Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch 3 Review: Η κομψή επιλογή

Huawei Watch 3 Review: Η κομψή επιλογή

απο Kostas Gliatiotis

Η ικανότητα της Huawei να σχεδιάζει εντυπωσιακά και ιδιαίτερα ικανά Smartwatch και κάθε είδους Wearables είναι πλεόν δεδομένη, και η εταιρεία συνεχώς επιβεβαιώνει την πρόθεση της να τα εξελίσσει όλο και περισσότερο. Αν λοιπόν το Watch GT 2 Pro ήταν και παραμένει ο … ορισμός του πολυτελούς Smartwatch με όλα όσα χρειάζεται κανείς σε καθημερινή βάση, το Watch 3 Pro είναι η επόμενη… γενιά που έρχεται να προσθέσει νέες δυνατότητες και όχι μόνο.

Όμως το κορυφαίο πλέον και νεότερο Smartwatch της εταιρείας, ίσως για κάποιους είναι περισσότερο … κορυφαίο από ότι χρειάζονται στην καθημερινότητα τους. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Huawei πάντα προσπαθεί να παρουσιάσει και πιο… Elegant εκδόσεις των έξυπνων ρολογιών της, μαζί με το Watch 3 Pro, παρουσίασε και το «απλό» Watch 3. Τα εισαγωγικά στην λέξη απλό, υπάρχουν επειδή εκτός από την διαφορά στο σχεδιασμό και την μικρότερη ίσως μπαταρία στο εσωτερικό του, δεν στερείται καμία από τις δυνατότητες του μεγάλου του αδερφού.

Προφανώς έχει και σαν πλεονέκτημα το μικρότερο κόστος του, όσο μικρότερο πρέπει να είναι και όσο ακριβώς δικαιολογούν οι διαφορές μεταξύ των δύο Smartwatch.

Σχεδιασμός.

Για τον γράφων, και όχι μόνο, είναι γεγονός ότι το «απλό» Watch 3, είναι μια πιο… ραφιναρισμένη έκδοση του μεγαλυτερου αδερφού του. Το μικρότερο του μέγεθος μπορεί για κάποιους να το κάνει προτιμότερο, ανάλογα με το στυλ αλλά και τις «στυλιστικές» τους προτιμήσεις.

Έχει όμως και μερικές πολύ συγκεκριμένες διαφορές στο πρακτικό κομμάτι του σχεδιασμού του. Ο τρόπος που το γυαλί πάνω από την οθόνη του έχει μια μικρή καμπύλη στο σημείο που συναντά την «κάσα» το κάνει πιο όμορφο στο μάτι.

Εδώ υπάρχει και μια από τις διαφορές στην κατασκευή του Watch 3, αφού το κρύσταλλο αυτό δεν είναι ζαφείρι όπως στο ακριβότερο μοντέλο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιου είδους… ευαισθησία που πρέπει να προσέχει ο ιδιοκτήτης του.

Αντίστοιχα και η «κάσα» του είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και όχι τιτάνιο, μια διαφορά που διατηρεί το κόστος σε χαμηλότερα επίπεδα. Το ατσάλι όμως έχει και διαφορετικές επιλογές στον τρόπο επεξεργασίας του,και έχει επιτρέψει στην Huawei να δώσει στο Watch 3 ένα πιο «γυαλιστερό» και πιο έντονο look.

Όμως ο τρόπος χειρισμού του Watch 3 παραμένει ακριβώς ο ίδιος με το ακριβότερο μοντέλο, και αυτό αποτελεί ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα του.

Έχει την ίδια περιστρεφόμενη «κορώνα» με την οποία μπορεί ο ιδιοκτήτης του να πλοηγείται στο μενού του, και να επιστρέφει στην οθόνη αναμονής. Η αίσθηση και η ακρίβεια είναι ακριβώς η ίδια, κάτι που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν υπάρχει και κάποια διαφορά στην …. ποιότητα του Watch 3.

Αντίστοιχα υπάρχει και το δεύτερο πλήκτρο ακριβώς κάτω από την κορώνα αυτή, που και εδώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή μπορούμε να επιλέξουμε εμείς τι θέλουμε να κάνει.

Τέλος, το πίσω μέρος του Watch 3 είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό, με τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που αυτό έχει. Η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι κάτι που δυστυχώς πρέπει να… δοκιμάσει κάποιος για να εκτιμήσει πόσο διαφορετική αλλά ευχάριστη είναι, ενώ επιτρέπει και στο Smartwatch να φορτίζει ασύρματα.

Αυτο που έχει τελικά σημασία, είναι ότι ακόμα και αν διαφέρει οπτικά και σε μέγεθος από τον μεγαλύτερο αδερφό του, το Watch 3 δεν κάνει κάποια ενοχλητική παραχώρηση στην κατασκευή και τον σχεδιασμό του.

Οθόνη.

Παρότι είναι αρκετά εύκολο να «ξεγελάσει» κάποιον το μεγαλύτερο μέγεθος του Watch 3 Pro, η οθόνη του έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με αυτή του «απλού» Watch 3. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα ίσως περισσότερο για το οικονομικότερο από τα δύο Smartwatch.

Εκτός από το ίδιο μέγεθος που τυπικά είναι 1.43 ίντσες, έχει και ακριβώς την ίδια εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση στα 466×466 pixels αλλά είναι και το ίδιο τεχνικά AMOLED Panel.

Η συγκεκριμένη ανάλυση, είναι κορυφαία γιατί σε μια μικρή οθόνη προσφέρει μια λεπτομέρεια απεικόνισης στα 326 pixels ανά ίντσα. Ο τρόπος που η οθόνη αποτυπώνει τα πάντα, από ένα σωστά σχεδιασμένο Watch Face μέχρι κείμενο κάθε είδους, είναι κάτι που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε ένα Smartwatch ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Για την οθόνη αυτή, η Huawei αναφέρει τα ίδια εντυπωσιακά επίπεδα φωτισμού στα 1.000 nits όπως στο Watch 3 Pro. Η οθόνη είναι πραγματικά φωτεινή ακόμα και κάτω από τον ήλιο, ένα πλεονέκτημα που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κάθε άλλο Smartwatch σε αυτά τα χρήματα.

Μια ακόμα «λεπτομέρεια» είναι ότι η οθόνη του Watch 3 είναι ελάχιστα κυρτή στα άκρα της, στο σημείο που συναντά το ατσάλινο πλαίσιο του. Οπτικά είναι σαφώς πιο ευχάριστο, ενώ και σαν πρακτικό πλεονέκτημα, κάνει τη χρήση του Watch 3 με την αφή σημαντικά πιο ευχάριστη.

Δυνατότητες

Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κάποιος στην Huawei, είναι ότι τεχνικά το Watch 3 δεν διαφέρει σε τίποτα από τον μεγαλύτερο αδερφό του, σε ότι αφορά τις δυνατότητες και τις επιλογές που προσφέρει.

Το Smartwatch έρχεται με το Harmony OS, το λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει η ίδια η Huawei και είναι αυτό που του επιτρέπει να είναι σημαντικά πιο εύχρηστο και με επιπλέον επιλογές σε σύγκριση με τις προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας.

Μάλιστα, το σύνολο του Hardware στο εσωτερικό του ρολογιού είναι ακριβώς το ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι η απόκριση του και η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί συνολικά, δεν διαφέρει από αυτή της Pro έκδοσης.

Μπαταρία.

Ο μοναδικός τομέας εκτός από την οθόνη, στον οποίο το Watch 3 είναι διαφορετικό, είναι αυτός της μπαταρίας στο εσωτερικό του. Το  μικρότερο συνολικό του μέγεθος «καθορίζει» και το μέγεθος αυτής, και αντίστοιχα διαφέρει και η απόδοση της στην πράξη.

Σύμφωνα με την Huawei, το Watch 3 μπορεί να προσφέρει το σύνολο των δυνατοτήτων του για έως και τρεις ημέρες χρήσης, χρόνος που ξεπερνά το συνηθισμένο στην κατηγορία του.

Η συνεχόμενη εγκατάσταση εφαρμογών για την δοκιμή τους, και η γενικότερη… «εξερεύνηση» όσων έχει να προσφέρει το Smartwatch προφανώς και θα μειώσουν σημαντικά το χρόνο αυτό, προσωρινά όμως τις πρώτες ημέρες χρήσης του. Όπως είναι αναμενόμενο, όταν στη συνέχεια ξεκινήσει κάποιος να το εκμεταλλεύεται … απλά για αυτά που προσφέρει, ο χρόνος αυτός αυξάνεται και  πάλι, και φτάνει χωρίς κανένα πρόβλημα τις 3 ημέρες που αναφέρει η εταιρεία.

Όμως, όπως και στο Watch 3 Pro, έτσι και εδώ, η Huawei αναγνωρίζει ότι για πολλούς ιδιοκτήτες των ρολογιών της, η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας είναι σημαντικό κριτήριο. Έτσι το Watch 3 έχει ένα ξεχωριστό Power save mode, το οποίο επεκτείνει εντυπωσιακά τη διάρκεια της μπαταρίας του.

Για να το «πετύχει» αυτό, ουσιαστικά «τερματίζει» το Harmony OS και επιστρέφει το Smartwatch σε μια κατάσταση λειτουργίας που θυμίζει όλα τα προηγούμενα ρολόγια της εταιρείας. Αυτό πρακτικά όμως σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του συνεχίζει να έχει την επιλογή εκμετάλλευσης όλων όσων έχει να προσφέρει όταν τα… χρειάζεται και την εντυπωσιακή απόδοση από την μπαταρία του όταν αυτή είναι το ζητούμενο.

Συμπέρασμα.

Προφανώς και το Watch 3 είναι σχεδιασμένο αρχικά για όσους αναζητούν μια πιο «κομψή» και ίσως λιγότερο …. ογκώδη έκδοση του κορυφαίου Smartwatch της Huawei. Ακόμα και με την διαφορά στα υλικά κατασκευής, παραμένει όσο πολυτελές και ποιοτικό πρέπει να είναι, και σε καθημερινή χρήση είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τη διαφορά μεταξύ τους.

Το μικρότερο μέγεθος του όμως είναι πιθανότατα προτιμότερο για όσους θέλουν να … ταιριάζει με την εμφάνιση τους ειδικά σε πιο επίσημες περιπτώσεις.

Συνολικά, με δεδομένα όλα όσα έχει να προσφέρει σε δυνατότητες, την επιπλέον ελευθερία που δίνει το λειτουργικό του σύστημα και με μια πραγματικά εντυπωσιακή οθόνη, παραμένει ακριβώς όσο ικανό πρέπει ώστε να δικαιολογήσει να χρήματα που κοστίζει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights