Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Σύμπραξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Σύμπραξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

απο Kostas Gliatiotis

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» ενώνει τις δυνάμεις του με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να διευρύνει και να εντείνει τις προσπάθειες και των δύο ιδρυμάτων στους άξονες της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Αρχής γενομένης από το 2022, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» θα φιλοξενήσει το ACG Innovation Hub@Demokritos το οποίο θα αποτελέσει φυτώριο νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capitalists), ερευνητικών συνεργασιών, και άλλων πτυχών της καινοτομίας. Σε ένα εκτενές Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ιδρύματα, το οποίο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2021, το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συμφώνησαν να συνεργαστούν και σε άλλα πεδία, εκ των οποίων ερευνητικές εργασίες και ανταλλαγές ερευνητών/ακαδημαϊκού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» Δρ Γιώργος Νούνεσης δήλωσε: «Το οικοσύστημα του “Δημόκριτου” προσφέρει χώρο και ενθάρρυνση για την καινοτομία στο επίπεδο των start-up και πέραν αυτού, φιλοξενώντας εταιρείες που ξεκινούν από τεχνοβλαστούς (spin-offs) έως το R&D Τμήμα της Tesla. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ως εταίρο το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε αυτό το νέο εγχείρημα, το οποίο θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιρροή του “Δημόκριτου” στην  καινοτομία και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, σημείωσε: «Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος” και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχουν υπάρξει γείτονες στην Αγία Παρασκευή για πολλά χρόνια. Αυτή η συμφωνία απηχεί όχι μόνο τη γεωγραφική εγγύτητα αλλά επίσης και τις ομοιότητες στους θεσμικούς μας στόχους για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και τη δέσμευσή μας για την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Το ACG Innovation Hub@Demokritos αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του από την άνοιξη του 2022, υπό τη διεύθυνση του Research, Technology & Innovation Network (RTIN – Δίκτυο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights