Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P50 Pro Review: Με (πολύ) ρεαλισμό

Huawei P50 Pro Review: Με (πολύ) ρεαλισμό

απο Kostas Gliatiotis

Ένα Smartphone, είναι για τον καθένα από εμάς κάτι «διαφορετικό». Προφανώς και πρέπει να καλύπτει βασικές ανάγκες και απαιτήσεις, όμως ο καθένας έχει κάτι πιο είναι πιο σημαντικό για αυτόν. Είτε είναι η μεγάλη οθόνη, είναι είναι η μπαταρία, είτε είναι προφανώς η κάμερα (ή κάμερες…), όλοι μας δίνουμε περισσότερη σημασία σε αυτο που εμείς θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στο επόμενο μας τηλέφωνο.

Για την Huawei όμως, η σειρά Ρ ήταν πάντα αυτή που προσέφερε όσο το δυνατόν περισσότερα, και σε κάποιες περιπτώσεις όπως το… αξέχαστο Ρ30 προ, μπορούσε να πει κανείς ότι δεν υπήρχε κάτι σημαντικό που να του «λείπει». Η πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή, και αυτό που έχει αλλάξει πρακτικά, είναι η αδυναμία της να συνεργαστεί με την Google σε ότι αφορά το σύνολο των εφαρμογών και υπηρεσιών που αυτή προσφέρει.

ΔΕΝ την περιορίζει όμως στη χρήση του Android σαν λειτουργικό σύστημα, το οποίο διατίθεται με άδεια χρήσης ανοιχτού κώδικά, και είναι κανονικά προσβάσιμο από την Huawei. Για τους δικούς της λόγους τώρα, η εταιρεία έχει επιλέξει να αναπτύξει ταυτόχρονα το Harmony OS, ένα δικό της λειτουργικό σύστημα, αλλά να συνεχίσει και την εξέλιξη του EMUI. Αυτό είναι το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί στα Android Smartphones της, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιεί η Samsung το One UI, η Xiaomi το MIUI και κάθε άλλη εταιρεία αντίστοιχα.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το P50 Pro που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου μας Review, έρχεται επίσημα πλέον και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η έκδοση του που βγαίνει πλέον από την Κίνα, έχει Android 11 και EMUI 12 στη θέση του Harmony OS. Η επιλογή αυτή έχει γίνει για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, όμως αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το EMUI 12 μοιράζεται την ίδια εμφάνιση και έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Harmony OS.

Παρότι λοιπόν φτάνει στην Ευρωπαϊκή αγορά με σημαντική καθυστερήση, ακόμα και αν θεωρητικά πλέον ο Snapdragon 888 επεξεργαστης στο εσωτερικό του δεν είναι ο νεότερος διαθέσιμος από την Qualcomm, το P50 Pro συνεχίζει να είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό Smartphone.

Στο Review που ακολουθεί, μετά την εντυπωσιακά μεγάλη αυτή εισαγωγή, θα δούμε γιατί ακριβώς είναι ένα Smartphone που ακομα και πολλούς μήνες μετά την παρουσίαση του παραμένει κορυφαίο. Με τον ίδιο τρόπο που ένα P30 Pro, ακόμα και σήμερα παραμένει εντυπωσιακά πιο ενδιαφέρον από κάθε άλλο Smartphone της εποχής του.

Σχεδιασμός.

Παρότι προφανώς και η Huawei δεν δίνει «έμφαση» στην εξωτερική εμφάνιση του P50 pro, σε καμία περίπτωση δεν έχει… ξεχάσει ότι ανήκει στην Premium κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή του, τα υλικά που έχει επιλέξει, το φινίρισμα και η προσοχή στη λεπτομέρεια, είναι αυτά που θεωρεί κανείς δεδομένα από την εταιρεία σε αυτή την κατηγορία.

Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να βρει κάτι «αρνητικό» στην εξωτερική κατασκευή του P50 Pro, είναι πρακτικά αδύνατο να το καταφέρει. Ο συνδυασμός γυαλιού και αλουμινίου είναι ο ιδανικός για στιβαρότητα, πολυτέλεια και χαμηλό συνολικό βάρος.

Ο τρόπος που το πίσω γυάλινο μέρος του έχει ακριβώς την ίδια καμπύλη στην γωνία με την οθόνη του για λόγους ομοιομορφίας, έχει και πλεονέκτημα στο πόσο ευχάριστα «κάθεται» στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Εργονομικά, επειδή η οθόνη του P50 pro στις 6.6 ίντσες έχει λογικό μέγεθος, και εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω της, οι διαστάσεις του Smartphone είναι … ασυνήθιστα περιορισμένες για το σύνολο όσων έχει να προσφέρει.

Σε μια αγορά που δυστυχώς θεωρείται πλέον δεδομένο ότι το κορυφαίο Smartphone κάθε εταιρείας πρέπει να είναι και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σε διαστάσεις για να  … δείχνει την ανωτερότητα του, το P50 Pro δείχνει ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο.

Στο πρακτικό κομμάτι, το P50 pro έχει στερεοφωνικό ήχο, κάτι που δυστυχώς δεν υπήρχε στα δύο προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Έχει μεταφερθεί θα μπορούσε να πει κανείς με τον καλύτερο τρόπο από το Mate 40 Pro, με το δεύτερο ηχείο να είναι ταυτόχρονα και ακουστικό, αλλά να έχει και ξεχωριστή έξοδο ήχου.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είνα τοποθετημένος κάτω από την ίδια την οθόνη, κάτι που επιτρέπει στην Huawei να κάνει το πλαϊνό μέρος του P50 Pro εντυπωσιακά λεπτό. Ακριβώς όσο πρέπει, ώστε τα πλήκτρα χειρισμού του να είναι αρκετά «μεγάλα» για άνετη χρήση, και οπτικά το πλαίσιο να είναι μικρό και να μην … ενοχλεί.

Κάμερες.

Παραδοσιακά, σε αυτό το σημείο του Review βλέπουμε την οθόνη ενός Smartphone. Παρότι αυτή του P50 Pro δεν έχει κάτι να «ζηλέψει» από τις συσκευές της κατηγορία του, είναι προφανές ότι όπως και κάθε μοντέλο της σειράς, δίνει ιδιαίτερη σημασία στις εντυπωσιακές τεχνικά κάμερες στο πίσω μέρος του.

Παρά τις φήμες για το αντίθετο, και για την λήξη της συνεργασίας της με την Huawei, η leica  είναι αυτή που για μια ακόμα φορά έχει αναπτύξει τις κάμερες του νεότερου Smartphone της εταιρείας.

Από εκεί και πέρα, και τεχνικά, και σε πραγματική απόδοση, οι κάμερες αυτές παραμένουν όσο κορυφαίες θυμάται κανείς από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Μάλιστα το P50 pro είναι στην πραγματικότητα ο συνδυασμός όλων των κορυφαίων χαρακτηριστικών των προκατόχων του σε μια συσκευή.

Η βασική κάμερα του, διατηρεί την ονομαστική της ανάλυση στα 50Mp. Διατηρεί όμως και το εντυπωσιακά μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα στο 1/1.28” που του επιτρέπει να έχει ξεχωριστή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχει και OIS που για κάποιο λόγο σημείωσε… απουσία στο Mate 40 Pro, ενώ έχει και ένα ιδιαίτερα αποδοτικό f/1.8 διάφραγμα στον φακό της.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η απόδοση της στην πράξη. Εδώ το P50 Pro θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο ότι η ψηφιακή φωτογραφία είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού κορυφαίων οπτικών και επεξεργασίας σε επίπεδο λογισμικού. Ο τρόπος που η κάμερα μπορεί να βγάλει ταυτόχρονα πολλές λήψεις με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, και να τις συνδυάσει σε μια τελική φωτογραφία, παραμένει εντυπωσιακός όπως και στο Mate 40 Pro (για μια ακόμα φορα…) που παρουσιάστηκε στην νεότερη έκδοση του.

Το Smartphone λοιπόν, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, χρησιμοποιεί ενός είδους HDR σε πραγματικό χρόνο. Κάθε μια από τις λήψεις έχει διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, διαφορετικό δυναμικό εύρος και διαφορετική συνολική αποτύπωση. Στην συνέχεια, το P50 pro ξεχωρίζει τα στοιχεία που θέλει από κάθε λήψη, και τα συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία.

Η διαδικασία αυτή, διαρκεί περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθεί, και εδώ φαίνεται ότι η Huawei και η Leica είχαν σχεδιάσει αρχικά την λειτουργία της σε επεξεργαστές Kirin που σχεδιάζει η ίδια. Στον Snapdragon 888, η διαδικασία καθυστερεί, δειχνοντας ότι δεν είναι Optimized ή ότι δεν μπορεί να πετύχει το ίδιο και στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Παρόλα αυτά, έχει και ένα… πλεονέκτημα η καθυστέρηση αυτή. Αν ανοίξει κανείς μια φωτογραφία αμέσως αφού την βγάλει με την βασική κάμερα, θα δει την έκδοση της πριν την επεξεργασία και στην συνέχεια θα αλλάξει στην τελική της μορφή. Με αυτόν τον τρόπο «εκτιμά» και το τι μπορεί να κάνει στην πράξη το P50 Pro.

Από το P40 Pro και μετά, είναι σχεδόν δεδομένο, ότι κανένα Huawei Smartphone δεν «χρειάζεται» το Night mode για να βγάλει μια εντυπωσιακή φωτογραφία και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο τρόπος που λειτουργεί η διαδικασία που περιγράψαμε, είναι πρακτικά ίδιος με το Night mode με το πλεονέκτημα του ότι δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς μερικά δευτερόλεπτα για να βγει μια φωτογραφία.

Το αποτέλεσμα και εδώ, είναι φωτογραφίες που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι έχει βγάλει ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας. Ακόμα και σήμερα, με πολλές συσκευές να έχουν ιδιαίτερα ικανές κάμερες, αυτά που μπορεί να κάνει το P50 Pro συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Αν τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει το Night mode, σε συγκεκριμένες συνθήκες που θέλει την αυξημένη «οξύτητα» σε κάθε φωτογραφία, μπορεί να το επιλέξει και να πετύχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η δεύτερη κάμερα τώρα που αξίζει ξεχωριστής αναφοράς, είναι αυτή με το 3.5Χ οπτικό zoom. Έχει έναν περισκοπικό φακό στο εσωτερικό της, μια τεχνολογία που η Huawei έφερε πρώτη στην αγορά των Smartphones. Το 3.5X φαίνεται ασυνήθιστο, και είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δυνατότητα προηγούμενων μοντέλων της εταιρείας. Θα μπορούσε να πει κανείς όμως ότι τελικά είναι πιο «χρήσιμο» αφού θα χρειαστεί να φέρει κανείς κάτι πιο κοντά σε αυτό το επίπεδο πιο συχνά από ότι χρειάζεται το 5Χ zoom.

Όμως αυτό που κάνει την κάμερα αυτή να ξεχωρίζει, είναι ο αισθητήρας των 64mp που έχει επιλέξει η εταιρεία. Παρότι δεν είναι η πρώτη κάμερα με Zoom με υψηλότερη ανάλυση που χρησιμοποιεί το pixel binning, είναι τεχνικά η μοναδική στο είδος της τουλάχιστον προς το παρόν στην Ευρώπη. Το OIS που φυσικά έχει η συγκεκριμένη κάμερα, απλά ολοκληρώνει το εντυπωσιακό σύνολο.

Είναι ενδιαφέρον το πως η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί να διατηρήσει την λεπτομέρεια και την ποιότητα της φωτογραφίας, στα ίδια επίπεδα με την βασική κάμερα του P50 Pro. Είναι πιθανόν και ο λόγος ύπαρξης της, προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι άκρως εντυπωσιακές.

Η κάμερα αυτή, μπορεί να λειτουργήσει και με το Night mode, αν και εδώ ο περιορισμός του φακού της θα έχει σε κάποιες περιπτώσεις σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι λίγο πιο σκοτεινές. Η ύπαρξη όμως του OIS και το λογικό διάστημα που επιλέγει για τις συνεχόμενες λήψεις το Night mode, κάνουν εύκολη τη χρήση της.

Πριν δούμε την μάλλον συνηθισμένη κάμερα με τον Ultra wide φακό, αυτή που πρέπει να αναφέρει κανείς, είναι η ασπρόμαυρη κάμερα στο πίσω μέρος του P50 Pro. Μετά από χρόνια, και με τελευταίο το Mate 20 Pro να έχει μια κάμερα αυτού του είδους, η εταιρεία επαναφέρει ένα ιδιαίτερο είδος κάμερας και φωτογραφίας στο P50 Pro.

Όμως πλέον, ο αισθητήρας με την ασπρόμαυρη «εικόνα», έχει ονομαστική ανάλυση 40mp και είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή κάμερα του είδους της σε Smartphone. Περιέργως, το P50 Pro δεν την εκμεταλλεύεται για να βγάλει ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ο τρόπος που πριν πολλά χρόνια πλέον, το P9 χρησιμοποιήσε για πρώτη φορά μια κάμερα αυτού του είδους, επανέρχεται προκειμένου να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.

 

Τέλος, η κάμερα με τον Ultra wide φακό, έχει ονομαστική ανάλυση 13mp και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η πιο «συνηθισμένη» στο πίσω μέρος του P50 Pro. Όμως ακόμα και σήμερα, το Auto focus σε κάμερες αυτού του είδους δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο από όλες τις εταιρείες, υπάρχει όμως κανονικά στη συγκεκριμένη κάμερα.

Αυτό της δίνει την δυνατότητα να βγάζει Marco φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Μάλιστα δεν υπάρχει ξεχωριστό Mode στην εφαρμογή της κάμερας, και χρειάζεται απλά να αλλάξει κανείς σε αυτή, και να πλησιάσει κοντά σε αυτό που θέλει να φωτογραφίσει.

Το προφανές πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις συνηθισμένες Macro κάμερες σε άλλα Smartphones, είναι ότι τα 13Mp είναι υψηλότερη ανάλυση από τα 5 και πόσο μάλλον τα 2mp και αυτό φαίνεται σε κάθε φωτογραφία.

Δυστυχώς όμως, είναι και η μοναδική κάμερα στο πίσω μέρος του P50 Pro η απόδοση της οποίας δεν εντυπωσιάζει. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι απόλυτα ικανοποιητικές και χρωματικά κοντά σε αυτής της βασικής κάμερας. Δεν είναι όμως σαν τον αισθητήρα των 40mp στην αντίστοιχη Ultra wide κάμερα παλαιότερων συσκευών της εταιρείας.

Εδώ το Night mode είναι απαραίτητο για την λήψη φωτογραφιών σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Είναι όμως και πάλι περιορισμένη η απόδοση της για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Το P50 Pro επιλέγει ένα ιδιαίτερα σύντομο διάστημα συνεχόμενων λήψεων προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να μην προσπαθεί να διατηρήσει σταθερό το Smartphone με την κάμερα να μην έχει OIS.

Οι φωτογραφίες είναι τεχνικά απόλυτα ικανοποιητικές, με περιορισμένα όμως επίπεδα φωτισμού.

Οθόνη

Για την οθόνη του P50 Pro, για μια ακόμα φορά, η Huawei θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να «υπερβάλει» για λόγους εντυπωσιασμού. Αυτό αφορά και το μέγεθος της, με διαγώνιο στις 6.6 ίντσες, αλλά και την ονομαστική της ανάλυση μέχρι ένα σημείο.

Προφανώς και τα 2700×1228 pixels είναι υψηλότερη ονομαστική ανάλυση από το FullHD, όσο πρέπει πρακτικά ώστε η οθόνη να έχει την λεπτομέρεια απεικόνισης που θεωρείται δεδομένη σε ένα κορυφαίο Smartphone. Το γραφικό περιβάλλον αναγνωρίζει σωστά την διαφορετική αυτή ανάλυση και προσαρμόζει την εμφάνιση του, ενώ σε εφαρμογές τρίτων, η επιπλέον κάθετη ανάλυση σε σύγκριση με ένα FullHD Panel στο 1080p, χρησιμοποιείται από τα εικονίδια στο πάνω μέρος της οθόνης και τα πλήκτρα χειρισμού στην κάτω πλευρά της.

Αφήνοντας αυτό στην άκρη όμως, το Panel είναι τεχνικά εντυπωσιακό με συγκεκριμένους τρόπους. Αρχικά, υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες΄. Υπάρχουν εταιρείες που δηλώνουν θεωρητικά εντυπωσιακά μεγάλο εύρος προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης, που αφορά όμως τεχνικά μόνο το ίδιο το Panel της οθόνης τους, και στην πράξη σε επίπεδο λογισμικού υποστηρίζουν λιγότερες και συγκεκριμένες προεπιλογές.

Η Huawei δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό, και η οθόνη του μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 60, 90 και 120Hz ανάλογα με την εφαρμογή και το αν προβάλλει ή όχι στατικό περιεχόμενο. Η «δυναμική» προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης, έχει σαν στόχο να πετύχει την καλύτερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό διατηρεί την οθόνη στα 90Hz όταν δεν είναι πρακτικά ορατή η διαφορά.

Χρωματικά, το Panel υποστηρίζει έως και 1 δισεκατομμύριο χρώματα, που είναι η «εμπορική» περιγραφή της χρωματικής παλέττας 10-bit. Αυτό που… σημαίνει στην πράξη, είναι ότι η οθόνη μπορεί να προβάλει με σημαντικά μεγαλύτερη διαβάθμιση κάθε χρώμα, προκειμένου ακόμα και σε δύσκολες φωτογραφίες και βίντεο να υπάρχει πιο «ομαλή» μετάβαση από την μια απόχρωση στην άλλη και από το ένα χρώμα στο άλλο αντίστοιχα.

Εδώ, πρέπει να αναφέρουμε και το ότι η οθόνη του P50 Pro είναι κυρτή στην δεξιά και αριστερή πλευρά της. Η Huawei όμως είναι η εταιρεία που παραδοσιακά έχει την καλύτερη «εμπειρία» χρήσης με οθόνες αυτού του είδους, που πρακτικά ποτέ δεν αναγνωρίζουν την παλάμη του ιδιοκτήτη τους σαν πίεση για να επιλέξουν κάτι.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το πως μπορεί μέχρι και σήμερα αυτό να μην θεωρείται δεδομένο σε όλες τις συσκευές με παρόμοια οθόνη, όμως στην πράξη είναι θέμα λογισμικού, και προφανώς η Huawei έχει αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την σωστή ρύθμιση της.

Ακόμα και αν συνολικά η οθόνη του P50 Pro δεν είναι ο τομέας με τον οποίο προσπαθεί να ξεχωρίσει, είναι ένα σε κάθε περίπτωση απόλυτα ικανοποιητικό OLED Panel.

Επιδόσεις.

Βρισκόμαστε σε μια… περίεργη εποχή, που η Google δεν «επιτρέπεται» να συνεργαστεί με την Huawei, την στιγμή που η Microsoft μπορεί να διαθέτει τα Windows σαν λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας.

Την ίδια αυτή εποχή, η Qualcomm έχει πλέον την …ελευθερία να παρέχει και αυτή επεξεργαστές στην Huawei με έναν πολύ συγκεκριμένο περιορισμό. Πρέπει να απουσιάζει από το εσωτερικό τους, το Modem που τους επιτρέπει την πρόσβαση σε 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι το P50 Pro έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 888 σε έκδοση με υποστήριξη για 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Προφανώς και αυτό είναι τεχνικά αλλά ίσως περισσότερο «εμπορικά» μειονέκτημα για το P50 pro, όμως δεν έχει κάποια σχέση με τις επιδόσεις και την συνολική του απόδοση.

Το ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι ακόμα και η Huawei δεν έχει καταφέρει να περιορίσει όσο θα θέλαμε την ενοχλητικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας του Snapdragon 888, που είναι πλέον γνωστή από κάθε High end smartphone με αυτόν στο εσωτερικό του.

Βέβαια σε μια εποχή που ο αντικαταστατής του δείχνει να είναι ακόμα πιο προβληματικός σε κατανάλωση ενέργειας και θερμοκρασία λειτουργίας, αυτό ίσως είναι λιγότερο σημαντικό «πρόβλημα» από ότι στο παρελθόν. Για μια εταιρέια όμως που ξεχώριζε για την σταθερότητα στην απόδοση των δικών της επεξεργαστών, αυτό αποτελεί απλά μια αναγκαστική… παραχώρηση λόγω της εποχής και των περιορισμών.

Το EMUI 12 όμως ακολουθεί την εντυπωσιακή παράδοση της εταιρείας, στην ομαλή λειτουργία με περιορισμένες απαιτήσεις από το Hardware των συσκευών της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πάντα λειτουργούν με την αμεσότητα και την ταχύτητα που περιμένει κανείς, και φυσικά εδώ τα 8GB RAM είναι υπερ αρκετά για την λειτουργία του χωρίς προβλήματα.

Αυτό που δυστυχώς δεν είναι άμεσα ορατό είναι το αν η Huawei έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί σε επίπεδο λογισμικού, την μονάδα τεχνητής νοημοσύνης του συγκεκριμένου επεξεργαστή όσο αποδοτικά το έκανε σε αυτούς της σειράς Kirin. Αν υπάρχει ένα πλεονέκτημα παρόλα αυτά, είναι ότι το NNAPI, η υποδομή του Android για μονάδες «τεχνητής νοημοσύνης» είναι πλήρως προσβάσιμη από το P50 Pro, και η Qualcomm σχεδιάζει τις δικές της NPU να λειτουργούν με αυτην την υποδομή και όχι κάποια δική της ξεχωριστή.

Στην πράξη, είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του P50 pro έρχεται σε άμεση επαφή με εφαρμογή που να χρειάζεται την NPU αυτή, αν και αυτό ισχύει για σχεδόν οποιοδήποτε Smartphone.

Εξαίρεση αποτελεί η εφαρμογή της κάμερας, όπου η λειτουργία του «μοντέλου» αναγνώρισης αντικειμένων και επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα, λειτουργεί εμφανώς πιο αργά σε σύγκριση με τους επεξεργαστές της σειράς Kirin.

Θεωρητικά και πρακτικά, και η Adreno 660 GPU στο εσωτερικό του Snapdragon 888 είναι πλήρως προσβάσιμη και εκμεταλλεύσιμη από το P50 pro σε επίπεδο λογισμικού. Εδώ η διαφορά είναι ότι έτσι και αλλιώς τα διαθέσιμα παιχνίδια στο App Gallery, χωρίς να είναι λίγα σε καμία περίπτωση, είναι διαφορετικά και συνήθως λιγότερο απαιτητικά από αυτά που υπάρχουν στο Play Store.

Με κάποιον από τους πολλούς διαθέσιμους τρόπους όμως, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εγκαταστήσει πιο δημοφιλή παιχνίδια που θα εκμεταλλευτούν την απόδοση αυτή πλήρως.

Μπαταρία.

Η Huawei είναι γεγονός ότι ποτέ δεν «στηρίχθηκε» σε μεγάλες σε χωρητικότητα μπαταρίες προκειμένου να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας και αναμονής στα Smartphones της.

Η ικανότητα της να εκμεταλλεύεται σωστά το γραφικό περιβάλλον τους πόρους του συστήματος, αλλά και ο τρόπος που «ελέγχει» τις εφαρμογές ώστε να μην καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια, διατηρείται και στο P50 Pro.

Εδώ, μόνο η έντονη χρήση του, επαναφέρει τα προβλήματα κατανάλωσης του Snapdragon 888 και η απόδοση της μπαταρίας δείχνει ότι η χωρητικότητα στα 4.360mAh έχει και περιορισμούς.

Η καθημερινή χρήση όμως, και ο τρόπος που διαχειρίζεται … τα πάντα το EMUI 12 προσφέρουν στο Smartphone χρόνους λειτουργίας σημαντικά καλύτερους από οποιοδήποτε Smartphone με αντίστοιχη μπαταρία και τον ίδιο επεξεργαστή στο εσωτερικό του.

Σε ότι αφορά την φόρτιση, και πάλι η Huawei ήταν αυτή που «ξεπέρασε» τα 18W σαν κάτι που θεωρείται … ταχεία φόρτιση, και πλέον απλά δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με άσκοπα νούμερα. Τα 66W φόρτισης που υποστηρίζει το P50 Pro είναι περισσότερα από αρκετά για να πετύχει αυτό που θέλει η εταιρεία και αυτό που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του.

Σε λιγότερο από 40 λεπτά μπορεί να έχει φορτίσει πλήρως την μπαταρία του. Ο χρόνος αυτός , όπως και σε οποιοδήποτε άλλο Smartphone είναι «ιδανικός» υπό αντίστοιχα τις καλύτερες συνθήκες, όταν το P50 Pro δεν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα.

Επειδή όμως ο σκοπός είναι να διατηρηθεί και η απόδοση της μπαταρίας, ο ρυθμός φόρτισης μειώνεται αν αυξηθεί η θερμοκρασία της συσκευής, και προσαρμόζεται μονίμως ώστε να είναι ο καλύτερος για τις συνθήκες που επικρατούν.

Συμπέρασμα.

Το P50 Pro είναι ένα ιδιαίτερο Smartphone, ακόμα περισσότερο από όσο ήταν κάθε προηγούμενο μοντέλο της ίδιας σειράς από την εταιρεία. Δεν πετυχαίνει μόνο να δείξει ότι προφανώς ακόμα διατηρεί την… πρώτη θέση σε ότι αφορά την φωτογραφία (ίσως όχι και το βίντεο όμως…), αλλά και να δείξει ότι ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες η Huawei μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τόσο κορυφαίες συσκευές όσο αυτό.

Ένα Smartphone με αυτές τις κάμερες, μια εντυπωσιακή στην πράξη οθόνη χρωματικά και όχι μόνο, με αυτή την ποιότητα κατασκευής και υλικών, την πολυτέλεια του και την υποδειγματική συμπεριφορά ακόμα και με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, είναι επίτευγμα από μόνο του.

Επίτευγμα για μια εταιρεία κάτω από ιδανικές συνθήκες, και πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση. Ακόμα περισσότερο, πόσο μάλλον σε μια εποχή που υπάρχουν εταιρείες χωρίς κανέναν περιορισμό αυτού του είδους, που μέχρι και σήμερα η δική τους κορυφαία πρόταση δεν είναι αντίστοιχη σε καμία περίπτωση.

Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει αντίστοιχα σε καμία περίπτωση, η απουσία των υπηρεσιών και εφαρμογών της Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights