Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Ευρωπαϊκή ένωση θέλει Smartphones χωρίς φορτιστές

Η Ευρωπαϊκή ένωση θέλει Smartphones χωρίς φορτιστές

απο Kostas Gliatiotis

Είναι γνωστό εδώ και αρκερό καιρό, ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να “υποχρεώσει” τις εταιρείες στην χρήση μιας κοινής τυποποιημένης υποδοχής φόρτισης για προϊόντα τεχνολογίας. Παρότι τα Smartphones είναι αυτά που “τραβούν” την προσοχή, η επιτροπή μελετά την χρήση μιας κοινής υποδοχής σε περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας. Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και επίσημα η πρόταση για τον νόμο που θα ισχύσει αν τελικά ψηφιστεί από τα κράτη μέλη.

Παρότι θεωρείται “σίγουρο” ότι το πρότυπο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το USB type-C για τα πλεονεκτήματα του αλλά και επειδή είναι ήδη διαδεδομένο, η προτεινόμενη νομοθεσία δεν φαίνεται να αναφέρει συγκεκριμένα αυτό το πρότυπο και μένει να δούμε αν για κάποιο περίεργο λόγο δεν θα είναι τελικά αυτό που θα προτιμηθεί.

Το πιο “περίεργο” όμως είναι ότι στην πρόταση η Ευρωπαϊκή επιτροπή φαίνεται να μελετά την πιθανότητα να … απαγορεύσει την ύπαρξη φορτιστή στην συσκευασία, σε Smartphones και όχι μόνο.  Το σκεπτικό φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απλό, αφού από τη στιγμή που θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά ένα κοινό πρότυπο φόρτισης, δεν θα είναι απαραίτητο για κάθε εταιρεία να παρέχει έναν ξεχωριστό φορτιστή.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να συμφωνεί με την Apple και την Samsung, ότι οι φορτιστές είναι μια άσκοπη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Όμως το σκεπτικό προϋποθετεί να έχει ο καθένας ένα μόνο φορτιστή για όλα τα προϊόντα τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, κάτι μάλλον όχι πρακτικό αφού δεν θα έχει την δυνατότητα να φορτίζει ταυτόχρονα περισσότερα από ένα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights