Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Όταν η Nokia ήταν στην κορυφή. Αναδρομή στο παρελθόν Part.02

Όταν η Nokia ήταν στην κορυφή. Αναδρομή στο παρελθόν Part.02

απο Kostas Gliatiotis

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Nokia απολάμβανε την … θέα από την πρώτη θέση στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Στο διάστημα αυτό, η εταιρεία σχεδίασε πολλές διαφορετικές συσκευές, προσπάθησε να “μεταβεί” στην εποχή των Smartphones, και στην πορεία έκανε και μερικά λάθη. Από το πρωτοποριακό Nokia 7110, στο καταπληκτικό για καθημερινή χρήση Nokia 6210, και την μετάβαση στις… έγχρωμες οθόνες με ένα πλήθος διαφορετικών συσκευών όπως το Nokia 6100. Σταδιακά πέρασε στην εποχή των έξυπνων συσκευών, με το Series 60 γραφικό περιβάλλον, και το Symbian Λειτουργικό σύστημα. Η εποχή αυτή συνέχισε να έχει επιτυχίες αλλά και λιγότερο “λογικές” συσκευές. Από το περίεργο Nokia 3650, στο καταπληκτικό Nokia 6600.

Με περίεργες συσκευές όπως το Nokia 7710 και λιγότερο υπερβολικές όπως το Nokia C5. Πριν το άσχημο τέλος με τα απαράδεκτα Windows Phones, για ένα μικρό χρονικό διάστημα η εταιρεία έδειξε κάτι μοναδικό, δύο Smartphones με ένα γραφικό περιβάλλον βασισμένο στο Linux. Το Nokia N900 δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο της εποχής του, και μέχρι σήμερα κάποιες από τις δυνατότητες του δεν είναι “δεδομένες” ακόμα και σε σύγχρονα Smartphones. Το ακόμα πιο καθημερινό Nokia N9 δεν είχε ποτέ την τύχη που του άξιζε, επειδή η διοίκηση της τότε εταιρείας επέλεξε να το εμποδίσει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights