Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Οι αιτήσεις για το 8ο Envolve Award Greece άνοιξαν

Οι αιτήσεις για το 8ο Envolve Award Greece άνοιξαν

απο Kostas Gliatiotis

Το Envolve Entrepreneurship (www.envolveglobal.org) ανακοινώνει την έναρξη του 8ου Envolve Award Greece προσκαλώντας επιχειρηματίες και ομάδες από όλη την Ελλάδα να καταθέσουν την αίτησή τους. Κάθε νικητής κερδίζει υποστήριξη 360 μοιρών, μέσω άτοκης χρηματοδότησης, καθοδήγησης και υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το ευρύ δίκτυο συνεργατών του Envolve.

Η κριτική επιτροπή αναζητά επιχειρηματικά σχέδια που επιδεικνύουν καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση, βιωσιμότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας αιτήσεων του Envolve Αward Greece. H πλατφόρμα των αιτήσεων παραμένει ανοικτή έως τις 3 Μαρτίου 2021, και κάθε start-up ή καινοτόμα επιχείρηση αρχικού σταδίου στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, μπορεί να καταθέσει την αίτησή της στο envolveglobal.org/envolve-awards.

Εκτός των νικητών του κυρίως διαγωνισμού, Envolve Award Greece, οι τρεις αγαπημένες επιχειρηματικές ιδέες του κοινού, θα μοιραστούν επιπρόσθετα χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους  €6.000, μέσω του #GetEnvolved Award.

Σχολιάζοντας την έναρξη του 8ου Envolve Award Greece, ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε αυτά τα επιχειρηματικά βραβεία το 2012, με φόντο την έντονη οικονομική κρίση που επικρατούσε στην Ελλάδα. Επιδιώκαμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως μίας χώρας καινοτόμων και σκληρά εργαζόμενων επιχειρηματιών – και αυτό επιβεβαιώθηκε από τις χιλιάδες εξαιρετικών αιτήσεων που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, όλες οι επιχειρήσεις παγκοσμίως αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία. Ωστόσο, η πίστη μας στις ελληνικές επιχειρήσεις παραμένει αμείωτη, και σε αυτό τον κύκλο αιτήσεων αναμένουμε ακόμη περισσότερα παραδείγματα εξαιρετικής δημιουργικότητας, αποφασιστικότητας και επιχειρηματικής οξύνοιας».

Από την ίδρυση του οργανισμού από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), το Envolve Award Greece έχει λάβει αιτήσεις από περισσότερες από 5.500 ομάδες και έχει αναδείξει 31 νικητές. Αυτές οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε 19 κλάδους της οικονομίας, έχουν δημιουργήσει πάνω από 1.800 θέσεις εργασίας, έχουν προσελκύσει επενδύσεις άνω των €120 εκατομμυρίων και η συνολική τους αξία ξεπερνά τα €300 εκατομμύρια.

Ο προηγούμενος κύκλος του Envolve Award Greece ανέδειξε τέσσερις νικήτριες εταιρείες, την Collaborate Healthcare, τη Finclude, τη MOJOOLS και τη Rodi Pharmaceuticals, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Τεχνολογιών Υγείας, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, τη Μόδα και τα Φαρμακευτικά Προϊόντα. Οι νικητές αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που μεταδόθηκε ζωντανά σε χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο, η οποία φιλοξένησε εκπροσώπους από την Ελληνική Κυβέρνηση και το επιχειρείν (https://bit.ly/EAGlivestream).

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του  Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε: «Παρά το δύσκολο περιβάλλον, οι πιο πρόσφατοι νικητές μας κυνηγούν τα επιχειρηματικά τους όνειρα με κουράγιο και επιμονή. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι νέες επιχειρήσεις χρειάζονται υποστήριξη και, στεκόμαστε δίπλα τους. Από την ίδρυσή του Envolve, το ελληνικό start-up οικοσύστημα έχει εξελιχθεί σημαντικά, οδηγώντας σε ένα πιο ώριμο περιβάλλον που έχει προσελκύσει ένα ευρύ δίκτυο υποστηρικτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους με επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα τους βήματα».

Το Envolve συνεχίζει να προσφέρει την υποστήριξή του καλλιεργώντας το επιχειρηματικό πνεύμα, μέσω των τριών του πυλώνων: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Ένα από τα έργα που είναι ενεργά αυτή την περίοδο ως μέρος του πυλώνα της εκπαίδευσης, είναι ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/).

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η The Startup Elevator, η V+O Communication, η Veltio και η White Room.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights