Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

απο Kostas Gliatiotis

Με νέες πρωτότυπες δράσεις για οικογένειες και σχολεία, ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για τη σεζόν 2021-2022.

 

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών υποδέχεται φέτος το κοινό του είτε στο χώρο του Μουσείου[1], είτε μέσω διαδικτύου. Με κεντρικό μήνυμα «ΣΥΝΔΕΣΟΥ!» και θεματικές από το περιβάλλον, την κοινωνία και τη γιορτή, οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες.

Περιλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια, μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, STEM εκπαίδευση, και ομαδικές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά:

  • Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες (από 4 ετών): «Τυπώματα με ποδήλατο», «Γίνε DJ στο Μουσείο», «Τηλέφωνα από πευκοβελόνες», «Μια μαριονέτα ταξιδεύει».
  • STEM δράσεις για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Ένας δορυφόρος προβλέπει τον καιρό» (Α’, Β΄, Γ’ Δημοτικού), «Τα ρομπότ ανακυκλώνουν» (Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) «Μηνύματα Μορς με οπτική ίνα» (Α΄Β΄ Γυμνασίου).
  • Εικαστικά εργαστήρια για δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας (μόνο διαδικτυακά): «Μουσικά Όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά» (Νήπια, Α΄,Β’,Γ΄ Δημοτικού), «Το Μουσείο στη βαλίτσα μας» (Δ’,Ε’,ΣΤ’ Δημοτικού).
  • Videos on Demand (για όλες τις ηλικίες), με μαγνητοσκοπημένες εκπαιδευτικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια και ψηφιακά παιχνίδια, τα οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν.

 

Ο σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχει γίνει με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα των δράσεων, τη διαθεσιμότητα και να κάνουν online την κράτησή τους από το site του Μουσείου.

[1] Η είσοδος στους χώρους του Μουσείου θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και με υποχρεωτική κατά την είσοδο 1. για ενήλικες και ανηλίκους από 12 ετών και άνω επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο. 2. Για ανηλίκους από 4 έως 11 ετών επίδειξη  δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights