Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony SRS-XB13: Ποιοτικό, μικρό και δυνατό!

Sony SRS-XB13: Ποιοτικό, μικρό και δυνατό!

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των ασύρματων ηχείων είναι «γεμάτη» επιλογές ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει ο καθένας, και φυσικά αυτό που θέλει να πάρει σαν… αντάλλαγμα. Όμως λίγες εταιρείες έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Sony, στο να συνδυαζουν όλα όσα «πρέπει» να έχει ένα Bluetooth ηχείο, σε μικρό φορητό μέγεθος και με κορυφαία ηχητική απόδοση.

Παρότι η πλήρης ονομασία Sony SRS-XB13 δεν είναι ιδιαίτερα… εμπορική, το απλά XB13 είναι σχεδιασμένο ακριβώς για όσους αναζητούν ένα μικρό ηχείο με υψηλή ένταση ήχου, που να μην κάνει κάποια παραχώρηση στην ποιότητα του.

Το XB13 προσφέρει το Bluetooth σαν μοναδικό τρόπο σύνδεσης με συσκευές, και πιθανότατα στο 2021 πλέον η ενσύρματη σύνδεση με καλώδιο δεν είναι και τόσο… πρακτική οπότε λογικά απουσιάζει.

Το ηχείο υποστηρίζει το fast-pairing της Google, μια δυνατότητα ενσωματωμένη πλέον στο Android λειτουργικό σύστημα που κάνει θεωρητικά πιο απλή και άμεση τη σύνδεση του, αμέσως μόλις το ενεργοποιήσει κανείς για πρώτη φορά.

Για τον χειρισμό του, το XB13 έχει τρία συνολικά πλήκτρα, ένα για την αναπαραγωγή μουσικής, και δύο για την ένταση του ήχου. Η μέγιστη ένταση του, με ισχύ 5W σύμφωνα με την εταιρεία, είναι απόλυτα ικανοποιητική ακόμα και για εξωτερικούς χώρους, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο από τον περιβάλλον γύρω μας.

Όμως το Play/Pause πλήκτρο, λειτουργεί και σαν πλήκτρο απάντησης κλήσεων. Όπως είναι μάλλον λογικό, το XB13 έχει και ενσωματωμένο μικρόφωνο προκειμένου να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να δεχθεί μια κλήση και να μιλήσει με αυτό σε ανοιχτή ακρόαση.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι το μικρόφωνο αυτό είναι πιο «ευαίσθητο» από ότι περιμένει κανείς, και ανάλογα με τις ικανότητες του Smartphone μας σε ακύρωση θορύβου από τον χώρο γύρω μας, μπορεί να καταγράψει σωστά τη φωνή μας ακόμα και από σχετικά μεγάλη απόσταση.

Ο «οδηγός» στο εσωτερικό του XB13, στο ένα ηχείο του, έχει διάμετρο 46mm και μπορεί να πει κανείς ότι είναι … μεγαλύτερος από το συνηθισμένο για ένα ηχείο αυτού του είδους.

Η Sony χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία EXTRA BASS σε πολλά προϊόντα της, όμως λίγα από αυτά μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της με τον τρόπο που μπορεί ένα έστω και μικρό ηχείο. Το… μπάσο λοιπόν που μπορεί να αναπαράγει το XB13 είναι εντυπωσιακό για το μέγεθος του, και ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα το τοποθετήσουμε, μπορεί να δημιουργήσει ένα ευχάριστο “surround” εφέ ήχου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ηχείο έρχεται με πιστοποίηση IP67 που του επιτρέπει να είναι ανθεκτικό ακόμα και σε συνθήκες που δεν είναι … λογικό να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ηχείο. Μπορούμε να το έχουμε κοντά σε νερό, και ίσως πιο χρήσιμο είναι ότι η πιστοποίηση αυτή το κάνει ανθεκτικό και στη σκόνη, κάτι που μέχρι ένα σημείο μας επιτρέπει να το έχουμε και στην… παραλία ή γενικότερα σε χώρους με άμμο.

Ακριβώς λόγω της πιστοποίησης αυτής, η USB Type-C θύρα φόρτισης του XB13 προστατεύεται με ένα λαστιχένιο «καπάκι». Βέβεια, είναι γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του δεν θα την αναζητήσει συχνά, αφού η διάρκεια της μπαταρίας του είναι άκρως εντυπωσιακή.

Η Sony αναφέρει έως και 16 ώρες αναπαραγωγής, όχι όμως στην μέγιστη ένταση του ηχείου. Εδώ έχει ενδιαφέρον όμως ότι στην πράξη, με περισσότερο από 2 ώρες αναπαραγωγής καθημερινά, η μπαταρία θα κρατήσει λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, κάτι που καλύπτει κάθε είδους απαίτηση που μπορεί να έχει κάποιος από ένα ηχείο αυτού του είδους.

Πρακτικά, ακόμα και σε πλήρη ένταση, η μπαταρία μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, αν κάποιος θέλει να ακούει μουσική με ένα ηχείο για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, για ένα Bluetooth ηχείο, με τόσο μικρές συνολικές διαστάσεις, η απόδοση του XB13 είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική.

Ακόμα και αν είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος να δώσει τα χρήματα που κοστίζει σε σύγκριση με πιο απλές και οικονομικές λύσεις από άλλες εταιρείες, είναι σίγουρο ότι αν το κάνει, και ειδικά αν έχει προηγούμενη εμπειρία με διαφορετικά ηχεία αυτού του είδους, θα εκτιμήσει αυτά που προσφέρει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights