Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

απο Kostas Gliatiotis

Με ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία οι 6 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον τελικό της World Robot Olympiad WROTM 2021 από σήμερα έως τις 21 Νοεμβρίου, με θέμα Powerbots – το μέλλον της ενέργειας. Η ελληνική αποστολή αναδείχθηκε από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WRO Hellas, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021, που διεξάγεται ψηφιακά, συμμετέχουν περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες και είναι live στο YouTube.

Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή με όχημα την τεχνολογία

Τα ρομποτικά έργα των ελληνικών ομάδων (ROBOTONIO, ROBOKS, Πυθαγόρας, Minders, Airgenics, Autonomous) για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αξιοποιούν την τεχνολογία και την καινοτομία. Προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ελληνικές ομάδες θα παρουσιάσουν ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο ή αυτόματο φωτισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το φως του ήλιου, τον άνεμο, τη βροχή, τις παλίρροιες, τα κύματα και τη γεωθερμική θερμότητα για τον φωτισμό και λειτουργία μιας περιοχής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 6 μετάλλια και 9 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Οι ελληνικές ομάδες που διαγωνίζονται στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έχουν αποκτήσει εμπειρίες, γνώση και έχουν αναπτύξει τις δεξιότητές τους στο STEM και την τεχνολογία μέσα από τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, οι οποίες διοργανώνονται από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

COSMOTE & WRO Hellas για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 7 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με 000 συνολικές συμμετοχές μαθητών
  • Ετήσια ενημερωτικά σεμινάρια με 000 συνολικές συμμετοχές εκπαιδευτικών
  • 000 downloads εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υλικών ρομποτικής
  • 600 δωρεάν εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής σε σχολεία

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights