Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vivo Y33S Review: Η ομορφιά συναντά την πρακτικότητα

Vivo Y33S Review: Η ομορφιά συναντά την πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Η «είσοδος» της Vivo επίσημα στην Ελληνική αγορά, μπορεί να πει κανείς ότι έχει γίνει συνολικά με τον… καλύτερο τρόπο. Η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε να έχει άμεσα και ταυτόχρονα διαθέσιμα διαφορετικά Smartphones ανάλογα με τις απαιτήσεις αλλά και τα χρήματα που θέλει να διαθέσει κάποιος.

Εκτός από το εντυπωσιακό για το είδος του Vivo V23 5G, και το οικονομικό 5G Smartphone Y76, η αμέσως οικονομικότερη επιλογή στην «γκάμα» της εταιρείας, είναι το vivo Y33s. Σχεδιασμένο να συνδυάζει την όμορφη και πολυτελή εξωτερική εμφάνιση, με αυτά που χρειάζεται κανείς στην καθημερινότητα του, σε λογικό κόστος.

Σχεδιασμός.

Το vivo Y33s είναι το μοναδικό Smartphone της εταιρείας που έρχεται επίσημα στη χώρα μας και έχει επιλέξει να τονίσει την εξωτερική του εμφάνιση με τη χρήση γυαλιστερού πλαστικού.

Η επιλογή αυτή έχει ένα προφανές πλεονέκτημα σε πολυτέλεια (όταν έχει υλοποιηθεί σωστά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση…) αλλά προφανώς και το μειονέκτημα του ότι πρεπει να παραμένει καθαρή.

Εδώ βέβαια, είναι καλοδεχούμενη η ύπαρξη μιας θήκης σιλικόνης στη συσκευασία του vivo Y33s, που εκτός των άλλων προσφέρει και την προστασία που θα χρειαστούμε χωρίς επιπλέον κόστος.

Όμως το vivo Y33s ξεχωρίζει και για το μικρό του πάχος και τις συνολικές του διαστάσεις που το κάνουν ιδιαίτερα εύκολο στη μεταφορά του.

Οι … επίπεδες πλευρές του, σε συνδυασμό με το μικρό αυτό πάχος, το κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστο στο χέρι, ενώ η προφανής επιλογή του πλαστικού σαν υλικό κατασκευής, έχει και το πλεονέκτημα του να διατηρεί και το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Στο πρακτικό κομμάτι, το vivo Y33s έρχεται με τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά του, αλλά και με στερεοφωνικό ήχο που χρησιμοποιεί το ακουστικό του σαν δεύτερο ηχείο με ξεχωριστή μάλιστα έξοδο για καλύτερη ισορροπία στην ένταση.

Οθόνη

Για την οθόνη του vivo Y33s η εταιρέια έχει κάνει όλες τις «σωστές» επιλογές προκειμένου να είναι αποδοτική με δεδομένους τους περιορισμούς στο κόστος.

Η διαγώνιος της στις 6.58 ίντσες είναι σχεδόν «ιδανική» για άνετη χρήση, χωρίς να αυξάνει τις συνολικές του διαστάσεις. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η απόδοση της στην πραξη.

Το vivo Y33s έχει μια από τις πιο ευχάριστες χρωματικά και σε απόδοση συνολικά οθόνες με LCD panel που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής και όχι μόνο.

Η εταιρεία μάλιστα έχει φροντίσει ώστε στις ρυθμίσεις να έχουμε την δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης της οθόνης, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατηγορία.

Οι γωνίες θέασης τώρα, είναι κοντά στο μέγιστο που μπορεί να πετύχει ένα LCD Panel, και ρεαλιστικά η αλλοίωση στα χρώματα αλλά και τα επίπεδα φωτισμού εμφανίζεται σε γωνία που έτσι και αλλιώς δεν θα χρησιμοποιήσει κανείς το Smartphone του.

Τέλος, η ονομαστική ανάλυση της οθόνης είναι 2408×1080 pixels , το αντίστοιχο του FullHD+ για την συγκεκριμένη αναλογία πλευρών, και σε κάθε περίπτωση έχει την λεπτομέρεια και την «ευκρίνεια» που περιμένει κανείς για καθημερινή χρήση.

Κάμερες.

Στον τομέα της φωτογραφίας, η Vivo έχει κάνει μια σωστή και δύο σχεδόν «αναγκαστικές» επιλογές στο Y33s. Η βασική του κάμερα έχει έναν αισθητήρα των 50mp με απόδοση που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική σε καθημερινή χρήση.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, είναι χρωματικά σωστές και ευχάριστες χωρίς όμως να φτάνουν στο σημείο της «υπερβολής», και με την μέγιστη λεπτομέρεια που επιτρέπει η κάμερα αυτή και το συνολικό Hardware του vivo Y33s.

Η δεύτερη κάμερα που μπορεί να πει κανείς ότι έχει κάποια… χρησιμότητα, είναι αυτή με τον Macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Η ανάλυση της στα 2mp περιορίζει την χρήση της σε ιδανικές συνθήκες, όπως και η απουσία αυτόματης εστίασης.

Επιδόσεις Hardware

Για το vivo Y33s η εταιρεία έχει επιλέξει τον Helio G80 επεξεργαστή της Mediatek, όμως τον συνδυάζει με 8GB RAM, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στην κατηγορία τιμής του.

Ο συνδυασμός τους, με το σωστά σχεδιασμένο και όχι «υπερβολικό» σε απαιτήσεις γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, κάνει ιδιαίτερα ευχάριστη την καθημερινή χρήση του vivo Y33s.

Μάλιστα, τα 8GB RAM του επιτρέπουν να έχει ταυτόχρονα ενεργές όλες τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε, χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο στην κατηγορία τιμής του, και η επιλογή αυτή της εταιρείας, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την έμφαση που έχει δώσει στην σωστή απόδοση.

Μάλιστα, το vivo Y33s έρχεται σε έκδοση με 128GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, σε μια κατηγορία που συνήθως αυτός συνδυάζεται αν μη τι άλλο με σημαντικά μικρότερη διαθέσιμη μνήμη RAM.

Μπαταρία.

Το vivo Y33s ακολουθεί αυτό που θεωρείται πλέον «δεδομένο» και έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh.

Σε συνδυασμό με το λογικό σε απαιτήσεις Hardware, και την σωστή διαχείριση ενέργειας από το λειτουργικό σύστημα, η απόδοση της μπαταρίας στην πράξη είναι μάλλον… εντυπωσιακή.

Το vivo Y33s μπορεί να προσφέρει με χαρακτηριστική ευκολία Δύο ημέρες συνεχόμενης χρήσης, ακόμα και σε όσους εκμεταλλεύονται στο… έπακρο τις δυνατότητες του. Μάλιστα ακόμα και στο τέλος της δεύτερης ημέρας, θα έχει πάντα αρκετή μπαταρία διαθέσιμη ώστε να μην μας… αγχώνει ότι θα κλείσει όσο ακόμα το χρειαζόμαστε.

Συμπέρασμα.

Η πολιτική της Vivo να έχει μια ικανή σαν σύνολο, πρόταση διαθέσιμη σε σχεδόν κάθε κατηγορία τιμής, είναι σωστή και ιδιαίτερα καλόδεχούμενη προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει στη χώρα μας την αποδοχή που της αξίζει από το αγοραστικό κοινό.

Το vivo Y33s είναι μια από τις προτάσεις της που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι αναγνωρίζει τις απαιτήσεις αλλά και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, και φροντίζει να τις «καλύψει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights