Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vivo V23 5G Review: Η πολυτέλεια συναντά τις ικανότητες

Vivo V23 5G Review: Η πολυτέλεια συναντά τις ικανότητες

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι είναι γεγονός ότι η Ελληνική αγορά δεν «στερείται» επιλογών σε διαφορετικές εταιρείες, και προτάσεις ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει κανείς, είναι απολύτως σίγουρο ότι οι επιπλέον επιλογές ποτέ δεν… βλάπτουν. Πόσο μάλλον όταν μια νέα εταιρεία όπως η Vivo έρχεται και επίσημα πλέον στην χώρα μας.

Η είσοδος της vivo λοιπόν στην Ελληνική αγορά, γίνεται με την ταυτόχρονη διάθεση τεσσάρων διαφορετικών Smartphones, ενώ σύντομα η «γκάμα» αυτή θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Το ViVo V23 5G ειναι το Smartphone της εταιρείας που ανήκει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής, και αυτό που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο εκτός των άλλων το πως η εταιρεία μπορεί να συνδυάσει την πολυτέλεια, τις δυνατότητες και την πρακτικότητα, με λογικό κόστος.

Η μια και μοναδική έκδοση του ViVo V23 που θα γίνει διαθέσιμη στη χώρα μας, έρχεται με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, σε μια αρχική τιμή στα 549 ευρώ. Ακόμα και αν κανείς κρίνει αυστηρά «τεχνικά» το ViVo V23 και θεωρήσει ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά του μπορεί να τα βρει με χαμηλότερο κόστος, αυτό θα είναι μάλλον άδικό για ένα Smartphone που είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνετα…. στα χαρτιά.

Σχεδιασμός και πολυτέλεια.

Το πρώτο που είναι άμεσα ορατό αλλά και αισθητό σε όποιον κρατήσει για πρώτη φορά το ViVo V23 στα χέρια του, είναι το πως ξεχωρίζει με τον καλύτερο τρόπο από αυτό που δυστυχώς έχουμε πλέον συνηθίσει ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η χρήση του αλουμίνιου και του γυαλιού, είναι ένας συνδυασμός που το ViVo V23 έρχεται να μας θυμίσει ότι έχει πλεονεκτήματα στην πολυτέλεια και την ποιότητα που δίνει στην αίσθηση στο χέρι. Μάλιστα σε ένα Smartphone με τόση προσοχή στην λεπτομέρεια και το φινίρισμα, είναι και ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθεί κανείς ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

Το πίσω μέρος του ViVo V23 είναι κατασκευασμένο από γυαλί λοιπόν, και ανάλογα με το… χρώμα, έχει και διαφορετική εμφάνιση με μικρές έξυπνες λεπτομέρεις. Το μαύρο χρώμα έχει ένα εφέ που θυμίζει… αστέρια σε μια ξεχωριστή επίστρωση ώστε να είναι ταυτόχρονα σοβαρό αλλά και διαφορετικό. Το χρυσό χρώμα όμως είναι αυτό που … προχωράει ένα βήμα πιο μακρία το πόσο μοναδικό θέλει να είναι το ViVo V23.

Έχει μια ειδική επίστρωση η οποία μπορεί να αλλάξει χρώμα ανάλογα με το φως που πέφτει πάνω της και να διατηρήσει την αλλαγή αυτή για ένα χρονικό διάστημα. Μάλιστα μπορεί να «αποτυπώσει» προσωρινά και σχέδια από αντικείμενα που θα έρθουν σε επαφή με αυτή. Αν μη τι άλλο, είναι κάτι διαφορετικό επίσης, για όσους τουλάχιστον δεν θέλουν να έχουν το Smartphone τους μονίμως σε μια θήκη.

Το πλαϊνό μέρος είναι αυτό που με την κατασκευή του από αλουμίνιο, δίνει την επιπλέον αίσθηση ποιότητας που κάνει επίσης το ViVo V23 να ξεχωρίζει από το συνηθισμένο στην κατηγορία του. Μάλιστα, οι έντονες γωνίες στο σημείο που συναντά την οθόνη αλλά και το πίσω γυαλί, κάνουν ακόμα πιο αισθητή την άριστη συναρμολόγηση εκτός των άλλων.

Βέβαια, παρόλα αυτά, το ViVo V23 δεν είναι προφανώς ένα Smartphone που δεν … επιδέχεται και βελτιώσεις. Αρχικά απουσιάζει η θύρα των ακουστικών από τη συσκευή, μια επιλογή που δυστυχώς πλέον έχει αρχίσει να θεωρείται δεδομένη ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ακόμα πιο «κρίμα» όμως είναι το ότι απουσιάζει και ο στερεοφωνικός ήχος, με το βασικό του ηχείο να είναι μεν ιδιαίτερα ικανοποιητικό σε ποιότητα και με καλή ένταση. Μέχρι ένα σημείο, το ότι έχει εκμεταλλευτεί τον χώρο πάνω από την οθόνη του ViVo V23 η εταιρεία για τις δύο διαφορετικές Selfie κάμερες του και όχι μόνο, μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιλογή.

Οθόνη.

Το ViVo V23 έχει μια AMOLED οθόνη στις 6.44 ίντσες, η οποία όπως ήδη αναφέραμε έιναι απόλυτα και έντονα επίπεδη προκειμένου και να ταιριάζει με το υπόλοιπο σχέδιο, αλλά και να δίνει μια διαφορετική οπτική «αίσθηση» σε όποιον το κρατάει στο χέρι του.

Στο τεχνικό κομμάτι, έχει FullHD+ ανάλυση, και πιο συγκεκριμένα 2400×1080 pixels που είναι το συνηθισμένο αλλά και το απόλυτα λογικό για αυτή την κατηγορία τιμής και όχι μόνο. Έχει υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης που περιορίζεται στα 90Hz, αν και εδώ η διαφορά είναι περισσότερο «εμπορική» και λιγότερο αισθητή σε καθημερινή χρήση σε σύγκριση με ένα Panel στα 120hz.

Ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να προσαρμοστεί και αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες, ανάμεσα σε 60 και 90Hz, με έστω και μικρό όφελος από την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.

Στην κατηγορία τιμής που ανήκει το ViVo V23, το ζητούμενο από ένα AMOLED Panel είναι η ζωντανή, ευχάριστη και φωτεινή απόδοση. Το να την κρίνει κανείς και πάλι με πιο τεχνικούς όρους για την χρωματική της ακρίβεια, είναι κάτι που απλά δεν… ενδιαφέρει το αγοραστικό κοινό σε Smartphones αυτού του είδους.

Εδώ η εταιρεία αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα που έχει ένα Panel αυτού του είδους, και έχει φροντίσει ώστε το γραφικό περιβάλλον να τα τονίζει με τον σχεδιασμό και την εμφάνιση του.

Το ViVo V23 υποστηρίζει κανονικά την προβολή HDR περιεχομένου, με πλήρη υποστήριξη του HDR10 αλλά και του HLG προτύπου. Αυτό εκτός των άλλων του δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζεται κανονικά από εφαρμογές όπως το Netflix και το Youtube.

Πολλές, διαφορετικές κάμερες.

Το ViVo V23 έχει μια συγκεκριμένη «ιδιαιτερότητα» που αποτελεί ταυτόχρονα και ένα από τα χαρακτηριστικά του που δικαίως τονίζει η εταιρεία. Είναι από τα ελάχιστα Smartphones γενικότερα, και σίγουρα στην κατηγορία τιμής του, που έχει δύο διαφορετικές κάμερες στην μπροστινή πλευρά του. Η επιλογή αυτή έχει γίνει προφανώς προκειμένου ο ιδιοκτήτης του να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες για την λήψη μιας… Selfie φωτογραφίας με τον καλύτερο τρόπο.

Η «βασική» από αυτές, χρησιμοποιεί έναν  αισθητήρα των 50mp που λειτουργεί και εδώ με την τεχνική του Pixel Binning. Εκτός του ότι αυτό από μόνο του είναι σπάνιο για αυτή την κατηγορία, έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Σε κάθε ένα από τα «Pixel» της φωτογραφίας που αποθηκεύεται, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τέσσερα γειτονικά Pixel του αισθητήρα για καλύτερη λεπτομέρεια αλλά και χρωματική αποτύπωση.

Η δεύτερη μπροστινή κάμερα του ViVo V23 έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, με ένα σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να την εκμεταλλευτεί σε εκείνες τις όχι λίγες περιπτώσεις που θέλει να «χωρέσει» περισσότερα σε κάθε φωτογραφία αυτού του είδους.

Εδώ ο αισθητήρας έχει ανάλυση 8mp και ίσως το μεγαλύτερο οπτικό πεδίο «δυσκολεύει» λίγο την αποτύπωση λεπτομέρειας σε κάθε φωτογραφία, με το τελικό αποτέλεσμα να έιναι και πάλι ικανοποιητικό.

 

Παραδοσιακά όμως, τα περισσότερα Smartphones έχουν μια «δυσκολία» στην φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα σε χαμηλότερο φωτισμό, ακόμα και με έξυπνα τρικ όπως το να χρησιμοποιούν τον φωτισμό της οθόνης τους. Το ViVo V23 έχει μια πιο αποδοτική λύση στο πρόβλημα αυτό, με δύο διαφορετικά LED Flash που αναλαμβάνουν να φωτίσουν με σαφώς καλύτερο τρόπο το πρόσωπο μας σε μια Selfie φωτογραφία.

Τώρα, στο πίσω μέρος του, το ViVo V23 δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει με αντίστοιχο τρόπο με τις τρεις κάμερες που έχει σε αυτό. Η βασική των 64mp έιναι σαφώς ιδιαίτερα ικανοποιητική σε απόδοση τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι φωτογραφίες έχουν πάντα καλά επίπεδα λεπτομέρειας, και δεν «ξεφεύγουν» χρωματικά από το ρεαλιστικό προκειμένου να είναι πιο… όμορφες. Το ξεχωριστό AI mode επεμβαίνει όταν αναγνωρίσει το σκηνικό ή το αντικείμενο της φωτογραφίας προκειμένου να την κανει συνολικά λίγο πιο ευχάριστη, χωρίς όμως και εδώ να υπερβάλει.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες έχουν λίγο περιορισμένο δυναμικό εύρος, και μια γενικότερη δυσκολία να διαχειριστούν σημεία με σκίες ή έντονη διαφορά στα επίπεδα φωτισμού.

Το Night mode του ViVo V23 λειτουργεί με τον τρόπο που πλέον έχουμε όλοι συνηθίσει και συνδυάζει διαφορετικές λήψεις σε μια τελική φωτογραφία. Εδώ το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα ρεαλιστικό σε φωτισμό, με το Smartphone να μην προσπαθεί άσκοπα να εντυπωσιάσει με μια απλά φωτεινή φωτογραφία.

Ίσως όμως χρωματικά να είναι λιγότερο έντονες από το ιδανικό, ενώ και πάλι υπάρχει ένας περιορισμός στην λεπτομέρεια τους, από την επέμβαση του λογισμικού στην αφαίρεση του ψηφιακού θορύβου.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι και εδώ αυτή που περιμένει κανείς, με έναν υπερ ευρυγώνιο φακό , για μεγαλύτερο πλανο και πάλι σε κάθε φωτογραφία. Δυστυχώς όμως το ViVo V23 δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει με την κάμερα του αυτή, και η ανάλυση της περιορίζεται στα 8mp. Αυτό έχει και πάλι τους δικούς του περιορισμούς στην λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας, ενώ και εδώ το δυναμικό εύρος είναι ελάχιστα διαφορετικό από το ιδανικό, πάντα για μια κάμερα αυτού του είδους.

Το ViVo V23 μπορεί να χρησιμοποιήσει το Night mode και με αυτή την κάμερα, που παραδοσιακά είναι «απαραίτητο» για φωτογραφίες σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Αν μη τι άλλο, γενικά η Ultra wide κάμερα σε Smartphones αυτής της κατηγορίας και όχι μόνο, έχει συνήθως απλά καλή απόδοση, και τουλάχιστον το ViVo V23 δεν ξεχωρίζει με κάποιο αρνητικό τρόπο.

Τέλος, η Τρίτη κάμερα στο πίσω μέρος του είναι για μια ακόμα φορά εκεί περισσότερο απλά για να… υπάρχει. Είναι μια Macro κάμερα για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση. Επειδή όμως έχει έναν αισθητήρα των 2mp μόλις, και χωρίς Auto focus, η χρησιμότητα της είναι ιδιαίτερα περιορισμένη σε πολύ συγκεκριμένες και ιδανικές συνθήκες φωτογράφισης.

Επιδόσεις / Hardware

Σε μια εποχή που οι ελλείψεις σε επεξεργαστές και όχι μόνο, συνεχίζονται και μάλιστα είναι πιο έντονες, η εταιρεία έχει κάνει την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε για τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του ViVo V23.

Ο Dimensity 920 5G είναι ίσως ότι πιο ισχυρό υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μαζί με τον Exynos 1280 που χρησιμοποιεί αποκλειστικά σχεδόν η Samsung, και τον Snapdragon 778G του οποίου η διαθεσιμότητα είναι το λιγότερο προβληματική πλέον.

Με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, η Mediatek για μια ακόμα φορά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν με τα προβλήματα σε κατανάλωση ενέργειας και θερμοκρασία λειτουργίας.

Το ViVo V23 διατηρεί πάντα την θερμοκρασία του σε απόλυτα λογικά επίπεδα, ακόμα και όταν κάποιος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός με αυτό. Οι επιδόσεις του dimensity 920 σε συνδυασμό με τα 12GB RAM του επιτρέπουν μάλιστα να είναι απαιτητικός σε σχεδόν κάθε είδους χρήση.

Αντίστοιχα και για τους φίλους του Gaming, η οθόνη των 90Hz είναι «πλεονέκτημα» σε μια κατηγορία που κανένα Smartphone δεν μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο σε παιχνίδια ακόμα και αν θεωρητικά το υποστηρίζει η οθόνη του.

Εδώ, η σωστή θερμική συμπεριφορά του Dimensity 920 επιτρέπουν στο ViVo V23 να διατηρεί την απόδοση του συνεχόμενα σε παιχνίδια, και μάλιστα με λογική κατανάλωση ενέργειας.

Μπαταρία.

Είναι εύκολο και σε ότι αφορά την μπαταρία του, να κρίνει κανείς το ViVo V23 απλά με μια ανάγνωση της χωρητικότητας της στα χαρτιά. Στα 4.200mAh είναι προφανώς μικρότερη από ότι έχουμε συνηθίσει πλέον, όμως η απόδοση της είναι αν μη τι άλλο καλύτερη από αυτό που περιμένει κανείς αρχικά.

Η εταιρεία έχει κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά στη διαχείριση ενέργειας από το λειτουργικό σύστημα, και μάλιστα με τρόπο που δεν είναι ενοχλητικά «επιθετικός» απέναντι στις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες.

Είναι σίγουρα ασυνήθιστο σε ένα Smartphone με μπαταρία αυτής της χωρητικότητας, να «παίρνε» κανείς μια ημέρα σχετικά απαιτητικής χρήσης με άνεση. Προφανώς και στο τέλος της ημέρας αυτής, η μπαταρία θα είναι σχεδόν άδεια, με το ποσοστό της να είναι ίσως και κάτω από 10%.

Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι ότι δύσκολα το ViVo V23 θα μας αφήσει από μπαταρία μέσα στην ημέρα και όσο ακόμα το χρειαζόμαστε.

Από την άλλη, με αυτή τη χωρητικότητα, η μπαταρία του κάνει σχεδόν αδύνατον να βγάλει κανείς δύο ημέρες ακόμα και αρκετά προσεκτικής χρήσης.

Συμπέρασμα.

Το ViVo V23 είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για την είσοδο της εταιρέιας στη χώρα μας, προφανώς μαζί με τα υπόλοιπα Smartphones της που θα γίνουν ταυτόχρονα διαθέσιμα. Είναι δεδομένο πλέον, ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να έχει παρουσία σε μια μόνο κατηγορία τιμής, αλλά είναι και δύσκολο να «πείσει» για τις ακριβότερες συσκευές της, ειδικά όταν είναι νέα σε μια αγορά.

Όμως το ViVo V23 είναι πολυτελές, όμορφο και ποιοτικό με τρόπο που το κάνει να ξεχωρίζει, και με κόστος που δεν «αποτρέπει» κάποιον από το να του δώσει την σημασία που του αξίζει. Είναι μάλιστα σχεδόν βέβαιο ότι αφού εντυπωσιαστεί από την εμφάνιση και την κατασκευή του, θα μείνει και πλήρως ικανοποιημένος από αυτά που προσφέρει σε δυνατότητες αλλά και απόδοση στην πράξη.

Αυτό που εχει τελικά σημασία, είναι ότι η Vivo αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς, και φροντίζει η είσοδο της σε αυτή να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ViVo V23 είναι ταυτόχρονα και ιδανική επιλογή στην κατηγορία του, αλλά και μια πολύ καλή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights