Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τι ΔΕΝ χάνεις με το Plus: Galaxy S22 Ultra vs Galaxy S22 Plus

Τι ΔΕΝ χάνεις με το Plus: Galaxy S22 Ultra vs Galaxy S22 Plus

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S22 Ultra είναι το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς από τη Samsung, και αναμενόμενα συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον από το κοινό, αλλά και την ίδια την εταιρεία. Παρόλα αυτά, το Galaxy S22 Plus είναι ένα αντίστοιχα πολύ ικανό, αν όχι το ικανότερο στην κατηγορία του Smartphone. Οι δύο συσκευές έχουν διαφορά 200 ευρώ στην τιμή μεταξύ τους, και παρότι προφανώς το κορυφαίο μοντέλο δικαιολογεί τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει, αυτό δεν σημαίνει ότι το “μικρότερο” δεν είναι αντίστοιχα ενδιαφέρον για το σύνολο των χαρακτηριστικών του.

Η οθόνη του Galaxy S22 Ultra είναι προφανώς ότι καλύτερο υπάρχει στον χώρο των Android Smartphones και όχι μόνο. Η διαγώνιος της στις 6.8 ίντσες την κάνει όσο μεγάλη χρειάζεται για κάθε είδους χρήση, έχει … αστεία υψηλή φωτεινότητα, ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και υψηλή ανάλυση στα 3088×1440 pixels.  Η φωτεινότητα στα 1.750Nits όμως είναι ακριβώς ίδια και στο Galaxy S22 Plus, και η διαφορά της προσαρμογής ανάμεσα σε 10 και 120Hz δεν είναι τόσο σημαντική σε καθημερινή χρήση. Όπως και η ανάλυση στα 2340×1080 pixels και τα 390ppi της λεπτομέρειας απεικόνισης είναι απόλυτα ικανοποιητικά στις 6.6 ίντσες.

Φυσικά, οι κάμερες στο πίσω μέρος τους, διαφέρουν αντίστοιχα, με την εταιρεία να μην δίνει ίσως όση “έμφαση” θα μπορούσε, στις αλλαγές που έχει κάνει σε αυτές του Galaxy S22 Plus. Η βασική του κάμερα είναι στα 50mp και χρησιμοποιεί έναν νέο αισθητήρα, τον Samsung GN5 που κατασκευάζει η Samsung. Έχει OIS και Dual Pixel Auto focus, και αποτελεί μια βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο της σειράς. ‘Εχει και μια κάμερα με πραγματικά 3Χ οπτικό zoom σε αντίθεση και πάλι με την “υβριδική” κάμερα των Galaxy S20 και Galaxy S21

Τα δύο Smartphones έχουν τον Exynos 2200 επεξεργαστή της Samsung στο εσωτερικό τους, και πλέον η διαθέσιμη μνημη RAM είναι στα 8GB και για την βασική έκδοση του Galaxy S22 Ultra όπως και ο αποθηκευτικός χώρος στα 128GB.

Τέλος, η μπαταρία του Galaxy S22 Plus έχει μικρότερη χωρητικότητα στα 4.500mAh σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, και η διαφορά από αυτή του Galaxy S22 Ultra στα 5.000mAh είναι μεγαλύτερη. Σε καθημερινή χρηση η διαφορά είναι μικρότερη πάντως, ενώ και τα δύο φορτίζουν με 45W με τον συμβατό όμως φορτιστή που δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights