Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Mateview GT 34 Review: Ένα Gaming Monitor που κάνει τα πάντα

HUAWEI Mateview GT 34 Review: Ένα Gaming Monitor που κάνει τα πάντα

απο Kostas Gliatiotis

Όταν μια εταιρεία «μπαίνει» σε μια νέα αγορά, είναι πολλές φορές… συνηθισμένο, το πρώτο της προϊόν σε αυτή να είναι απλά ικανοποιητικό, πιθανόν με περιθώρια βελτίωσης. Αυτό ίσως κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την είσοδο της Huawei στην αγορά των Monitors και ακόμα περισσότερο στην απαιτητική κατηγορί του Gaming.

Το νέο Mateview GT 34 είναι ένα εντυπωσιακό Monitor όμως για σχεδόν κάθε είδους χρήση, ακόμα και αν ο σχεδιασμός του δίνει έμφαση στο Gaming. Στη χώρα μας έρχεται πλέον επίσημα, και παρότι προφανώς δεν είναι ένα οικονομικό monitor, για το σύνολο αυτών που προσφέρει, είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική πρόταση.

Η οθόνη

Προκειμένου να καλύπτει τις απαιτήσεις που έχει κάποιος από ένα Gaming monitor, το Mateview GT 34 ξεχωρίζει με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι και στην πράξη προσφέρει μια συνολικά κορυφαία εμπειρία και μάλιστα όχι μόνο σε… παιχνίδια.

Η διαγώνιος των 34 ιντσών σε ένα panel με αναλογία πλευρών 21:9 δημιουργεί μια διαφορετική εμπειρία θέασης, αφού είναι σημαντικά πιο «ευρεία» οθόνη από το συνηθισμένο. Έχει όμως και μια καμπύλη, η οποία είναι ακριβώς αυτή που πρέπει ώστε οπτικά να μην ενοχλεί, αλλά να δημιουργεί μια αίσθηση που οπτικά … ταιριάζει στο ανθρώπινο μάτι.

Όμως το τεχνικό κομμάτι είναι αυτό που εντυπωσιάζει, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η ονομαστική ανάλυση στα 3.440 x 1440 pixels είναι το αντίστοιχο του 1440p για ένα μόνιτορ με αυτή την αναλογία πλευρών. Ο συνδυασμός της ανάλυσης αυτής με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς ότι τεχνικά μέχρι και σήμερα αυτός δεν θεωρείται «δεδομένος» ακόμα και σε πολλά Monitor εταιρειών με εμπειρία στο χώρο.

Για τους φίλους του Gaming, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής τους μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σε ισχύ για την ανάλυση αυτή και στα 165Hz, η εμπειρία είναι … αποκαλυπτική. Ένα Ultra wide monitor έχει ένα σημαντικά πιο ευρύ οπτικό πεδίο, που σε συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών είναι σαφώς χρήσιμο, ενώ σε άλλα απλά δημιουργεί μια οπτική εμπειρία που ξεχωρίζει.

Η υποστήριξη HDR όμως είναι αυτή που ξεχωρίζει με τον τρόπο που έχει υλοποιηθεί στο Mateview GT 34. Το Panel έχει αρκετά Local area dimming zones ώστε να προβάλλει σωστά περιεχόμενο αυτού του είδους.

Στον κόσμο των υπολογιστών, είναι πιο «διαδεδομένο» το περιεχόμενο σε 21:9 ειδικά σε υπηρεσίες όπως το Netflix και το amazon prime. Η προβολή ταινιών σε ένα Monitor όπως το Mateview GT 34 είναι μια μάλλον απολαυστική εμπειρία που δεν περιμένει απαραίτητα κανείς όταν επιλέγει ένα Monitor που θεωρητικά πάντα είναι σχεδιασμένο για Gaming χρήση.

Ο ήχος.

Κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο, ακόμα και σε ένα Monitor αυτού του είδους, είναι η ενσωματωμένη «ηχομπάρα» στη βάση του Mateview GT 34. Έχει την ένταση ήχου που πρέπει προκειμένου να καλυπτει τις απαιτήσεις σε παιχνίδια αλλά και ταινίες, ενώ ταυτόχρονα έρχεται και με έναν «έξυπνο» τρόπο χειρισμού.

Η μικρή LED… ταινία που μπορεί να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, είναι ευαίσθητη στην αφή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ο ιδιοκτήτης της οθόνης να αλλάζει την ένταση του ήχου, με έναν άμεσο και εύκολο τρόπο που αφού τον χρησιμοποιήσει κανείς, αναρωτιέται γιατί δεν αποτελεί κάτι το δεδομένο σε κάθε είδους Monitor.

Επιλογές συνδεσιμότητας.

Στον κόσμο των υπολογιστών, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια «τυποποίηση» για τον τρόπο που θα συνδέσει κανείς ένα Monitor σε σταθερό ή γιατί όχι και σε φορητό υπολογιστή.

Προκειμένου να το «αντιμετωπίσει» αυτό, η Huawei προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης του Mateview GT 34 ανάλογα με το τι θέλει να χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης του.

Η display Port είναι η προφανής επιλογή για τους φίλους του Gaming και όχι μόνο, αφού προσφέρει το σύνολο των δυνατοτήτων σε εικόνα, ρυθμό ανανέωσης αλλά και υποστήριξη HDR περιεχομένου.

Υπάρχει όμως και μια USB Type-C θύρα με υποστήριξη του Thunderbolt προτύπου, η οποία αυξάνει σημαντικά την ευχρηστία με διαφορετικούς τρόπους. Υποστηρίζει αρχικά την μεταφορά εικόνας στην πλήρη ανάλυση του Mateview GT 34 και στα 165Hz ρυθμού ανανέωσης, αλλά και την ταυτόχρονη παροχή ενέργειας στη συνδεδεμένη συσκευή.

Με το τροφοδοτικό των 75W που έχει το Mateview GT 34 στη συσκευασία του, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να έχει ένα Laptop συνδεδεμένο μέσω της USB Type-C θύρας και ταυτόχρονα να το φορτίζει από αυτή (αρκεί φυσικά να υποστηρίζεται από το Laptop), με αποτέλεσμα να «γλυτώνει» την ταυτόχρονη χρήση του φορτιστή του.

Το Mateview GT 34 έχει και δύο ξεχωριστές HDMI  θύρες, σαν επιπλέον επιλογή ειδικά σε περίπτωση που θέλουμε να έχουμε περισσότερες συσκευές συνδεδεμένες ταυτόχρονα. Εδώ όμως το HDMI 2.0 πρότυπο που υποστηρίζεται, έχει μερικούς περιορισμούς. Το Monitor μπορεί να λειτουργήσει στην πλήρη ονομαστική του ανάλυση στα 100Hz ή σε χαμηλότερη ανάλυση αν θέλει κανείς να εκμεταλλευτεί τα 165Hz.

Ο περιορισμός είναι μάλλον λιγότερο σημαντικός με δεδομένο ότι κατά κανόνα ένας υπολογιστής θα συνδεθεί μέσω της Display Port ή ακόμα και της USB Type-C, δίνοντας όμως στο Mateview GT 34 την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με Gaming consoles ή και άλλα είδη συσκευών.

Χρηστικότητα.

Το Mateview GT 34 έχει σαν αποκλειστικό μέσο χειρισμού του ένα μικρό joystick στο κάτω μέρος της οθόνης του. Αυτό εμφανίζει ένα ιδιαίτερα απλό μενού, το οποίο παρέχει όμως πρόσβαση σε όλα όσα θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης του.

Η οθόνη είναι μάλιστα αρκετά «εξυπνη» ώστε να αναγνωρίζει πηγές συμβατές με HDR και να απενεργοποιεί τις επιλογές για την χρωματική της ρύθμιση.

Συνολικά

Ένα Gaming monitor πρέπει να καλύπτει ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές απαιτήσεις, αλλά να έιναι χρήσιμο και σε σχεδόν κάθε άλλου είδους χρήση.

Το Mateview GT 34 έχει την ανάλυση, τον ρυθμό ανανέωσης και τους χρόνους απόκρισης που περιμένει κανείς από ένα monitor στην κατηγορία τιμής του, και αυτό από μόνο του είναι… αξιοθαυμαστο στην πρώτη «προσπάθεια» της εταιρείας στην συγκεκριμένη αγορά.

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της στους φορητούς υπολογιστές, η Huawei αναγνωρίζει τις διαφορετικές ανάγκες συνδεσιμότητας ανάλογα με τη χρήση, και έχει φροντίσει ώστε το Mateview GT 34 να μην περιορίσει κανέναν με τον τρόπο που θα το … συνδέσει στον υπολογιστή του.

Η ενσωματωμένη ηχομπάρα είναι ίσως το «κερασάκι στην τούρτα» σαν μια ακόμα λεπτομέρεια που δείχνει ότι η Huawei θέλει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για διασκέδαση αλλά και εργασία.

Συνολικά, παρότι προφανώς δεν απευθύνεται σε όλους, το Mateview GT 34 είναι ένα Gaming monitor σχεδιασμένο να μην ζητάει από τον ιδιοκτήτη του να κάνει κανενός είδους παραχωρήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights