Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review: Για απλή καθημερινή χρήση

Samsung Galaxy Tab A7 Lite Review: Για απλή καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Tablets έχει αλλάξει σημαντικά τα  τελευταία χρόνια, και δυστυχώς οι εταιρείες που συμμετέχουν «ενεργά» σε αυτή, με πολλές διαφορετικές προτάσεις, μειώνονται αντί να … αυξάνονται. Η Samsung όμως, που αποτελεί άλλωστε και έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο, συνεχίζει να της δίνει την σημασία που πρέπει, με διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει κάποιος αλλά και τις απαιτήσεις που έχει από ένα Tablet.

Το Galaxy Tab A7 Lite, όπως μάλλον δηλώνει και η ονομασία του, είναι ένα οικονομικό Tablet με μικρό μέγεθος, και τις δυνατότητες που «πρέπει» να έχει για απλή καθημερινή χρήση. Στο συγκεκριμένο review θα δούμε αναλυτικά τι ακριβώς προσφέρει, και αν στα χρήματα που κοστίζει είναι μια καλή επιλογή για όποιον αναζητά ένα Tablet σε αυτή την κατηγορία.

Σχεδιασμός.

Για την εξωτερική σχεδίαση και την κατασκευή του Tab A7 Lite θα μπορούσε εύκολα να πει κανείς ότι η Samsung έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί με δεδομένο τον περιορισμό στο κόστος.

Το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ένα υλικό που δεν περιμένει να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία. Τα δύο άκρα του έχουν παρόλα αυτά δύο πλαστικές «λωρίδες» στο σημείο που είναι τοποθετημένες οι κεραίες στο εσωτερικό του.

Το πλαίσιο αυτό «αγκαλιάζει» και το πλαϊνό μέρος του Tab A7 Lite, στο σημείο που βρίσκονται τα πλήκτρα χειρισμού του, προκειμένου η αίσθηση που αφήνει στο χέρι μας να είναι αντίστοιχα ποιοτική.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, το Tab A7 Lite είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται… «όρθιο» και αυτό είναι εμφανές από το σημείο που έχει τοποθετήσει η Samsung την μπροστινή του κάμερα αλλά και την θύρα φόρτισης στο κάτω μέρος του.

Δίπλα στην θύρα αυτή, υπάρχει και η πάντα καλοδεχούμενη θύρα ακουστικών. Όμως το Tab A7 Lite έχει και δύο στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία βρίσκονται στο πάνω και κάτω μέρος του ή αριστερά και δεξιά όταν το έχει κάποιος σε Landscape mode. Η διάταξη αυτή είναι λογική, αφού έτσι θα το χρησιμοποιήσει κάποιος για να δει μια ταινία ή κάθε είδους βίντεο.

Η ένταση τους είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ και η ποιότητα τους ξεπερνά αυτό που περιμένει κανείς. Εδώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και η μεταλλική κατασκευή, και στο να μην υπάρχουν ενοχλητικοί συντονισμοί από τα ηχεία αυτά.

Η επιλογή της οθόνης των 8.4 ιντσών, κάνει το Tab A7 Lite ιδιαίτερα μικρό σε συνολικές διαστάσεις. Εδώ, έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο που ακόμα και ένα οικονομικό Tablet σαν και αυτό, εκτός από την ποιοτική κατασκευή, είναι και ιδιαίτερα λεπτό αλλά και σχετικά ελαφρύ ώστε να είναι άνετο σε καθημερινή χρήση.

Οθόνη.

Για την οθόνη του Tab A7 Lite, η Samsung έχει κάνει τις επιλογές που της… επιτρέπει η κατηγορία τιμής του, και ο περιορισμός που υπάρχει στο κόστος του. Ουσιαστικά, η σημαντικότερη από αυτές είναι η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης στα 1340×800 pixels.

Όμως το ίδιο το LCD Panel θα μπορούσε να πει κανείς ότι ξεπερνά τις «προσδοκίες» που μπορεί να έχει κάποιος. Συνήθως σε αυτά τα χρήματα, μια οθόνη αυτού του είδους έχει λίγο πιο … ήπια χρωματική απόδοση και γωνίες θέασης που δεν ικανοποιούν απόλυτα.

Το Tab A7 Lite δεν έχει κανένα από αυτά τα μειονεκτήματα, και η οθόνη του είναι εκτός των άλλων και ιδιαίτερα φωτεινή. Η χρωματική της απόδοση δεν αλλάζει από το μενού των ρυθμίσεων, ένας περιορισμός που ισχύει και στα Smartphones της εταιρείας με αντίστοιχα LCD Panels.

Πρακτικά, η οθόνη πρέπει να καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις για την σωστή προβολή ενός βίντεο, και την ανάγνωση κειμένου (σε Browsing και όχι μόνο) χωρίς να είναι κουραστική και χωρίς η λεπτομέρεια της να ενοχλεί.

Από τη στιγμή που η οθόνη του Tab A7 Lite καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις, πιθανότατα είναι αυτό που πρέπει για ένα οικονομικό Tablet.

Επιδόσεις Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το Tab A7 Lite υστερεί ακόμα και για την κατηγορία τιμής του, αυτός είναι οι επιδόσεις του επεξεργαστή στο εσωτερικό του, αλλά και το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών.

Ο Helio P22T επεξεργαστής της Mediatek είναι ίσως το «ελάχιστο δυνατό» που υπάρχει και προσφέρει ικανοποιητική απόδοση για μια συσκευή με το Android λειτουργικό σύστημα, είτε αυτό είναι ένα Smartphone είτε ένα Tablet στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα μπορούσε ίσως να πει κάποιος, ότι το κατά τα άλλα σωστά σχεδιασμένο και όχι υπερβολικά απαιτητικό, OneUI 3.1 γραφικό περιβάλλον της Samsung, τρέχει … οριακά στο συγκεκριμένο Hardware.

Χωρίς το Tab A7 Lite να κολλάει ενοχλητικά και να μην μπορεί να κάνει αυτό που θα του ζητήσουμε, υπάρχουν φορές που «δείχνει» ότι πρέπει να περιμένεις προκειμένου να εκτελέσει μια πιο απαιτητική εφαρμογή.

Η προβολή ενός βίντεο στο Youtube και στη συνέχεια η επιστροφή στην οθόνη αναμονής, έχει μια μικρή καθυστέρηση που ίσως είναι ενοχλητική για κάποιους.

Αυτό που περιορίζει όμως περισσότερο το πόσα μπορεί να κάνει… ταυτόχρονα το Tab A7 Lite είναι η διαθέσιμη μνήμη RAM του. Στην βασική του έκδοση έρχεται με 3GB RAM, που για τα δεδομένα του 2021 πλέον θεωρείται οριακά αρκετή για απλή χρήση.

Με δεδομένο το ότι ένα μέρος αυτής χρειάζεται από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, αυτή που μένει διαθέσιμη είναι συνήθως αρκετή για μια σχετικά απαιτητική εφαρμογή.

Η εναλλαγή μεταξύ τους προφανώς και έχει μια καθυστέρηση, όμως πάντα μιλάμε για το πιο απλό Tablet που έχει διαθέσιμο η εταιρεία, και προορίζεται για αντίστοιχα απλή χρήση.

Μπαταρία.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που ένα Smartphone μπορεί… εύκολα να έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με ίδια ή και μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή του Tab A7 Lite. Παρόλα αυτά, στα 5.100mAh είναι τουλάχιστον αρκετή ώστε να κάνει τα πάντα χωρίς ποτέ ο  ιδιοκτήτης του να αγχώνεται ότι θα τον αφήσει από μπαταρία.

Το περιορισμένο σε δυνατότητες Hardware στο εσωτερικό του, και η οθόνη με την χαμηλότερη ανάλυση, έχουν προφανώς και μειωμένες απαιτήσεις σε ενέργεια. Σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει το OneUI 3.1 και τον έλεγχο των εφαρμογών, το αποτέλεσμα είναι έως και… εντυπωσιακό.

Για ένα Tablet που θα βγάλει μεγάλο μέρος της ζωής του προβάλλοντας ένα βίντεο στο Youtube και κάποια αντίστοιχη υπηρεσία, το σχεδόν 7% που «χάνει» η μπαταρία για κάθε ώρα προβολής, το κάνει ιδανικό για  αυτή τη χρήση.

Η Samsung έχει καλώς ή κακώς μια εμμονή στο να μην προσπαθεί να προσφέρει εντυπωσιακά ταχεία φόρτιση στα προϊόντα της, και το Tab A7 Lite δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Η μπαταρία του μπορεί να «γεμίσει» με εως και 15W από τον φορτιστή του, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται κάτι  λιγότερο από 2 ώρες προκειμένου να γεμίσε πλήρως.

Συμπέρασμα.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ένα Tablet καλείται να καλύψει περισσότερο Multimedia ανάγκες, και πολλές φορές σε κατηγορίες με περιορισμένες … απαιτήσεις όπως είναι τα μικρά παιδία.

Με αυτό το σκεπτικό, φαίνεται ότι η Samsung σχεδίασε το Tab A7 Lite προκειμένου να απευθύνεται ακριβώς σε  αυτό το κοινό, και να καλύπτει αυτές ακριβώς τις ανάγκες.

Το «όνομα» της εταιρείας, και μέχρι ένα σημείο πλεονεκτήματα όπως το άριστο γραφικό περιβάλλον αλλά και η υποστήριξη που έχει σε όλα τα προϊόντα της, κάνουν την επιλογή του Tab A7 Lite λογική ακόμα και αν είναι ελάχιστα ακριβότερο από προτάσεις του ανταγωνισμού του με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights