Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds Pro 2 Review: Ο ήχος όπως πρέπει να είναι

Huawei Freebuds Pro 2 Review: Ο ήχος όπως πρέπει να είναι

απο Kostas Gliatiotis

Στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών, υπάρχει κάτι που είναι ενδιαφέρον αλλά και «προβληματικό» ταυτόχρονα για τις εταιρείες. Ένα καλό ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, μπορεί να παραμείνει το ίδιο καλό ακόμα και περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Προφανώς αυτό δείχνει την ικανότητα της εταιρείας στο να κατασκευάζει κορυφαία προϊόντα ήχου, αλλά ταυτόχρονα «δυσκολεύει» το να παρουσιάσει κάτι ακόμα καλύτερο.

Αυτό βέβαια δεν φαίνεται να είναι… πρόβλημα για την HUAWEI, η οποία σταθερά παρουσιάζει συνεχώς νεότερα και βελτιωμένα για την κατηγορία τους ασύρματα ακουστικά. Ακόμα όμως και έτσι, τα HUAWEI Freebuds Pro πριν περισσότερο από ένα χρόνο ήταν, και παρέμειναν κορυφαία σε ηχητική απόδοση, πρακτικότητα και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν, το να «καταφέρει» να κάνει ακόμα καλύτερα και μάλιστα συνολικά, τα νέα HUAWEI Freebuds Pro 2 είναι κάτι που πραγματικά είναι εντυπωσιακό.

Σχεδιασμός.

Όταν έχεις ήδη «στα χέρια σου» ένα συνολικό σχέδιο που είναι ταυτόχρονα και αποδοτικό και πρακτικό, δεν έχει ιδιαίτερο … νόημα να προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Αυτό δεν σημαίνει παρόλα αυτά, ότι τα Freebuds Pro 2 δεν έρχονται με έστω μικρές βελτιώσεις εκεί που έχει σημασία.

freebuds pro 2

Η θήκη έχει «μεγαλώσει» ελάχιστα, προκειμένου να έχει μια ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό της, ενώ κάθε ένα από τα ακουστικά είναι επίσης λίγο μικρότερο, τόσο όμως που πρέπει κανείς να προσπαθήσει για να το αντιληφθεί. Στο πρακτικό κομμάτι όμως, τα Freebuds Pro 2 δεν έχουν «χάσει» κανένα από τα χαρακτηριστικά τους. Είναι ταυτόχρονα ευαίσθητα στην αφή αλλά και την πίεση, για να έχουν όσο το δυνατον περισσότερους τρόπους… χειρισμού.

freebuds pro 2

Όμως, προκειμένου να έχει νόημα  και η αναφορά της συνεργασίας με την Devialet στον τομέα του ήχου, κάθε ένα από τα ακουστικά είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σχεδιασμένο. Έχει «μεγαλώσει» η ξεχωριστή έξοδος που έχουν στο πάνω μέρος τους, για να εκτονώνουν τον… αέρα που παράγεται στο εσωτερικό τους όταν αναπαράγουν μπάσο, και δίπλα σε αυτή είναι καλά κρυμμένος και ο αισθητήρας που αναγνωρίζει αν τα έχουμε στα αυτιά μας ή όχι.

freebuds pro 2

Κάθε ένα από τα ακουστικά έχει και τρία διαφορετικά μικρόφωνα, που παρότι δεν αποτελεί κάτι «μοναδικό», αποτελεί επίτευγμα το ότι είναι  τοποθετημένα στο σημείο που πρέπει το καθένα σε ένα ακουστικό που … χωράει ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα. Προκειμένου να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, το έτσι και αλλιώς βελτιωμένο Active noise cancellation, το ένα μικρόφωνο καταγράφει την φωνή μας, το δεύτερο τον ήχο στο χώρο γύρω μας και το τρίτο το πως… ακούγεται μέσα στο αυτί μας προκειμένου να κάνουν τα Freebuds Pro 2 την καλύτερη δυνατή ηχητική προσαρμογή.

Πρακτικότητα.

Το σύνολο των μεθόδων χειρισμού που προσφέρει κάθε ακουστικό, έχει ενδιαφέρον και για την ελευθερία επιλογών που έχουμε να τις προσαρμόσουμε όπως θέλουμε εμείς.

Η εφαρμογή HUAWEI AI Life, συνεχίζει να είναι πλήρως συμβατή με όλα τα Android Smartphones αλλά και τις συσκευές της Apple. Μπορούμε να επιλέξουμε τι θα κάνει κάθε ακουστικό με μια, διπλή ή συνεχόμενη πίεση, και φυσικά οι λειτουργίες αυτές μπορούν να είναι διαφορετικές για το δεξί και το αριστερό ακουστικό.

Η αυξομείωση της έντασης συνεχίζει να λειτουργεί με μια απλή «κύλιση» στο πλαϊνό μέρος του ακουστικού, και η πρακτικότητα που προσφέρει είναι κάτι που μπορεί να εκτιμήσει κανείς αφού το δοκιμάσει. Αν υπήρχε ένα μικρό… θέμα με τα Freebuds pro, ήταν ο τρόπος που η θήκη τα κρατούσε «γερά» μεν, όμως σε σημείο που ήτανν δύσκολο να τα πιάσει κανείς για να τα βγάλει.

freebuds pro 2

Η HUAWEI έδωσε σημασία σε αυτό,  και η ίδια διαδικασία είναι όσο εύκολη… πρέπει στα Freebuds Pro 2.

Ηχητική απόδοση.

Είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς σωστά σε κείμενο το πως αναπαράγει μουσική ενά ζευγάρι ακουστικών, ακόμα και αν τα συγκρίνει με τον προκάτοχο τους ή και οτιδήποτε άλλο παρόμοιο στην κατηγορία τους.

Όμως είτε η συνεργασία με την Devialet είτε η εμπειρία της HUAWEI είτε απλά… ο συνδυασμός τους, κάνουν τα Freebuds Pro 2 ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό ηχητικά σετ ακουστικών αυτού του είδους. Ακόμα και αν επιλέξει κανείς να τα συνδέσει απλά σε ένα Smartphone ή οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου χωρίς να εγκαταστήσει την εφαρμογή AI life και να εκμεταλλευτει τα «σετ» ρυθμίσεων που έχει, η εμπειρία του θα είναι… μοναδική.

Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρει κανείς ένα ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους, με την ευκολία να αναπαράγουν σωστά και ταυτόχρονα διαφορετικές συχνότητες σε δύσκολα είδη μουσικής, και μάλιστα με αυτή την ένταση όταν το θέλουμε. Αν εγκαταστήσει τώρα την εφαρμογη, θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά ηχητικά προφίλ, και φυσικά αυτό της Devialet για την θεωρητικά και πρακτικά πιο «ισορροπημένη» και καλή απόδοση.

Τι προσφέρει η εφαρμογή του AI Life

Αφού εγκαταστήσει κανείς την εφαρμογή στο Smartphone του (όχι… τυχαία σε iPhone για τα screenshots που συνοδεύουν το συγκεκριμένο review…) θα μπορεί να ρυθμίσει και να εκμεταλλευτεί όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Freebuds Pro 2

Από τον τρόπο που θα λειτουργεί το Active noise cancellation, μέχρι το τι θα κάνει κάθε ακουστικό με τους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού που αναφέραμε.

Ειδικά για το ANC, οι επιλογές διαφορετικής «επέμβασης» ανάλογα με το επίπεδο θορύβου γύρω μας, αλλά και το πως θα λειτουργεί το Mode που μας επιτρέπει να ακούμε κάποιον που μιλάει, δεν είναι κάτι «μοναδικό» στα Freebuds Pro 2.

Ο τρόπος όμως που αποδίδουν στην πράξη είναι σίγουρα σημαντικά καλύτερος από το συνηθισμένο, και δείχνει την προσοχή που έχει δώσει η εταιρεία στο να βελτιώσει κάτι εξ αρχής κορυφαίο όπως ο προκάτοχος τους.

Οι κλήσεις είναι το ίδιο σημαντικές όμως.

Ένα ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους, εκτός από κορυφαία ηχητική απόδοση πρέπει να είναι αντίστοιχα κορυφαίο και όταν χρειαστεί να… μιλήσουμε με κάποιον. Συνήθως είναι συνδεδεμένα σε ένα Smartphone, κάτι που κάνει απαραίτητο το να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα και σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικά «κριτήρια» που ταυτόχρονα πρέπει να … ισχύουν. Το ένα είναι η σωστή αφαίρεση του θορύβου γύρω μας, και το δεύτερο φυσικά να μεταφέρουν σωστά και δυνατά την φωνή στον συνομιλητή μας.

Στο πρώτο η HUAWEI έχει κάνει μια σωστή και … ενδιαφέρουσα επιλογή. Τα Freebuds Pro 2 αναγνωρίζουν τους ήχους γύρω μας, και φροντίζουν να μην μεταφέρονται ενοχλητικά στον συνομιλητή μας. Αφήνουν όμως να … υπάρχουν ώστε να γίνεται αντιληπτό πότε βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο και πότε όχι.

Το να μην ακούγεται η φωνή μας και τίποτα άλλο απολύτως, είναι πάντα χρήσιμο ώστε να γίνεται αντιληπτό το που βρισκόμαστε ενω μιλάμε με κάποιον. Στο δεύτερο σημαντικό κριτήριο, τα Freebuds Pro 2 είναι αναμενόμενα απλά κορυφαία. Η φωνή μας καταγράφεται πάντα σωστά, και με την ένταση που πρέπει ώστε να μας ακούει χωρίς προβλήματα ο συνομιλητής μας.

Μπαταρία.

Είναι «συνηθισμένο» φαινόμενο, κάθε εταιρεία να αναφέρει ένα κάθε φορά όλο και… μεγαλύτερο σε διάρκεια χρόνο λειτουργίας για ακουστικά αυτού του είδους.

Ρεαλιστικά, περιλαμβάνει πάντα και την μπαταρία της θήκης, και το πόσες φορές αυτή θα φορτίσει τα δύο ακουστικά μέχρι τελικά να χρειαστεί να την φορτίσουμε. Όμως αυτό σπανιώς έχει πρακτική εφαρμογή σε καθημερινή χρήση. Τα ακουστικά φορτίζουν κάθε φορά που θα τα βάλουμε πάλι στη θήκη τους, μέχρι να γεμίσει η μπαταρία τους ή μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε και πάλι.

Αν κάποιος λοιπόν τα έχει για περίπου μια ώρα χρήσης κάθε φορά, και τα επιστρέφει στη θήκη τους, ποτέ δεν θα καταλάβει πόσο… κρατάει η μπαταρία τους. Απλά θα τα χρησιμοποιεί όσο θέλει, και κάποια στιγμή, συνήθως μια φορά την… εβδομάδα θα χρειαστεί να φορτίσει και την θήκη των Freebuds Pro 2.

Προφανώς και εδώ, η χρήση του ANC αλλά και η ένταση στην οποία αναπαράγουν μουσική τα Freebuds Pro 2 καθορίζει και την απόδοση της μπαταρίας τους. Όπως και το ότι όταν μιλάμε στο τηλέφωνο με κάποιον, η αποστολή ήχου από τα ακουστικά πίσω στο Smartphone μας έχει προφανώς αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ακόμα και σε τρεις ώρες συνεχόμενης χρήσης, τα Freebuds Pro 2 δεν πρόκειται να μας αφήσουν από μπαταρία σε φυσιολογικές συνθήκες. Σε ένα… αεροπλάνο, με το ANC ενεργό και στην μέγιστη ένταση τους, ο χρόνος αυτός είναι το μέγιστο που θα πετύχουν, και είναι από μόνο του εντυπωσιακό.

Συμπέρασμα.

Το να μπορεί μια εταιρέια να βελτιώσει ένα ήδη κορυφαίο προϊόν, είναι εντυπωσιακό από μόνο του. Το να μπορεί να το κάνει σε μια κατηγορία που είναι πιο … δύσκολο από το συνηθισμένο, δείχνει και την ικανότητα της να είναι και η ίδια κορυφαία σε κάθε περίπτωση.

Τα Freebuds Pro 2 έρχονται να προσφέρουν ακόμα περισσότερα από τον προκάτοχο τους, όπως είναι μάλλον λογικό. Το ότι τα πρώτα Freebuds pro «άντεξαν» στην αγορά περισσότερο από ένα χρόνο, είναι μια πολύ καλή ένδειξη του τι μπορεί να κάνει και ο αντικαταστάτης τους.

Είναι όμως κορυφαία επιλογή μέχρι και σήμερα, και μάλιστα πλέον με χαμηλότερο κόστος. Αυτό από μόνο του, προσφέρει στον καθένα την επιλογή να διαλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του και είναι ίσως πιο σημαντικό.

Το να προσφέρει μια εταιρεία ένα  κορυφαίο προϊόν, και καμία άλλη εναλλακτική για όποιον δεν θέλει να διαθέσει αυτά τα χρήματα δεν είναι… ιδανικό.

Το να έχει ήδη μια πλήρη γκάμα ακουστικών για κάθε ανάγκη και «πορτοφόλι» και να προσθέτει μια κορυφαία επιλογή στο άνω άκρο της γκάμας της, είναι ταυτόχρονα και προτιμότερο αλλά και δείχνει ότι σέβεται το αγοραστικό κοινό της.

Τα Freebuds Pro 2 είναι όλα αυτά μαζί λοιπόν, σε μια αγορά ασύρματων ακουστικών που δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς. Η HUAWEI το κάνει όμως για μια ακόμα φορά με τον καλύτερο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights