Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Xiaomi παρουσιάζει το Mi MIX FOLD, το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone

Η Xiaomi παρουσιάζει το Mi MIX FOLD, το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi παρουσίασε επίσημα το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone, το Mi MIX FOLD στο πλαίσιο του Spring 2021 New Product Launch ενώ προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις των Mi 11 Pro και Mi 11 Ultra. Με  εύκαμπτη εσωτερική οθόνη 8.01” με ανάλυση WQHD+ και μια εξωτερική οθόνη 6.52”, αυτή η πρωτοποριακή συσκευή φέρει την μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οθόνη σε smartphone μέχρι σήμερα. Η συσκευή πετυχαίνει ακόμα περισσότερες πρωτιές, καθώς είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί  τον Surge C1 Image Signal Processor της Xiaomi, ειδικά φτιαγμένο για επαγγελματικές φωτογραφίες, καθώς και τον πρώτο Liquid Lens σε smartphone.

To Mi MIX FOLD προσφέρει premium εμπειρία με ένα setup τετραπλού ηχείου, μπαταρία 5.020mAh και υποστήριξη 67W turbo φόρτισης. Πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο της Xiaomi, που παρουσιάζει σειρά τεχνολογικών πρωτοτυπιών, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία του καταναλωτή.

Αναδιπλούμενη οθόνη 8.01”: η μεγαλύτερη στην βιομηχανία των smartphones

Ως το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Xiaomi, το Mi MIX FOLD υιοθετεί έναν σχεδιασμό σε σχήμα U, βελτιώνοντας αρκετά το βάρος αλλά και την αξιοπιστία της συσκευής. Το βάρος είναι μειωμένο κατά 27% σε σύγκριση με άλλα αναδιπλούμενα. Η συσκευή υποβλήθηκε σε 200.000 κάμψεις σε δοκιμές αξιοπιστίας και έως 1 εκατομμύριο κάμψεις σε δοκιμές ακραίας αξιοπιστίας.

Εξοπλισμένο με μια εύκαμπτη 8.01” WQHD+ resolution OLED οθόνη, το Mi MIX Fold προσφέρει τεράστια αναλογία εικόνας  4:3, κάτι που το καθιστά όχι μόνο το μεγαλύτερο αναδιπλούμενο smartphone στην αγορά, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος από διάφορα tablets. Προσφέροντας τη μοναδική γοητεία ενός αναδιπλούμενου smartphone με οθόνη μεγέθους tablet σε ένα μικρό, πρακτικό “πακέτο”, το  Mi MIX FOLD παρέχει μια ασυναγώνιστη εμπειρία τόσο για εργασία όσο και για διασκέδαση.

Το Mi MIX Fold συνεχίζει την παράδοση εντυπωσιακής ποιότητας στις οθόνες  των ναυαρχίδων της Xiaomi, η οποία ξεκινά με την άριστη απόδοση χρωμάτων. Η οθόνη 1 δισεκατομμυρίου χρωμάτων ρυθμίστηκε σχολαστικά από τον αλγόριθμο βαθμονόμησης χρωμάτων της Xiaomi, που του επιτρέπει να επιτυγχάνει  χρωματική ακρίβεια JNCD≈0.29 και ΔE≈0.35. Η μέγιστη φωτεινότητα είναι 900 nits και η γενική φωτεινότητα 600 nits, με την οθόνη να παρέχει άνετη θέαση σε διάφορες ρυθμίσεις, την ώρα που τα contrast ratio 4.3000.000:1, η υποστήριξη Dolby Vision® και  HDR10+ και η χρωματική γκάμα DCI-P3 συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ολοζώντανες και εντυπωσιακές φωτογραφίες σε έντονα χρώματα.

Πέραν της εσωτερικής οθόνης, το Mi MIX FOLD διαθέτει και μια εξωτερική AMOLED οθόνη 6.52 ιντσών  η οποία είναι η μεγαλύτερη σε οποιοδήποτε αναδιπλούμενο smartphone που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Με ρυθμό ανανέωσης 90Hz, ρυθμό ανάγνωσης αφής  180Hz και ανάλυση HD+, η μοναδική οθόνη του Mi MIX FOLD προσφέρει εμπειρία χρήστη με υψηλή ευκρίνεια και εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Η οθόνη επιτυγχάνει αναλογία εικόνας 27:9 και διαθέτει κορυφαία ακρίβεια χρωμάτων JNCD≈0.55 και ΔE≈0.52. Τέλος, η μέγιστη φωτεινότητα είναι στα 900 nits ενώ στα 650 nits είναι η γενική φωτεινότητα. Μαζί με την υποστήριξη HDR10+ η οθόνη προσφέρει εκπληκτικές γωνίες θέασης, βάθος και αντίθεση χρώματος.

Ενισχυμένες από τον αλγόριθμο της Xiaomi, η εσωτερική αλλά και η εξωτερική οθόνη του Mi MIX FOLD  μπορούν να αναπαράγουν εικόνες και βίντεο σε σούπερ ανάλυση και είναι ικανές ακόμα και να διπλασιάσουν την ανάλυση των εικόνων από 720p σε 1440p. Για τα βίντεο ο αλγόριθμος AI τριπλασιάζει την ανάλυση, αυξάνοντας την ποιότητα από 480p σε 1440p.

Το πρώτο smartphone στον κόσμο με τετραπλά ηχεία, SOUND BY Harman Kardon

Έχοντας λάβει ευρεία αναγνώριση για τα διπλά ηχεία της σε προηγούμενες συσκευές, η Xiaomi απογείωσε το σύστημα ήχου του Mi MIX FOLD, δημιουργώντας το πρώτο τετραπλό setup ηχείων σε smartphone. Τα συμμετρικά σχεδιασμένα, διπλά ηχεία 1216 είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές της οθόνης και διαθέτουν μεγάλο εύρος 0,65 και 1.34cc-ισοδύναμη ηχητική κοιλότητα. Οι έμφυτες ικανότητες του ηχείου ενισχύονται από το 15V Smart PA, που δυναμώνει το επίπεδο του ήχου έως και 40% σε σχέση με το Mi 10 Pro. Το Mi MIX FOLD συνεχίζει την κληρονομιά της σειράς Mi 11 με επαγγελματικού βαθμού ρύθμιση από την SOUND BY Harman Kardon.

Το Mi MIX FOLD είναι το πρώτο smartphone της βιομηχανίας που υιοθετεί πραγματικό ήχο surround. Με τη χρήση του αλγορίθμου της Xiaomi για τη σειρά τετραπλών ηχείων, η συσκευή μπορεί να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή χωρικού ηχητικού πεδίου 3D, που δημιουργεί μια επιπλέον ηχητική διάσταση πάνω από τα βασικά διπλά ηχεία, δημιουργώντας εμπειρία ακουστικής 3D χωρικής ακρόασης.

Το πιο ισχυρό αναδιπλούμενο σύστημα για υψηλή παραγωγικότητα και συναρπαστική ψυχαγωγία

Ενισχυμένο με Dolby Vision και ηχοσύστημα surround 3D τετραπλού ηχείου, το Mi MIX FOLD είναι ένα πραγματικό θηρίο ως προς την παρακολούθηση περιεχομένου, προσφέροντας συναρπαστική εμπειρία θέασης με έντονα χρώματα, ολοκληρωμένη ποιότητα ήχου και μια τεράστια επιφάνεια οθόνης. Η συσκευή υποστηρίζει επίσης πολλαπλά παράθυρα, κάτι που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερα βίντεο σε διαφορετικά παράθυρα της οθόνης .

Το Mi MIX FOLD προσφέρει επίσης ασυναγώνιστη εμπειρία gaming σε mobile συσκευή. Με οθόνη μεγέθους 8.01” η συσκευή έχει περισσότερο κάθετο χώρο, δίνοντας ευρύτερο οπτικό πεδίο από τα παραδοσιακά smartphones. Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα! Η σούπερ μεγάλη οθόνη του Mi MIX FOLD ενισχύει απόλυτα την παραγωγικότητα εκείνων που έχουν δουλειά αλλά βρίσκονται και συνεχώς σε κίνηση, καθώς υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα από άκρως λειτουργικά εργαλεία όπως split screen, multi-screen drag και drop, παράλληλα παράθυρα, Desktop mode, AI meeting assistant και πολλά άλλα.

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη Liquid Lens κάμερα και το Surge C1 επεξεργαστή ανίχνευσης εικόνας της Xiaomi

To Mi MIX FOLD φέρνει για πρώτη φορά τον επεξεργαστή Surge C1 – ένα επαγγελματικό chip επεξεργασίας εικόνας που αναπτύχθηκε από τη Xiaomi. Πρόκειται για το αποτέλεσμα δύο ετών εργασίας και RMB 140 εκατομμυρίων σε επενδύσεις R&D. To chip αυτό παρέχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί μικρό μέρος του CPU και του χώρου αποθήκευσης. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης ενός βελτιωμένου  3Α αλγόριθμου, καθώς και μεγάλες ικανότητες αυτόματης εστίασης υψηλότερης ακρίβειας σε χαμηλό φωτισμό, αυτόματης έκθεσης και αυτόματης ισορροπίας λευκού, βελτιώνοντας δραστικά την ποιότητα της εικόνας.

Το Mi MIX FOLD είναι το πρώτο smartphone με τεχνολογία Liquid Lens και θεμελιώνει την εποχή της βιονικής φωτογραφίας. Το liquid lens χρησιμοποιεί τις αρχές του ανθρώπινου ματιού, σχηματίζοντας μια δομή τύπου φακού με διαφανές υγρό, τυλιγμένο σε μεμβράνη, πολύ διαφορετικό από τους παραδοσιακούς οπτικούς φακούς. Η ακτίνα καμπυλότητας της σφαιρικής επιφάνειας μπορεί να αλλάξει με ακρίβεια χάρη στον κινητήρα υψηλής ακρίβειας, που βασίζεται στην τεχνολογία που ανέπτυξε η Xiaomi και δίνει τη δυνατότητα για 3X οπτικό ζουμ, έως 30X telephoto και ελάχιστη απόσταση εστίασης 3 εκατοστά. Έτσι, ένας φακός καλύπτει εικονικά τις λειτουργίες δύο φακών. Μπορείτε να φωτογραφήσετε μικρές λεπτομέρειες από πολύ κοντά και να θαυμάσετε εντυπωσιακά τοπία από απόσταση. Το Liquid Lens προσφέρει επίσης υψηλή μετάδοση φωτός, εξαιρετικά χαμηλή διασπορά και τρομερή αντοχή σε ακραίες συνθήκες. Μπορεί να διατηρήσει την υγρή του μορφή σε θερμοκρασίες μεταξύ  -40°C και  60°C, εξασφαλίζοντας σταθερή, μακροχρόνια και υψηλής ποιότητας εικόνα.

Το Mi MIX FOLD είναι επίσης εξοπλισμένο με μια βασική κάμερα 108MP και μια 13MP υπερ-ευρυγώνια  κάμερα με εντυπωσιακό οπτικό πεδίο 123°. Η βασική κάμερα των 108MP διαθέτει φακό 7P που μπορεί να απαθανατίσει εικόνες υψηλής ευκρίνειας 108MP. Η  υπερ-ευρυγώνια κάμερα  123° υποστηρίζει smart switching, επιτρέποντας ένα εκπληκτικό οπτικό πεδίο κατά τη φωτογράφηση κτιρίων και τοπίων. Παράλληλα, το AI διόρθωσης  δρα ώστε να βελτιώνεται η παραμόρφωση των άκρων της εικόνας. Όχι μόνο μπορεί να εξαφανίσει την παραμόρφωση στις άκρες των τοπίων, αλλά μπορεί και να διορθώσει τις παραμορφώσεις στα πρόσωπα, σε ultra-wide ομαδικές φωτογραφίες.

Μπαταρία 5,020mAh – η μεγαλύτερη σε αναδιπλούμενη οθόνη – φορτίζεται στο 100% σε 37 λεπτά1

Το Mi MIX FOLD έχει μια ενσωματωμένη μπαταρία 5,020mAh, η οποία προσφέρει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας από όλα τα αναδιπλούμενα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη από τη Xiaomi παράλληλη αρχιτεκτονική διπλής μπαταρίας, που αποτελείται από δύο μπαταρίες με χωρητικότητα 2,460mAh και 2,560mAh. Η ειδική κατασκευή επιτρέπει 10A παροχή ρεύματος, δίνοντας μια πανίσχυρη ώθηση στα τέσσερα ηχεία του smartphone.

Επιπλέον , το Mi MIX FOLD υποστηρίζει ταχεία φόρτιση  67W. Μέσω των τριών ειδικά κατασκευασμένων IC chipsets και τον παράλληλο συνδυασμό δύο υπεραποτελεσματικών αντλιών φόρτισης, μπορεί να επιτευχθεί ποσοστό μετατροπής έως και 97.5%, κάτι που επιτρέπει στο τηλέφωνο να φορτίσει πλήρως σε 37 λεπτά1. Με το Mi MIX FOLD κάνει ντεμπούτο και η τεχνολογία μπαταρίας CNT, που προωθεί ασφαλέστερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Επαναστατικό σύστημα ψύξης Butterfly και απόδοση flagship χωρίς προβλήματα

Το Mi MIX FOLD είναι εξοπλισμένο με τον κορυφαίο επεξεργαστή για flagship συσκευές της τελευταίας γενιάς τον Qualcomm® Snapdragon™ 888. Ο πιο εξελιγμένος επεξεργαστής 5nm βελτιώνει την απόδοση των CPU, GPU και του AI performance ενώ μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. Ολοκαίνουργιος 3,200MHz LPDDR5 χώρος αποθήκευσης. συνδυασμένος με UFS 3.1 high-speed flash memory, συμπληρώνει την κορυφαία απόδοση του Snapdragon 888.

Για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την περιοχή του εύκαμπτου σώματος του , το Mi MIX FOLD υιοθετεί ένα σύστημα ψύξης τύπου butterfly, το οποίο περιλαμβάνει VC υγρή ψύξη μεγάλης έκτασης , θερμικό τζελ, φύλλα πολυστρωματικού γραφίτη και άλλες μεθόδους απαγωγής θερμότητας. Η συνολική περιοχή απαγωγής θερμότητας φτάνει μέχρι και τα 22.583,7 mm², η οποία κατανέμει ομοιόμορφα την υπερβολική θερμότητα και ψύχει ολόκληρη τη συσκευή, βελτιώνοντας την απαγωγή θερμότητας κατά τη διάρκεια απαιτητικών δραστηριοτήτων, ταχείας φόρτισης  και 5G downloads υψηλής ταχύτητας. Η αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας επιτρέπει στο Mi MIX FOLD να αποδίδει σταθερά και χωρίς προβλήματα.

To Mi MIX FOLD προσφέρεται στις εκδόσεις Standard και Ceramic Special Edition. Η Standard έκδοση χρησιμοποιεί 5ης γενιάς  Corning® Gorilla® Glass οπίσθιο κάλυμμα με κεραμική υφή . Η Ceramic έκδοση διαθέτει χρυσό middle frame και κουμπιά ρύθμισης ήχου καθώς και μαύρο κεραμικό στην πίσω όψη με ειδική χάραξη με λέιζερ.

To Mi MIX Fold κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις: 12GB+256GΒ, 12GB+512GB και 16GB+512GB.

Οι προπαραγγελίες για τα Mi MIX Standard Edition και Ceramic Special Edition ξεκινούν στις 30 Μαρτίου.

Το Mi MIX FOLD θα γίνει και επίσημα διαθέσιμο στις 16 Απριλίου στην ηπειρωτική Κίνα, μέσω των επίσημων καναλιών της Xiaomi.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights