα αυτού, αλλά και την επίπτωση που έχει πλέον ενεργειακά στο περιβάλλον.

Η Schneider Electric αποτελεί ηγέτη στην συγκεκριμένη αγορά, με πολλές και διαφορετικές λύσεις αναλογα με τις ανάγκες του καθενός. Η σειρά Mureva lights είναι σχεδιασμένη για οικιακή χρήση, και έρχεται με αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα.

Ο προβολέας που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή του, χρησιμοποιεί την τεχνολογία LED προκειμένου η απόδοση του να ξεπερνά το συνηθισμένο σε φωτεινότητα αλλά και μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση.

Τυπικά, η εταιρεία αναφέρει μέγιστη φωτεινότητα 2000 lumens, με ονομαστική κατανάλωση 20W, κάτι που φέρνει την απόδοση του στο εντυπωσιακό νούμερο των 100lm ανά W. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι στην πράξη ακόμα και ένας προβολέας της σειράς μπορεί να φωτίσει έναν σχετικά μεγάλο χώρο με ένταση που καλύπτει κάθε είδους απαίτηση.

Όμως έρχεται και με αρκετά πρακτικά πλεονεκτήματα, όπως η πιστοποίηση ΙΡ44 που εγγυάται ότι μπορεί να παραμείνει με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους, και φυσικά την δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης.

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη … ελευθερία επιλογών για τον χρόνο που θα παραμένει αναμμένος μόλις ανιχνεύσει κάποια κίνηση, για το πόσο ευαίσθητος θα είναι ο αισθητήρας στην ανίχνευση αυτή αλλά και για την ένταση της φωτεινότητας του.

Μάλιστα, το «μάτι» του αισθητήρα είναι τοποθετημένο σε μια ξεχωριστή δική του βάση με ένα μεγάλο εύρος περιστροφής, ώστε να μπορούμε να ανιχνεύουμε την κίνηση σε διαφορετικό οπτικό πεδίο από αυτό που φωτίζει ο ίδιος ο προβολέας.

Το οπτικό του πεδίο είναι αρκετά «ευρύ» στις 120 μοίρες ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε ένα μεγάλο χώρο και μάλιστα σε απόσταση έως και 10 μέτρα.

Χρήσιμη είναι επίσης και η βάση στήριξης στο πίσω μέρος του, με δυνατότητα επιλογής κλίσης ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε ακριβώς την γωνία στην οποία θέλουμε να φωτίζει.

Αν υπάρχει κάτι που απαιτεί εξειδίκευση στην εγκατάσταση, είναι η σύνδεση του προβολέα σε παροχή ρεύματος. Αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή από την Schneider Electric ώστε η σύνδεση του να γίνει σε παροχή που έχει και αυτή με τη σειρά της προστασία από νερό και σκόνη.

Ο Σωστός φωτισμός εξωτερικών χώρων, δεν είναι πλέον μια «δύσκολη» και ενεργοβόρα υπόθεση, και για τον σχεδιασμό αλλά και για την λειτουργία του στην συνέχεια. Η Schneider Electric παρέχει μια ολόκληρη γκάμα προβολέων και λύσεων, που εστιάζουν στην ενεργειακή απόδοση, κάτι που είναι απαραίτητο στην εποχή μας.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights