Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi 12 Pro vs Realme GT2 Pro : ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΗΣ

Xiaomi 12 Pro vs Realme GT2 Pro : ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΗΣ

απο Kostas Gliatiotis

Το XIaomi 12 Pro και το Realme GT2 pro είναι η αντίστοιχα κορυφαία πρόταση κάθε εταιρίας, στην κατηγορία των Premium Smartphones. Υπάρχει μια διαφορά προφανώς στο κόστος μεταξύ τους, όμως και η διαφορά στην πράξη είναι ίσως μεγαλύτερη από ότι φαίνεται με μια πρώτη ματιά στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Xiaomi 12 Pro vs Realme GT2 Pro

Προφανώς και τα δύο Smartphones “κρύβουν” στο εσωτερικό τους τον Snapdragon 8gen1 επεξεργαστή της Qualcomm, και έρχονται και τα δύο με 256GB διαθέσιμου χώρου αλλά και 12GB RAM. Τα προβληματα με την διαχείριση ενέργειας και κυρίως με την θερμοκρασία που παράγει ο νεότερος και ισχυρότερος επεξεργαστής της Qualcomm είναι πλέον γνωστά, αν και υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους στο πως τα… διαχειρίζονται.

Παρότι η βασική κάμερα του Realme GT2 Pro έχει τον εντυπωσιακό μέχρι και σήμερα σε απόδοση IMX766 αισθητήρα της Sony, αυτή του Xiaomi 12 Pro χρησιμοποιεί έναν μοναδικό προς το παρον, μεγαλύτερο σε φυσικό μέγεθος και με θεωρητικά τουλάχιστον καλύτερη απόδοση, IMX707 αισθητήρα πάλι από την Sony και πάλι στα 50mp. Προφανώς και στα δύο, η βασική αυτή κάμερα έρχεται με OIS, Dual Pixel Auto focus.

Xiaomi 12 Pro review

Η οθόνη όμως είναι ένας τομέας στον οποίο η θεωρητική ομοιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε παρόμοια απόδοση στην πράξη. Το LTPO 2.0 Panel της οθόνης του Realme GT2 pro θεωρητικά μπορεί να “κατεβάσει” τον ρυθμό ανανέωσης έως και το 1Hz μόλις, κάτι όμως που στην πράξη λειτουργεί σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και με αμφίβολα οφέλη στην κατανάλωση ενέργειας. Η κυρτή Super AMOLED οθόνη του Xiaomi 12 Pro όμως, έρχεται εκτός των άλλων με υποστήριξη για το Dolby Vision HDR πρότυπο, που είναι σαφώς πιο χρήσιμο για προβολή ταινιών σε υπηρεσίες όπως το Netflix, αλλά και με μια πιο λογικά αποδοτική διαχείριση του ρυθμού ανανέωσης της, όπως και με καλύτερα επίπεδα φωτισμού στην πράξη.

Realme GT2 Pro review

Τέλος, η διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας των δύο Smartphones είναι μικρότερη από 10%, με αυτή του Realme GT2 Pro να είναι στα 5.000mAh και αυτή του Xiaomi 12 Pro στα 4.600mAh. Σε καθημερινή χρήση, με τις απαιτήσεις που έχει ο Snapdragon 8gen1 σε ενέργεια, είναι αδύνατον για το Smartphone της Realme να προσφέρει χρόνους λειτουργίας που να είναι αισθητά καλυτεροι με κάποιο τρόπο που να κάνει αντίστοιχα χρήσιμη την λίγο μεγαλύτερη μπαταρία του.

Φυσικά, παρότι το Realme GT2 Pro φορτίζει εντυπωσιακά γρήγορα την μπαταρία του με 65W, το xiaomi 12 Pro είναι αστεία και εντυπωσιακά πιο… γρήγορο με την ταχεία φόρτιση των 120W. Τα δύο Smartphones πάντα προσαρμόζουν τον χρόνο φόρτισης ανάλογα με τις συνθήκες, την θερμοκρασία και την χρήση, το Xiaomi 12 Pro συνεχίζει παρόλα αυτά να φορτίζει δύο φορές πιο γρήγορα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights