Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Wind: Δωρεάν Wi-fi στο μουσείο Μπενάκη

Wind: Δωρεάν Wi-fi στο μουσείο Μπενάκη

απο Kostas Gliatiotis

Τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν μέσω Wi-Fi στο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών WIND FIBER,  με ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 Mbps, προσφέρει η WIND Ελλάς στους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη. Χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει το  δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών WIND Fiber,  οι επισκέπτες του  Μουσείου μπορούν να ‘βιώσουν’ μία ξεχωριστή εμπειρία τέχνης και ιστορίας μέσα από εικονικές εμπειρίες και παραγωγές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

 

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Μουσείου Μπενάκη από την WIND Ελλάς έχει ξεκινήσει από το εμβληματικό κτήριο της Πειραιώς 138 και του του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα κτήρια του Μουσείου το επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μέσος ετήσιος αριθμός επισκεπτών στα παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη που μπορούν να περιηγηθούν και να θαυμάσουν χιλιάδες εκθέματα από όλον τον κόσμο ξεπερνά τις 500.000.

 

Η WIND, ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας και τεχνολογίας, είναι αρωγός στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και συμβάλλει σε ένα έργο που δίνει νέες δυνατότητες στο πολιτιστικό τοπίο. Μέσω αυτής της συνεργασίας η εταιρεία μετασχηματίζει ψηφιακά το πολιτιστικό τοπίο, τον τρόπο που το κοινό βιώνει την τέχνη και την ιστορία και κάνει την τεχνολογία σύμμαχο για το πολιτιστικό προϊόν της χώρας.

 

Σχετικά με το Μουσείο Μπενάκη

Tο Μουσείο Μπενάκη, από την ημέρα των εγκαινίων του, τον Απρίλιο του 1931 μέχρι τις ημέρες μας, έχει μετεξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοποριακότερους μουσειακούς οργανισμούς της Ευρώπης, ο οποίος διαθέτει πλέον μια σειρά από παραρτήματα: το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, το μοναδικό στον κόσμο που εκτείνεται από την προϊστορική εποχή έως τη δεκαετία του 1940, την Πινακοθήκη Γκίκα, μια προσωπογραφία του μοντερνισμού στην Ελλάδα, το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, το Εργαστήριο Γιάννη Παππά, ενός σημαντικού γλύπτη του 20ού αιώνα, την Πειραιώς 138, ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, την Συλλογή Βαλαδώρου, το σπίτι ενός συλλέκτη, το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, με εκθέματα από όλον τον κόσμο, την Οικία Patrick και Joan Leigh Fermor, το παραθαλάσσιο ησυχαστήριο του παγκοσμίου φήμης συγγραφέα και τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος, ένα εργαστήριο μεταξουργίας. Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον Αντώνη Μπενάκη, έναν οραματιστή, κοσμοπολίτη και πατριώτη συλλέκτη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Παρά την ανάπτυξή του, το Μουσείο Μπενάκη παραμένει οικείο, ανοικτό σε όλα τα κοινά και πιστό στην αποστολή του, τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού χώρου όπου πολιτισμοί, εποχές και τόποι συναντούν τον σύγχρονο πολιτισμό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights