Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 11i Review: Ότι χρειάζεσαι

Xiaomi Mi 11i Review: Ότι χρειάζεσαι

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Οι τρείς κάμερες στο πίσω μέρος του Mi 11i είναι ένας ακόμα τομέας όπου οι αλλαγές που έχουν γίνει, μειώνουν το κόστος χωρίς κάποια σημαντική επίπτωση στην πράξη.

Η βασική κάμερα έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 108mp όπως και στο «κανονικό» M11, με μια σημαντική διαφορά όμως. Χρησιμοποιεί τον Samsung HM2 αισθητήρα, που είναι σχεδιασμένος με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να έχει χαμηλότερο κόστος από τις αντίστοιχες κάμερες των Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10T Pro, Mi 11.

Αυτό που αλλάζει ουσιαστικά, είναι το φυσικό μεγεθους του ίδιου του αισθητήρα, που είναι μικρότερο χωρίς όμως η διαφορά να αλλάζει σημαντικά την απόδοση του. Μάλιστα ο HM2 έχει και Real HDR που του δίνει την δυνατότητα να βγάζει ταυτόχρονα δύο φωτογραφίες με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φως, βελτιώνοντας σημαντικά το δυναμικό εύρος της τελικής φωτογραφίας.

Η συγκεκριμένη κάμερα είναι πρακτικά αυτή που έχει και το εντυπωσιακό για την δική του κατηγορία, Redmi Note 10 Pro της εταιρείας. Όπως και εκεί όμως έτσι και εδώ, απουσιάζει το OIS.

Αυτό που έχει περισσότερο σημασία όμως είναι στην πράξη τι μπορεί να πετύχει το Mi 11i με την συγκεκριμένη κάμερα. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, ακόμα και αν είναι διαφορετικές από αυτές του Mi 11, η διαφορά είναι μικρή και το σημαντικότερο πρέπει να τα έχει κανείς άμεσα διαθέσιμα και τα δύο προκειμένου να τις… συγκρίνει.

Σε πραγματική καθημερινή χρήση, η κάμερα των 108mp δίνει σαν αποτέλεσμα φωτογραφίες που είναι στην κορυφή της κατηγορίας τιμής του Mi 11i. Εδώ ο Snapdragon 888 στο εσωτερικό του έχει σημαντικά βελτιωμένες δυνατότητες επεξεργασίας, HDR και AI προκειμένου να πετυχαίνει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Ακόμα και χωρίς το OIS, η κάμερα αυτή μπορεί να βγάλει ιδιαίτερα ικανοποιητικές φωτογραφίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δυνατότητες του Snapdragon 888 και εδώ στην επεξεργασία των συνεχόμενων λήψεων του Night mode είναι εντυπωσιακές. Έτσι οι φωτογραφίες έχουν σωστά επίπεδα φωτισμού, κοντά στην πραγματικότητα και πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας σε κάθε περίπτωση.

Η δεύτερη κάμερα του Mi 11i είναι αυτή που δείχνει περισσότερο ότι το Smartphone είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το κόστος. Έχει όπως είναι αναμενόμενο έναν Ultra wide φακό για σημαντικά πιο ευρύ πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της όμως είναι στα 8mp όπως και σε ένα Mid range Smartphone, και απουσιάζει το Auto focus.

Οι φωτογραφίες που βγάζει όμως είναι και εδώ καλύτερες από ένα τηλέφωνο μικρότερης κατηγορίας με παρόμοια κάμερα, και πάλι επειδή ο Snapdragon 888 πετυχαίνει καλύτερη επεξεργασία των δεδομένων από αυτή.

Το Night mode είναι και εδώ διαθέσιμο, και αν μη τι άλλο, κάνει τις φωτογραφίες να είναι χρήσιμες έστω και για Social Media και IM εφαρμογές.

Η Τρίτη και τελευταία κάμερα, είναι όσο πιο χρήσιμη μπορεί να είναι στο είδος της. Έχει έναν Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση, με ανάλυση 5Mp στον αισθητήρα της και το πάντα χρήσιμο Auto focus.

Ο συνδυασμός της επιτρέπει να βγάζει φωτογραφίες από διαφορετική απόσταση ανάλογα με αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, και το αποτέλεσμα είναι σημαντικά καλύτερο από το συνηθισμένο για μια κάμερα αυτού του είδους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights