Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera Test: Xiaomi 12 Pro VS Realme GT2 Pro

Camera Test: Xiaomi 12 Pro VS Realme GT2 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Το Xiaomi 12 Pro και το Realme GT2 Pro είναι τα καλύτερα Smartphones της κάθε εταιρείας αντίστοιχα. Αυτό είναι ένα συγκριτικό Camera test μεταξύ τους, και το δεύτερο μισό του συνολικού συκγκριτικού που υπάρχει εδώ σε ξεχωριστό βίντεο.

Τα δύο Smartphones έχουν παρόμοια θεωρητικά χαρακτηριστικά για δύο από τις τρεις κάμερες τους, με σημαντικές διαφορές όμως στην πράξη. Το Xiaomi 12 Pro χρησιμοποιεί έναν μοναδικό τεχνικά προς το παρόν αισθητήρα, τον IMX707 της Sony με μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στο 1/1.28″ σε σύγκριση με τον έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα ικανοποιητικό Sony IMX766 που χρησιμοποιεί το Realme GT2 Pro. Φυσικά, και τα δύο Smartphones συνδυάζουν αυτή τη βασική τους κάμερα με μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της (OIS) αλλά και τεχνολογία Dual Pixel για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εστίαση.

Τα δύο Smartphones εχουν σημαντικά διαφορετική “άποψη” για το τι είναι μια καλή φωτογραφία, και χρωματικά αλλά και με πιο τεχνικούς όρους. Το αποτέλεσμα παντως και στις δύο περιπτώσεις, και σε όλες τις συνθήκες είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, και με χαρακτηριστική άνεση καλύπτει τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Το Xiaomi 12 Pro έχει έναν τεχνικά ανώτερο αισθητήρα στην βασική του κάμερα, τον οποίο και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί με διαφορετικό τρόπο η εταιρεία, προκειμένου ειδικά το βράδυ να παράγει υπερβολικά φωτεινές φωτογραφίες, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον ψηφιακό θόρυβο και την λεπτομέρεια τους. Παρόλα αυτά, η Xiaomi έχει επιλέξει μια σημαντικά πιο “ήπια” προσέγγιση, με το Smartphone να διατηρεί ιδιαίτερα ρελιαστικά επίπεδα φωτισμού, ακόμα και όταν μια πιο φωτεινή φωτογραφία θα ήταν σαφώς πιο εντυπωσιακή.

Για την δεύτερη Ultrawide κάμερα, και τα δύο Smartphones χρησιμοποιούν τον ίδιο Samsung JN1 αισθητήρα, και πάλι με ανάλυση στα 50mp, με διααφορετικά όμως χαρακτηριστικά και σημαντικά μικρότερο φυσικό μέγεθος. Το Realme GT2 Pro έχει και έναν φακό με οπτικό πεδίο 150 μοιρών, που επιτρέπει σημαντικά πιο ευρύ πλάνο σε κάθε φωτογραφία, και προσφέρει δύο επιπλέον διαφορετικά Modes για την λήψη φωτογραφιών.

Τέλος, η τρίτη κάμερα διαφέρει σημαντικά ανάμεσα στα δύο Smartphones. Το Xiaomi 12 Pro έχει έναν τηλεφακό με 2X optical Zoom, και πάλι με ονομαστική ανάλυση στα 50mp, ενώ το Realme GT2 Pro έχει μια μικροσκοπική κάμερα, που επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών από υπερβολικά μικρή απόσταση,προσπαθώντας να εξομοιώσει ένα μικροσκόπιο.

Φυσικά , υπάρχει και το δεύτερο “μισό” του συγκριτικού μεταξύ των δύο Smartphones, που επικεντρώνεται στο σύνολο των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, το πως μεταφράζονται σε καθημερινή χρηση και το τι έχουν να προσφέρουν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights