Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ IPSOS έρευνα με πρωτοβουλία της HUAWEI: το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

IPSOS έρευνα με πρωτοβουλία της HUAWEI: το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

απο Kostas Gliatiotis

“Ναι, τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη”, αυτό δηλώνει και το 64% των Ελλήνων, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της IPSOS, η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) με πρωτοβουλία της HUAWEI. Η έρευνα αποκάλυψε πως οι πολίτες έχουν πλήρη επίγνωση των συνεπειών που έφερε η πανδημία, αλλά και η καθιστική ζωή, τόσο στη φυσική κατάσταση, όσο και στην ψυχική τους υγεία και είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι για αυτό. Προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα όσα ταλαιπωρούν τους οργανισμούς τους (κακή φυσική κατάσταση, άγχος, αϋπνία, πεσμένη διάθεση) αναγνωρίζουν πως χρειάζονται έναν καθημερινό βοηθό που θα τους δώσει την έξτρα ώθηση να πετύχουν τους στόχους τους. Ποιος είναι αυτός; Οι έξυπνες συσκευές, όπως smartwatches και smartbands, οι οποίες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία και λειτουργίες ακριβείας για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των χρηστών.

Οι έξυπνες εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την καθημερινότητα σύμφωνα με τους Έλληνες. Πάνω από 3 στους 5 πιστεύουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και οι μισοί από αυτούς πιστεύουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν και το στρες. Το 76% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ήδη smartwatch -με το 33% μάλιστα να το έχει αποκτήσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες- και το 27% σχεδιάζει να αγοράσει ένα μέσα στον επόμενο χρόνο. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν περαιτέρω εάν πιστεύουν ότι οι νέες εφαρμογές και οι έξυπνες συσκευές μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους και σε ποιες πτυχές της ζωής τους φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες. Το 64% των Ελλήνων πιστεύει γενικά ότι η ποιότητα ζωής μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς που αναφέρονται ως εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο βελτίωση είναι: η υγεία συνολικά (61%), το άγχος (50%) και η ποιότητα ύπνου (46%). Ένα εντυπωσιακό 52% των ερωτηθέντων στη χώρα μας δήλωσε μάλιστα πως οι έξυπνες εφαρμογές και συσκευές μπορούν πράγματι να τους βοηθήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι έξυπνες συσκευές που περιλήφθηκαν στη μελέτη ήταν smartphones, smartwatches, smartbands και ασύρματα ακουστικά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη smartphone, το 19% smartwatch, το 15% smartband και το 28% ασύρματα ακουστικά. Όλες αυτές οι συσκευές διαθέτουν πλήθος λειτουργιών παρακολούθησης υγείας και αθλητισμού, αλλά ποιες θεωρούνται οι πιο χρήσιμες; Ο βηματομετρητής είναι η πιο δημοφιλής λειτουργία υγείας που χρησιμοποιείται σε smartphone μεταξύ όλων των χωρών. Όσον αφορά τα smartwatches/smartbands στην Ελλάδα, το top 3 με τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες συμπληρώνουν η καταγραφή παλμών και η παρακολούθηση ύπνου.

Οι ερωτηθέντες υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η ποιότητα της συσκευής είναι εξίσου σημαντική με τις λειτουργίες της. Για το 73% και το 70% αυτών η αδιαβροχοποίηση και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αντίστοιχα είναι βασικά για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν αξίζει να αγοραστεί. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και πολλά άλλα, τα διαθέτουν τα smartwatches της HUAWEI. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πάνω από 100 αθλητικές λειτουργίες, βηματομετρητή, παρακολούθηση παλμών και σφυγμών, καθώς και 24ωρη παρακολούθηση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα, που σύμφωνα με τη μελέτη είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αυτές τις μέρες. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τη ζωή ευκολότερη, όταν κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό, είναι η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που φτάνει έως και τις 14 ημέρες σε λειτουργία Ultra Long Battery Life. Πέραν όλων αυτών, τα wearables της HUAWEI κατασκευάζονται από ανθεκτικά, premium υλικά και έχουν μοντέρνο σχεδιασμό που ταιριάζει με κάθε στυλ.

Μοναδικές προσφορές Black Friday σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα

Εφοδιαστείτε με ένα smartwatch ή κάποια άλλη έξυπνη συσκευή, δώστε στον εαυτό σας κίνητρο και αρχίστε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας καθημερινά. Με το HUAWEI Watch 3 για παράδειγμα, μπορεί κανείς να παρακολουθεί την ποιότητα ύπνου, να κάνει ασκήσεις αναπνοής ή… πολύ απλά να μένει πάντα σε επαφή με τους φίλους του, ακόμα κι όταν δεν έχει μαζί του το κινητό του, αφού μπορεί να λαμβάνει όχι μόνο μηνύματα αλλά και κλήσεις, απευθείας στο smartwatch.

Αναζητήστε «πόση HUAWEI τεχνολογία χωράει στο Black Friday» μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights