Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Oultlier Air V2 Review: Όταν η εμπειρία στον ήχο μετράει

Creative Oultlier Air V2 Review: Όταν η εμπειρία στον ήχο μετράει

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και αν η αγορά των ακουστικών (ασύρματων και μη…) έχει γεμίσει πλέον από πολλές και διαφορετικές επιλογές, θα υπάρχουν πάντα εκείνες οι εταιρείες που ξεχωρίζουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στον τομέα του ήχου και όχι μόνο. Η Creative λοιπόν, είναι μια από τις παλαιότερες στον χωρο, με λύσεις που πάντα «ξεχωρίζουν» αν μη τι άλλο με την ηχητική τους απόδοση.

Στην αγορά των ασύρματων ακουστικών, η εταιρεία έχει μια εντυπωσιακά μεγάλη «γκάμα» για κάθε απαίτηση, και στην κατηγορία των μικρών ακουστικών που μπορούν να μπουν στο αυτί (ο ορισμός «ψείρες» είναι μάλλον … άκυρος), μια από τις νεότερες προτάσεις της είναι τα Outlier Air V2. Η ονομασία τους δηλώνει μάλλον ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δεύτερη έκδοση τους, με την προσθήκη της τεχνολογίας Sx-fi να αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή.

Ο σχεδιασμός.

Ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών αυτού του είδους, έχει πάντα να «συνδυάσει» δύο διαφορετικές απαιτήσεις. Η μια είναι προφανώς το μικρό μέγεθος και βάρος, και η δεύτερη και πιο σημαντική είναι η ηχητική απόδοση μαζί με την αυτονομία της μπαταρίας τους.

Εδώ τα Outlier Air V2 μπορεί να πει κανείς ότι πετυχαίνουν σχεδόν άριστα τον συνδυασμό μεγέθους που προσφέρει την καλή απόδοση από την μπαταρία τους, αλλά και το να έχουν τον απαραίτητο «χώρο» στο εσωτερικό τους για έναν μεγάλο σε μέγεθος Driver ήχου.

Φυσικά, οι απαιτήσεις της εποχής στην εργονομία κάνουν δεδομένη την ύπαρξη μιας επιφάνειας ευαίσθητης στην αφή σε κάθε ακουστικό για να μπορεί να «εκτελέσει» διαφορετικές λειτουργίες ο ιδιοκτήτης τους. Εδώ τα Outlier Air V2 αγγίζουν το … τέλειο για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η επιφάνεια αυτή είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην την «ψάχνει» ο ιδιοκτήτης τους, ένα δυστυχώς συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο σε πολλά άλλα ακουστικά του είδους.

Ο δεύτερος είναι η σωστή ευαισθησία που έχει η συγκεκριμένη επιφάνεια. Με δεδομένο το ότι κάθε ένα από τα ακουστικά μπαίνει στο εσωτερικό του αυτιού μας, η έντονη πίεση θα ήταν ενοχλητική.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, κάθε ένα από τα δύο ακουστικά είναι ακριβώς όσο ελαφρύ «πρέπει» ώστε να μην ενοχλεί σε πολύωρη χρήση. Μάλιστα στην συσκευασία η Creative έχει διαφορετικά σε μέγεθος «μαξιλαράκια» προκειμένου να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

Ταυτόχρονα τα ακουστικά είναι ανθεκτικά και στον ιδρώτα, προκειμένου να μην αγχώνεται ο ιδιοκτήτης τους ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα κατά την άθληση του (και όχι μόνο).

Και η θήκη έχει σημασία

Ένα από τα «μειονεκτήματα» σε πολλά ασύρματα ακουστικά αυτού του είδους, αφορά την θήκη τους και εδώ για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους. Ο βασικότερος από αυτούς είναι ότι συνήθως δεν έχει την «ποιότητα» που περιμένει κανείς, ειδικά σε πιο ακριβές λύσεις, ενώ συνήθως κάνουν και παραχωρήσεις στον τομέα της πρακτικότητας.

Τα Outlier Air V2 και εδώ ξεχωρίζουν από το συνηθισμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η θήκη τους,, αν και ασυνήθιστη σε εμφάνιση και… σχημα, είναι σχεδιασμένη να είναι πρακτική και πολυτελής. Ακόμα και αν δεν το περιμένει κανείς ότι θα είχε διαφορά, η μεταλλική κατασκευή της είναι σημαντικά πιο ποιοτική από το συνηθισμένο.

Στο πρακτικό κομμάτι, η θήκη προσφέρει μια πληροφορία που δυστυχώς δεν θεωρείται… αυτονόητη. Με τρία διαφορετικά LED προβάλει την κατάσταση της μπαταρίας για κάθε ένα από τα ακουστικά αλλά και για την δική της μπαταρία. Κάθε ένα από αυτά τα LED έχει τρία διαφορετικά χρώματα: Πράσινο, κίτρινο και κόκκινο που αντίστοιχει σε διαφορετικό ποσοστό της μπαταρίας.

Ακριβώς κάτω από τα τρία αυτα LED η θήκη των Outlier Air V2 έχει και την USB Type C θύρα φόρτισης.

Ο ήχος

Προφανώς και η εργονομία από μόνη της έχει μικρή σημασία, αν ένα ζευγάρι ακουστικών δεν έχει και την ανάλογη ηχητική απόδοση. Εδώ η Creative δείχνει την εμπειρία της με τον καλύτερο τρόπο, με τα Outlier Air V2 να ξεχωρίζουν ακόμα και σε σύγκριση με σημαντικά ακριβότερες προτάσεις άλλων εταιρειών.

Η μέγιστη ένταση τους είναι μάλλον… υπερβολική, τουλάχιστον για χώρους χωρίς έντονη φασαρία, και το βασικότερο είναι ότι η ποιότητα τους δεν μειώνεται ακόμα και στην πλήρη αυτή απόδοση.

Τα Outlier Air V2 έξυπνα αποφεύγουν την εύκολη λύση του έντονου μπάσου για την δημιουργία μιας ποιοτικής αλλά όχι πραγματικής αίσθησης ποιότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι η απόδοση τους και σε χαμηλές συχνότητες είναι κακή. Απλά είναι ακριβώς όσο… ισορροπημένη πρέπει να είναι.

Παίζοντας με το Sx-Fi.

Παρά την … περίεργη ίσως ονομασία, το Sx-Fi είναι μια τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Creative προκειμένου να δημιουργεί μια «τρισδιάστατη» ηχητική αίσθηση, και μάλιστα με διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με την περίπτωση.

Η διαφορετική περίπτωση εδώ είναι το… σχέδιο και το μέγεθος του αυτιου αλλά και του κεφαλιού του ιδιοκτήτη τους. Η τεχνολογία αυτή, μπορεί να δημιουργήσει ένα «μοντέλο» του ιδιοκτήτη τους ώστε να προσφέρει στα μέτρα του την διαφορετική αυτή ηχητική απόδοση.

Προφανώς και για την χρήση του Sx-Fi χρειάζεται η αντίστοιχη εφαρμογή της Creative την οποία μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο Play Store αλλά και το App Store για Android Smartphones και iOS συσκευές αντίστοιχα.

Παρότι η απόδοση του Sx-Fi στην πράξη διαφέρει από αυτή που έχουν τα Sx-FI Theater και άλλα Over the ear ακουστικά της εταιρείας, ακόμα και στα Outlier Air V2 το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό και σίγουρα ευχάριστο.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σαφώς πιο χρήσιμο σε ταινίες και διαφορετικών ειδών βίντεο από ότι σε μουσική, εκτός και αν κάποιος είναι «λάτρης» συγκεκριμένων ειδών που ταιριάζει η τρισδιάστατη αυτή αναπαραγωγή.

Η μπαταρία.

Όπως είπαμε και στην αρχή του συγκεκριμένου Review, ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών πρέπει να έχει και καλή απόδοση σε συνεχόμενη χρήση. Η Creative «υπόσχεται» έως και 34 ώρες λειτουργίας στα Outlier Air V2 με την μπαταρία που έχει και η θήκη τους. Τα ίδια τα ακουστικά μπορούν να παίζουν μουσική ( και κάθε είδους…ήχο) έως και 12 ώρες με την μπαταρία που έχει το καθένα από αυτά.

Στην πράξη, ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες, και την ένταση της αναπαραγωγής. Με την χρήση του AAC προτύπου και σε λογικά επίπεδα έντασης, η διάρκεια της μπαταρίας των ίδιων των ακουστικών πλησιάζει κοντά στις 12 ώρες αυτές. Με το aptX πρότυπο της Qualcomm είναι κοντά στις 10 ώρες, και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το Smartphone στο οποίο είναι συνδεδεμένα.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Creative την υποστήριξη του aptX, η οποία δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη.

Οι ιδιαιτερότητες.

Τα περισσότερα Bluetooth ακουστικά αυτού του είδους, λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που έχει αντίστοιχα και συγκεκριμένους περιορισμούς. Μόνο το ένα από τα ακουστικά συνδέεται με τη συσκευή μας, και στην συνέχεια αυτό μεταφέρει τον ήχο και στο δεύτερο. Αυτό έχει ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα, ότι το ένα ακουστικό είναι πιο «σημαντικό» από το άλλο.

Αν χαθεί, ο ιδιοκτήτης του πρακτικά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και το δεύτερο, ενώ πρέπει να έχει πάντα εντός εμβέλειας αυτό που έχει συνδεθεί στη συσκευή του ακόμα και αν χρησιμοποιεί το δεύτερο.

Τα Outlier Air V2 λύνουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με έναν πολύ απλό και έξυπνο τρόπο. Κάθε ένα από τα ακουστικά μπορεί να συνδεθεί αυτόνομα με τη συσκευή μας, προκειμένου να μην «εξαρτάται» από το άλλο για την λειτουργία του. Έτσι όποιο και από τα δύο και αν χρησιμοποιεί κάποιος, δεν τον απασχολεί που βρίσκεται η θήκη με το δεύτερο (αρκεί φυσικά να μην την…χάσει).

Με το Bluetooth 5.0 πρότυπο, τα ακουστικά υποστηρίζουν και το υψηλότερο data rate που τους επιτρέπει να προσφέρουν την άριστη ηχητική τους απόδοση αλλά και την υποστήριξη διαφορετικών Codecs που αναφέραμε.

Τελικά.

Τα Outlier Air V2 είναι εντυπωσιακά «οικονομικά» για αυτά που προσφέρουν, και αυτό είναι το πρώτο που διαπιστώνει κανείς μόλις τα χρησιμοποιήσει. Από την ηχητική τους απόδοση που είναι σαφώς ανώτερη του μέσου όρου (και μάλιστα κατά πολύ), την ιδιαίτερα καλή μπαταρία τους και φυσικά την κατασκευή και την ποιότητα των ίδιων αλλά και της θήκης τους.

Σε μια αγορά που μπορεί να βρει κανείς εύκολα ακουστικά με τα διπλά χρήματα που δεν «πλησιάζουν» τα Outlier Air V2 σε αυτούς τους ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς, η Creative δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός των άλλων … σέβεται και το αγοραστικό κοινό της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights