Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Watch GT Runner Review: Ο “αθλητικός” μας φίλος

Huawei Watch GT Runner Review: Ο “αθλητικός” μας φίλος

απο Kostas Gliatiotis

Είναι μάλλον δεδομένο πλέον ότι η Huawei έχει μια εντυπωσιακή ικανότητα και φυσικά εμπειρία στο να κατασκευάζει κορυφαία έξυπνα ρολόγια. Είναι αντίστοιχα σίγουρο όμως ότι η εταιρεία δεν περιορίζεται στον αριθμό των διαφορετικών μοντέλων που έχει διαθέσιμα, και εκμεταλλεύεται την ικανότητα της αυτή προκειμένου να σχεδιάζει διαφορετικά Smartwatches που καλύπτουν αντίστοιχα διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Αν τα Watch 3 και Watch 3 Pro είναι ένα διαφορετικό «είδος» γενικότερα, το Watch GT 3 είναι αυτό που συνεχίζει την παράδοση αυτή που ξεκίνησε το πρώτο Watch GT και ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό Watch GT 2 Pro. Με έμφαση στην απόδοση της μπαταρίας, ένα εντυπωσιακά μεγάλο πλήθος μετρήσεων αλλά και διαθέσιμων τρόπων εκμετάλλευσης τους και φυσικά πάντα με μεγάλη και ποιοτική οθόνη. Αν το Watch GT 3 όμως ακολουθεί τους προκατόχους του, εστιάζοντας και στην πολυτέλεια στην κατασκευή του, το νέο Watch GT Runner είναι σχεδιασμένο για ένα διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Για αυτούς που η άθληση και η σωστή καταγραφή της είναι το σημαντικότερο κριτήριο στην επιλογή ενός έξυπνου ρολογιού, κάποιες ανάγκες διαφέρουν σε σύγκριση με αυτούς που αναζητούν ένα πολυτελές και όμορφο Smartwatch. Χωρίς προφανώς να κάνουν παραχωρήσεις σε αυτά που είναι «κοινά» σε οποιοδήποτε έξυπνο ρολόι (τουλάχιστον της Huawei), παραχωρήσεις που όπως θα δούμε στην συνέχεια φυσικά και δεν κάνει το Watch GT Runner.

Αυτό που το διαχωρίζει από τα Smartwatch της Huawei στην ίδια κατηγορία δυνατοτήτων και ίσως και τιμής, είναι η έμφαση που έχει δοθεί στον σχεδιασμό του προκειμένου να  ταιριάζει στο κοινό που απευθύνεται. Το χαμηλό του βάρος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, αφού προφανώς κατά τη διάρκεια του τρεξίματος όπως μας … προδιαθέτει η ονομασια του αλλά και της άθλησης γενικότερα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είναι άνετο και ελαφρύ στο χέρι μας.

Για να πετυχει το βάρος στα μόλις 38.5 γραμμάρια του Watch GT Runner, η εταιρεία έχει επιλέξει συγκεκριμένα υλικά στην κατασκευή του. Το πολυμερές πλαστικό με κεραμική βάση, έχει την ανθεκτικότητα που θα χρειαστεί κανείς από το ρολόι του, και διατηρεί με έναν ενδιαφέρον τρόπο μια πολυτέλεια που είναι διαφορετική από αυτή μιας απλά πλαστικής επιφάνειας.

Αντίστοιχα και το πίσω μέρος του, είναι ενδιαφέρον το πως έχει επιλεχθεί πλαστικό που να επιτρέπει στο χέρι μας να αναπνέει, επειδή δεν εφάπτεται στο σύνολο της επιφάνειας του. Αυτό οφείλεται και πρακτικά στο ότι εδώ βρίσκεται και το ανανεωμένο και βελτιωμένο σε απόδοση σύνολο των 8 διαφορετικών αισθητήρων πλέον που χρησιμοποιεί το Watch GT Runner για να καταγράφει δεδομένα όπως οι παλμοί και η αναπνοή μας.

Για τον χειρισμό του, το Watch GT Runner διατηρεί την περιστρεφόμενη κορώνα και το ένα μοναδικό πλήκτρο κάτω από αυτή. Με την περιστροφή της ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επιλέξει αυτό που θέλει, και στην συνέχεια να την πιέσει προς τα μέσα για να το διαλέξει, ενώ το πλήκτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όποια συγκεκριμένη δυνατότητα θέλει να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτή. Φυσικά, η οθόνη του Watch GT Runner παραμένει ευαίσθητη στην αφή, προκειμένου να είναι και αυτή διαθέσιμη για τον χειρισμό του. Η λεπτομέρεια εδώ, είναι ότι προκειμένου η κορώνα αυτή να είναι ανθεκτική με δεδομένο το ότι «προεξέχει» από το υπόλοιπο ρολόι, η Huawei έχει επιλέξει να την κατασκευάσει από τιτάνιο, μια ακόμα ένδειξη της προσοχής που έχει δώσει η εταιρεία στο Watch GT Runner.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, εκτός από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του, το ρολόι έχει και μερικά επιπλέον διαφορετικά Widgets που εστιάζουν στο να προβάλλουν ταυτόχρονα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κανείς για την άθληση του. Όπως επίσης και μερικές ακόμα «σελίδες» με έξυπνες και χρήσιμες πληροφορίες, που δεν υπάρχουν στο αντίστοιχων δυνατοτήτων Watch GT 3 που προέρχεται από την ίδια «οικογένεια» σε επίπεδο Hardware και όχι μόνο.

Ο διαχωρισμός αυτός των έξυπνων ρολογιών της εταιρείας, επιτρέπει ακόμα και σε επίπεδο λογισμικού, να σχεδιάζει ακριβώς αυτό που χρειάζεται το καθένα. Ο διαχωρισμός αυτός και η ευκολία που προσφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις, είναι κάτι μοναδικό στην αγορά των έξυπνων ρολογιών.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και το Watch GT Runner δεν διαφέρει σε κάτι, στο σύνολο των μετρήσεων που μπορεί να καταγράψει. Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να προσφέρει την συνεχόμενη μέτρηση καρδιακών παλμών χωρίς επίπτωση στην μπαταρία ενός ρολογιού, και το νεότερο από αυτά συνεχίζει φυσικά την παράδοση αυτή.

Αντίστοιχα και η μέτρηση της ποιότητας του ύπνου μας αλλά και της αναπνοής μας κατά τη διάρκεια αυτού, είναι χρήσιμα σαν στατιστικά για να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του αν ξεκουραζόμαστε όσο θα έπρεπε. Ακόμα και ο τρόπος που αφού ξυπνήσουμε, το Watch GT Runner καταλαβαίνει ότι έχουμε σηκωθεί, και μερικά λεπτά αργότερα μας προβάλλει μια εικόνα για τον ύπνο μας αλλά και τρόπο να τον βελτιώσουμε αν είναι ελλειπής, είναι μια ακόμα προσοχή στην λεπτομέρεια.

Το βελτιωμένο σύνολο αισθητήρων του Watch GT Runner όμως έχει έναν ακόμα «βοηθό» στην καταγραφή της άθλησης μας. Το ρολόι έχει μια διαφορετική τεχνικά σχεδίαση (όπως και το Watch GT 3) που επιτρέπει στην κάσα του να έχει … κεραίες λήψης δορυφορικού σήματος σε δύο διαφορετικές «μπάντες». Με τον τρόπο αυτό, το Watch GT Runner είναι συμβατό με το GPS αλλά και ένα πλήθος συστήματων εντοπισμού της θέσης μας, όπως το Gallileo, GNSS, Beidou.

Η ακρίβεια με την οποία μπορεί να διατηρήσει την τοποθεσία μας, αλλά και η αμεσότητα στον εντοπισμό της είναι κάτι που πρέπει να δει κανείς στην πράξη για να … πιστέψει ότι μπορεί να το κάνει ένα έξυπνο ρολόι.

Φυσικά όλα αυτά τα δεδομένα είναι ακόμα πιο χρήσιμα με την εφαρμογή Huawei Health που είναι κανονικά διαθέσιμη για Android Smartphones αλλά και iOS συσκευές. Η δημιουργία στατιστικών για την άθληση, τον ύπνο, την αναπνοή αλλά και το στρες μας, σε μηνιαία βάση και η προβολή τους σε γράφημα που είναι εκτός των άλλων εύκολο να καταλάβει κανείς, κάνουν την συνεχόμενη χρήση του Watch GT Runner ακόμα πιο «απαραίτητη» στην καθημερινότητα μας.

Η συνεχόμενη αυτή χρήση, είναι για μια ακόμα φορά το πλεονέκτημα του νεότερου έξυπνου ρολογιού της εταιρείας. Μπορεί να παραμείνει ενεργό για έως και 14 ημέρες, και ο χρόνος αυτός δεν έρχεται με ενοχλητικές «προϋποθέσεις». Είναι το διάστημα που θα συνεχίζει να λειτουργεί το Watch GT Runner με την έξυπνη συνεχόμενη μέτρηση παλμών, την ποιότητα του ύπνου μας και την περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο.

Προφανώς και η καταγραφή της άθλησης μας θα μειώσει τον χρόνο αυτό, όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς. Μια ώρα συνεχόμενης καταγραφής της άθλησης θα μπορούσε να πει κανείς ότι αφαιρεί περίπου 5 ώρες αναμονής από το ρολόι, και όχι περισσότερο από 20% της μπαταρίας του όπως σε πολλά του ανταγωνισμού του…

Είναι εύκολο να θεωρήσει λοιπόν κανείς ότι το Watch GT Runner είναι απλά ένα διαφορετικό σε εμφάνιση Watch GT 3 από την Huawei. Θα είναι όμως άδικο να το κρίνει κανείς με τον τρόπο που έχει συνηθίσει να κρίνει ένα Smartphone ή και πολλά άλλα προϊόντα τεχνολογίας. Ένα ρολόι, έξυπνο ή μη, είναι κάτι το διαφορετικό που κατά κανόνα είναι αποδεκτό να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που καλύπτει.

Είναι μάλιστα… συνηθισμένο για κάποιον να έχει περισσότερα από ένα ρολόγια που προφανώς και δεν διαφέρουν στο πως… δείχνουν την ώρα, διαφέρουν όμως σε εμφάνιση προκειμένου το καθένα να ταιριάζει στις συνθήκες και την περίσταση. Την ίδια ιδέα λοιπόν, η Huawei την μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο και στην αγορά των έξυπνων ρολογιών προκειμένου να προσφέρει με το Watch GT Runner κάτι διαφορετικό ειδικά για το κοινό που απευθύνεται.

Από το εντυπωσιακά χαμηλό του βάρος, που δεν θα ήταν δυνατόν με τα πολυτελή υλικά κατασκευής του Watch GT 3 που δίνει έμφαση στην εμφάνιση του αυτή, μέχρι και στο πως σε επίπεδο λογισμικού είναι πιο «φιλικό» σε όσους το θέλουν για την άσκηση τους.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights