Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 5G για όλους ! Xiaomi Redmi Note 10 5G review

5G για όλους ! Xiaomi Redmi Note 10 5G review

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Μια από τις παραχωρήσεις που έχει κάνει τυπικά η Xiaomi προκειμένου να μειώσει το κόστος του Redmi Note 10 5G είναι το είδος της οθόνης που χρησιμοποιεί σε αυτό. Παρότι τυπικά έχει υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, σε σύγκριση με τα Note 10 και Note 10S, είναι ένα σαφώς πιο οικονομικό LCD Panel σε σύγκριση με την AMOLED οθόνη αυτών των δύο.

Στις 6.5 ίντσες είναι όσο μεγάλη «πρέπει» για άνετη καθημερινή χρήση, και το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι αρκετά περιορισμένο προκειμένου και οι συνολικές διαστάσεις του να είναι φυσιολογικές.

Η ανάλυση της είναι στα 2400×1080 pixels, όσο πρέπει δηλαδή, και εδώ σωστά η Xiaomi δεν έχει επιλέξει ένα 720p AMOLED Panel όπως σε μια συγκεκριμένη συσκευή ανταγωνιστικής εταιρείας.

Χρωματικά τώρα, το Redmi Note 10 5G κάνει ότι … μπορεί με την οθόνη που διαθέτει. Έχει λογικά ζωντανά και έντονα χρώματα, προκειμένου στις περισσότερες περιπτώσεις να μην δείχνει «κατώτερη». Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα, είναι οι γωνίες θέασης, που είναι περιορισμένες ακόμα και για ένα Panel αυτού του είδους.

Παρότι χρωματικά δεν υπάρχει αισθητή αλλοίωση, ο φωτισμός μειώνεται αρκετά με αποτέλεσμα να μην είναι πρακτική η χρήση του Redmi Note 10 5G υπό γωνία.

Εδώ, αν και δεν έχει άμεση σχέση με την οθόνη, πρέπει να αναφέρουμε ότι το Smartphone δεν χρησιμοποιεί το ακουστικό του σαν δεύτερο ηχείο, με αποτέλεσμα η «εμπειρία» προβολής ενός βίντεο να είναι διαφορετική ακόμα και σε σύγκριση με οικονομικότερες συσκευές της Xiaomi.

Κάμερες.

Στον τομέα της κάμερας, το Redmi Note 10 5G έρχεται να καλύψει τα βασικά που περιμένει κάποιος από μια συσκευή της κατηγορίας του.

Η βασική του κάμερα έχει έναν αισθητήρα των 48mp με ένα διάφραγμα στο f/1.8 για τον φακό της. Αναμενόμενα είναι και εδώ ένας πιο οικονομικός αισθητήρας, πρακτικά ίδιος με αυτόν του Redmi Note 10.

Το διαφορετικό Hardware στο εσωτερικό του Smartphone, έχει αντίστοιχα και διαφορετική «άποψη» για την χρωματική απόδοση σε κάθε φωτογραφία. Χωρίς να υπάρχει κανενός είδους… μειονέκτημα, οι φωτογραφίες είναι απλά ελάχιστα διαφορετικές από αυτές συσκευών της εταιρείας με κάποιον επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό.

Η λεπτομέρεια είναι ικανοποιητική, το δυναμικό εύρος απλά αποδεκτό, για ένα Smartphone λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, και συνολικά σε καλές συνθήκες φωτισμού το Redmi Note 10 5G θα βγάλει μια φωτογραφία που θα είναι χρήσιμη.

Αντίστοιχα και το Night mode κάνει ότι μπορεί με αυτά που έχει διαθέσιμα και εδώ το f/1.8 διάφραγμα του φακού συμβάλει στο να είναι έστω σωστά… φωτισμένες οι φωτογραφίες. Η λεπτομέρεια τους είναι καλή, για έναν αισθητήρα αυτού του είδους, και χρωματικά είναι ικανοποιητικές και κοντά στην πραγματικότητα.

Το Redmi Note 10 5G δεν έχει κάποια κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, που πλέον θεωρείται δεδομένη και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Τυπικά έχει αφαιρεθεί για λόγους κόστους, και είναι ίσως μια «απώλεια». Πρακτικά όμως, οι κάμερες αυτού του είδους σε Smartphones αυτής της κατηγορίας τιμής, εκτός του ότι χρησιμοποιούνται σπάνια, ακόμα πιο σπάνια είναι κάτι ιδιαίτερο σε ποιότητα.

Η επόμενη και τελευταία κάμερα που μπορεί να βγάλει αυτόνομα φωτογραφίες, είναι αυτή με τον Macro φακό για λήψεις από μικρή απόσταση. Είναι πρακτικά χρήσιμη περίπου 4 εκατοστά από το αντικείμενο της φωτογραφίας, αφού προφανώς δεν έχει Auto focus, και η ανάλυση στα 2mp παράγει φωτογραφίες απλά χρήσιμες για να τις δει κάποιος στην οθόνη του Redmi Note 10 5G.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights