Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11i Review: Ότι χρειάζεσαι

Xiaomi Mi 11i Review: Ότι χρειάζεσαι

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ο τομέας στον οποίο έχει κάνει μια συγκεκριμένη αλλαγή η Xiaomi στο Mi 11i προκειμένου να έχει μικρότερο κόστος είναι η οθόνη του. Το βασικό όμως είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ενοχλητικό, απλά ίσως προσφέρει μια οθόνη που είναι περισσότερο χρήσιμη πρακτικά χωρίς να εντυπωσιάζει με τεχνικά χαρακτηριστικά.

Έτσι το Super AMOLED Panel του Mi 11i δεν είναι πλέον κυρτό, μια αλλαγή που ότι άποψη και αν έχει κάποιος για μια κυρτή οθόνη, είναι γεγονός ότι αυξάνει το κόστος της. Αντίστοιχα και η ονομαστική της ανάλυση είναι 2400×1080 pixels, που είναι απόλυτα ικανοποιητική χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Μάλιστα όπως θα δούμε και στην συνέχεια, η ανάλυση αυτή έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην συνολική απόδοση του Mi 11i.

Αυτό που έχει διατηρήρει όμως η εταιρεία στην οθόνη, είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης στα 120Hz. Μάλιστα προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες και την εφαρμογή προκειμένου να έχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Εδώ η αλλαγή γίνεται ανάμεσα σε 60, 90 και 120Hz χωρίς κάποια πιο «λεπτομερή» προσαρμογή ανάμεσα σε  αυτές τις τιμές.

Καμία απολύτως παραχώρηση δεν έχει γίνει και στην χρωματική απόδοση της οθόνης αυτής. Είναι όσο ζωντανή και έντονη περιμένει κανείς από ένα AMOLED Panel, και η Xiaomi ξεχωρίζει και με τις επιλογές προσαρμογής που προσφέρει στις ρυθμίσεις της οθόνης αυτής. Ο ιδιοκτήτης του Mi 11i μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά Mode προβολής, αλλά και να επιλέξει χειροκίνητα το χρωματικό προφίλ που θέλει να ακολουθεί η οθόνη αυτή, ανάμεσα στα sRGB, DCI-P3 και AMOLED Wide Color Gamut.

Η μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης, δεν διαφέρει αισθητά από αυτή του κανονικού Mi 11. Η θεωρητική μέγιστη τιμή που μπορεί να πετύχει είναι 1.300nits όμως όπως σε κάθε Smartphone έτσι και εδώ, η τιμή αυτή αφορά την μέτριση της φωτεινότητας σε ένα μόνο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της οθόνης.

Στην πράξη όμως, το Mi 11i έχει ένα ξεχωριστό Sunlight mode που σε εξωτερικό χώρο και έντονο φως, αυξάνει εντυπωσιακά την συνολική απόδοση και φωτεινότητα της οθόνης του.

Σίγουρα η εταιρεία έχει κάνει εδώ μια ιδιαίτερα σωστή επιλογή προκειμένου να μειώσει το συνολικό κόστος του Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights