Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 7i Review: Budget Smartphone για κάθε απαίτηση

Realme 7i Review: Budget Smartphone για κάθε απαίτηση

απο Kostas Gliatiotis

Αν υπάρχει ένας τρόπος για να πειστεί κάποιος ότι η Realme έχει έρθει στην Ελληνική αγορά για να… μείνει, είναι η συχνότητα με την οποία εμπλουτίζει την γκάμα της συνεχώς με νέα Smartphones. Μάλιστα η διάθεση τους στη χώρα μας γίνεται σχεδόν άμεσα μετά την επίσημη παρουσίαση τους για την αγορά εκτός Κίνας, κάτι που δείχνει ταυτόχρονα και ότι η εταιρεία σέβεται το αγοραστικό κοινό.

Στο κοινό αυτό, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που αναζητά ένα οικονομικό Smartphone για απλή καθημερινή χρήση, και το Realme 7i είναι σχεδιασμένο για αυτούς και όχι μόνο. Επίσημα στη χώρα μας το νέο Smartphone της εταιρείας έρχεται στα 169 ευρώ, μια ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης, ειδικά αν υπολογίσει κανείς αυτά που προσφέρει σαν σύνολο.

Εκτός από απλή καθημερινή χρήση λοιπόν, το Realme 7i απευθύνεται και σε … νεότερο σε ηλικία κοινό, που αναζητά και αυτό μια οικονομική λύση για Gaming και όχι μόνο.

Σχεδιασμός

Όπως είναι λογικό, στα 169 ευρώ, η Realme κάνει την καλύτερη χρήση του..πλαστικού στην κατασκευή του 7i. Προκειμένου να μην δείχνει και να μην είναι «φθηνό», έχει μια διαφορετική υφή και έναν αρκετά ασυνήθιστο σχεδιασμό στο πίσω μέρος του.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων έχει και μια πιο «ματ» υφή που είναι ταυτόχρονα και λιγότερο φθηνή σε εμφάνιση αλλά και χρήσιμη στο να μην γλυστράει εύκολα η συσκευή από το χέρι.

Η κατασκευή από πλαστικό, έχει και ένα ακόμα «πλεονέκτημα» του να διατηρεί το βάρος του Realme 7i σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ειδικά αν υπολογίσει κανείς και την εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του.

Το πλαίσιο με τις τρεις κάμερες του Smartphone, είναι τοποθετημένο στην αριστερή πάνω γωνία ώς συνήθως, και είναι πάντα θετικό το ότι δεν προεξέχει ιδιαίτερα από την υπόλοιπη συσκευή.

Στο πρακτικό κομμάτι, το Realme 7i έχει φυσικά θύρα ακουστικών, που θεωρείται απαραίτητη στην συγκεκριμένη κατηγορία, εκτός των άλλων και για την λειτουργία του ενσωματωμένου ραδιοφώνου.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι στο πίσω μέρος του, μια διάταξη που παραμένει η πιο βολική για χρήση και με τα δύο χέρια. Παρόλα αυτά, είναι τοποθετημένος λίγο πιο ψηλά από το ιδανικό, ενώ και η επιφάνεια του είναι λίγο μικρότερη. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι η εντυπωσιακή αξιοπιστία του και η ταχύτητα ξεκλειδώματος.

Η Realme δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα, και φροντίζει πάντα ώστε και η οθόνη να «ανάβει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου και η αίσθηση που δίνουν οι συσκευές της, να είναι ότι ξεκλειδώνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το ότι αυτό ισχύει και στο Realme 7i δείχνει με τον καλυτερο τρόπο την σημασία που δίνει η εταιρεία και στις πιο οικονομικές συσκευές της.

Αν θα θέλαμε να υπάρχει κάτι στο Realme 7i που υπάρχει σε συγκεκριμένο ανταγωνιστή του στην ίδια κατηγορία, αυτό είναι ο στερεοφωνικός ήχος. Το Smartphone δεν χρησιμοποιεί το ακουστικό του σαν δεύτερο ηχείο, και ο ήχος αναπαράγεται από το έτσι και αλλιώς απλά ικανοποιητικό ηχείο στο κάτω μέρος του.

Οθόνη.

Η οθόνη του Realme 7i είναι πιθανόν και ο μοναδικός τομέας στον οποίο η εταιρεία έπρεπε να κάνει μια «παραχώρηση» για να πετύχει την τιμή πώλησης του.

Η ονομαστική της ανάλυση στα 1600×720 pixels είναι το αντίστοιχο του 720p για οθόνη με αναλογία πλευρών 21:9. Στις 6.5 ίντσες που είναι η διαγώνιος της, είναι χαμηλότερη από το ιδανικό, αν και εδώ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε αυτά τα χρήματα οι συσκευές με 1080p οθόνη είναι λίγες και συνηθως παλαιότερα μοντέλα που έχει μειωθεί η τιμή πώλησης τους.

Όμως η οθόνη του Realme 7i εκπλήσσει ευχάριστα με την απόδοση της στην πράξη. Εκτός από ζωντανά και έντονα χρώματα, ειδικά για ένα οικονομικό LCD Panel, έχει και αρκετά υψηλά επίπεδα φωτισμού.

Ο συνδυασμός αυτός την κάνει «ιδανική» για την προβολή βίντεο και φωτογραφιών και φυσικά για την χρήση σε εξωτερικούς χώρους.΄

Αυτό που έχει πρακτικά σημασία, είναι ότι η οθόνη αυτή δεν αλλοιώνει την συνολικά καλή εμπειρία στην καθημερινή χρήση που αφήνει το Realme 7i.

Κάμερες.

Για τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του Smartphone, η Realme έχει κάνει ίσως τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η βασική κάμερα έχει ονομαστική ανάλυση 48ΜΡ, όπως είναι όμως λογικό, ο αισθητήρας αυτός είναι «διαφορετικής» ποιότητας σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές με κάμερες αντίστοιχης ανάλυσης.

Επειδή το Realme 7i χρησιμοποιεί και έναν επεξεργαστή της Mediatek στο εσωτερικό του, που στην κατηγορία αυτή δεν «φημίζονται» για τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων από κάμερες, η απόδοση στην πράξη είναι μάλλον απλά ικανοποιητική.

Οι φωτογραφίες έχουν ελάχιστα περιορισμένο χρωματικό εύρος, και σε κάποιες περιπτώσεις, το Realme 7i προσπαθεί να το «διορθώσει» αυτό με πιο έντονα χρώματα προκειμένου να είναι πιο ευχάριστη οπτικά η φωτογραφία.

Αυτο που δείχνει περισσότερο ότι είναι μια κάμερα σε οικονομικό Smartphone, είναι η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας. Αυτή είναι και πάλι απλά ικανοποιητική, χωρίς όμως να ενοχλεί.

Μετά την ολοκλήρωση του Unboxing video μας, το Realme 7i δέχθηκε μια ενημέρωση λογισμικού που προσέθεσε και ξεχωριστό Night mode για την βασική του κάμερα.

Αναμενόμενα και εδώ, η χρηση του παράγει φωτογραφίες που είναι απλά ικανοποιητικές, αφού υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν πρακτικά χρήσιμες. Παρόλα αυτά, τα επίπεδα φωτισμού και η σωστή χρωματική απόδοση, τις κάνουν έστω χρήσιμες για Social Media και όχι μόνο.

Αυτό όμως που κάνει το Realme 7i να «ξεχωρίζει» για την κατηγορία του, είναι η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό που διαθέτει. Αυτή δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη σε αυτά τα χρήματα, και παρά την τυπική της ανάλυση, παράγει απόλυτα ικανοποιητικές φωτογραφίες.

Η αλλοίωση των σχημάτων στα άκρα της φωτογραφίας διορθώνεται ψηφιακά από την εφαρμογή της κάμερας, ενώ η λεπτομέρεια ακόμα και στην άκρη του πλάνου δεν είναι ενοχλητικά χαμηλή.

Η Τρίτη κάμερα υπάρχει και εδώ προκειμένου να είναι συνολικά τρεις, και ως συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Αντί για μια κάμερα με Macro φακό, είναι απλά ένας αισθητήρας βάθος που χρησιμοποιείται για φωτογραφίες πορτραίτου.

Επεξεργαστής Μνήμη

Στο εσωτερικό του Realme 7i βρίσκεται ο Helio G85 επεξεργαστής της Mediatek που είναι ήδη «γνωστός» από διαφορετικά οικονομικά Smartphones. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι μάλλον ικανοποιητικές, αν και το Smartphone έχει έναν διαφορετικό περιορισμό στο να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Ο Helio G85 έχει παραδοσιακά πλέον 8 πυρήνες επεξεργασίας, και οι 2 από αυτούς είναι οι σχετικά ισχυροί Α-75 της ARM και μάλιστα στα 2.0GHz. Μαζί τους υπάρχουν έξι ακόμα Α-53 πυρήνες επεξεργασίας, που αποτελούν μια λιγότερο αποδοτική έκδοση των Α-55 στην λογική συχνότητα του 1.8GHz.

Η απόδοση του Helio G85 είναι αυτή που περιμένει κανείς με  βάση τα χαρακτηριστικά του, και υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να ξεπερνά και τον μέσο όρο στην κατηγορία αυτή. Όμως το Realme 7i χρησιμοποιεί για τον αποθηκευτικό του χώρο το παλαιότερο πλέον EMMC 5.1 πρότυπο, που έχει συγκεκριμένους περιορισμούς σε ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής και ειδικά στην ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλών δεδομένων από διαφορετικές εφαρμογές.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το Realme 7i να παρουσιάζει τυχαία, ενοχλητικά μικρά κολλήματα και μάλιστα σε εργασίες και εφαρμογές που έχει εκτελέσει χωρίς πρόβλημα κάποια στιγμή νωρίτερα. Παρότι είναι δεδομένο ότι η εταιρεία μπορεί να βελτιώσει αυτό το φαινόμενο μέχρι ένα σημείο, παραμένει ένας περιορισμός του EMMC προτύπου.

Η Mali G52 κάρτα γραφικών τώρα με δύο «πυρήνες» στο εσωτερικό της, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ειδικά σε συνδυασμό με την χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Realme 7i, η απόδοση της είναι αρκετή ακόμα και για πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Μπαταρία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Realme 7i που δικαίως τονίζει η εταιρεία, είναι η εντυπωσιακά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία στο εσωτερικό του.

Στα 6.000mAh είναι μεγαλύτερη από το «συνηθισμένο» ακόμα και για σημαντικά ακριβότερα Smartphones, και προφανώς έχει επιλεχθεί προκειμένου το Smartphone να προσφέρει εντυπωσιακούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Στην πράξη  το Realme 7i πετυχαίνει ακριβώς αυτό, αφού η απόδοση της μπαταρίας αυτής σε συνδυασμό με το περιορισμένης κατανάλωσης Hardware στο εσωτερικό του, είναι μάλλον … ασυνήθιστη.

Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί χρήστες του Smartphone, δεν θα καταφέρουν να το αφήσουν από μπαταρία μέσα σε μια ημέρα, κάτι που το κάνει ιδανικό για το νεανικό κοινό. Είτε παίζει κάποιος παιχνίδια με το Realme 7i είτε το χρησιμοποιεί για Social Media και την προβολή βίντεο, η μπαταρία του δείχνει απλά να μην «ενοχλείται».

Αυτό σημαίνει όμως ότι οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες, θα εκμεταλλευτούν την μπαταρία αυτή για περισσότερο από δύο ημέρες συνεχόμενης χρήσης. Το Smartphone είναι ένα από τα ελάχιστα που μπορεί να βρει κανείς ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, με μπαταρία που μπορεί να «βγάλει» ακόμα και τρεις ημέρες απλής καθημερινής χρήσης.

Μια τόσο μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία, συνήθως απαιτεί και αρκετά γρήγορο ρυθμό φόρτισης προκειμένου να «γεμίζει» σε λογικό χρονικό διάστημα. Εδώ το Realme 7i προσφέρει έως και 18W ταχείας φόρτισης, που παρότι δεν είναι τόσο… εντυπωσιακή, είναι πλήρως ικανοποιητική για την κατηγορία του.

Μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται περίπου 2 ώρες, όμως αυτό έχει λίγη σημασία σε ένα Smartphone που ακόμα και μια ώρα φόρτισης μέχρι το 50% ειναι αρκετή για να βγάλει με άνεση μια ολόκληρη ημέρα χρήσης.

Συμπέρασμα.

Η Realme συνεχίζει να δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι αναγνωρίζει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού σε κάθε κατηγορία, και φροντίζει να προσφέρει τουλάχιστον μια πρόταση που να τις καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με επιδόσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος σε ένα Smartphone των 169 ευρώ, κατασκευή και ποιότητα που δεν έχει τίποτα να «ζηλέψει», και μια ικανοποιητική σε απόδοση κάμερα, ακόμα και η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης δεν είναι αρκετή για να αλλοιώσει την συνολική εικόνα.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι η Realme προσφέρει πλέον μια απόλυτα ικανή πρόταση και για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για το επόμενο τους Smartphone, χωρίς όμως να θέλουν ταυτόχρονα να κάνουν και ενοχλητικές παραχωρήσεις.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights