Αρχικη APPS / GAMES TikTok, Reddit και Discord ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες IPO

TikTok, Reddit και Discord ανάμεσα στις πολυαναμενόμενες IPO

απο Kostas Gliatiotis

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp., με την έναρξη του νέου έτους ανακοινώνει 5 από τις πιο πολυαναμενόμενες IPOs που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2022. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Freedom24, οι τίτλοι των εκδοτών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το 2022 είναι οι εξής:

TikTok

Η TikTok Global, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εφαρμογής, έχει κυρίαρχη παρουσία σε όλον τον κόσμο και θεωρείται από τα πιο δημοφιλή social media. Μόνο στην Αμερική οι χρήστες του TikTok ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια. Τη δημοφιλή εφαρμογή αξιοποιούν γνωστοί οργανισμοί για εκστρατείες μάρκετινγκ, ενώ η Oracle και η Walmart κατέχουν μετοχές της εταιρείας. Η ημερομηνία της επερχόμενης IPO είναι ακόμη ανοιχτή. Η προκαταρκτική αποτίμηση της TikTok αγγίζει τα 400 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Reddit

Η Reddit είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει γίνει δημοφιλής λόγω των φόρουμ συζήτησης που διαθέτει. Είναι ένας από τους 20 πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον κόσμο. Εκεί, οι χρήστες μπορούν να αφήνουν ανώνυμα μηνύματα, να συζητούν οποιοδήποτε θέμα και να ψηφίζουν όσα σχόλια και posts προτιμούν. Το Reddit έχει καθημερινά περίπου 52 εκατομμύρια επισκέπτες. Η αξία της εταιρείας αποτιμάται σε 10 δισ. δολάρια ΗΠΑ, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 15 δισ. δολάρια μέχρι τη δημόσια εγγραφή της. Η εταιρεία προετοιμάζεται ενεργά για να ενταχθεί στο χρηματιστήριο, ενώ παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες για την έκδοση της IPO της.

Discord

Η Discord Inc. προσφέρει στους χρήστες μια δωρεάν εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (instant messaging) με δυνατότητα για group calls μέσω φωνητικής κλήσης και βίντεο. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά για gamers, οπότε δόθηκε εξ αρχής έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση δεδομένων. Το Discord λειτουργεί πλέον και σε συνδυασμό με διάφορες πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα (π.χ. Windows, iOS, Android) ενώ υπάρχει και web-based έκδοση. Οι συνολικοί χρήστες της εφαρμογής ξεπερνούν τους 140 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η αξία της Discord Inc. αποτιμάται στα 17 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft προσέφερε 10 δισ. δολάρια για την εξαγορά της. Τελικά η εξαγορά δεν ολοκληρώθηκε, οπότε από την άνοιξη του 2021, ξεκίνησε η προετοιμασία για την επερχόμενη IPO, της οποίας η ημερομηνία είναι ακόμα ανοιχτή.

Starlink

Η Starlink προσφέρει πρόσβαση δορυφορικού διαδικτύου υψηλής ταχύτητας ακόμη και για τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο. Η αδιάλειπτη πρόσβαση θα παρέχεται από 4.000 δορυφόρους συνολικά. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, είχαν τεθεί σε τροχιά 1.842 δορυφόροι. Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε το πρόγραμμα το 2015 και ήδη από το 2020 έκανε σαφές ότι μια δημόσια εγγραφή θα ήταν απαραίτητη για την ανάπτυξη της εταιρείας. Το ποσό που έχει επενδυθεί στη Starlink ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Ο Μασκ αναζητά την καταλληλότερη στιγμή, για να ανακοινώσει την IPO για τη Starlink. Το 2021 η κεφαλαιοποίηση της Starlink ανερχόταν στα 100 δισ. δολάρια και η συνολική επένδυση στο έργο στα 20 δισ. δολάρια.

Stripe 

Το Stripe είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών. Η εταιρεία δικαιολογημένα αποκαλείται η πιο «ακριβή» στη Silicon Valley και συγκαταλέγεται στις 12 κορυφαίες νεοφυείς εταιρείες της τελευταίας δεκαετίας. Την υπηρεσία χρησιμοποιούν χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι συμβατή για άμεσες πληρωμές μέσα από το Hopin και το Zoom, τα οποία κέρδισαν υψηλή δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Stripe δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με την ημερομηνία της IPO, αλλά με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της, οι αναλυτές της αγοράς είναι σχεδόν βέβαιοι ότι θα γίνει μέσα στο 2022.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights